![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Banii, in primul caz si politica, in al doilea, au facut toate acele rele. Sau amandoua in ambele cazuri. Si in zilele noastre. Vezi dezbinarile din Ardeal intre greco-catolici si ortodocsi privind retrocedarile, sustinute si alimentate de cei de sus (ierarhic). Last edited by Adriana Cluj; 29.05.2012 at 21:25:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Corect, inseamna atunci ca suntem de acord: desfiintarea bisericii greco-catolice in 1948 a fost un abuz al regimului comunist, nu o "unificare" pasnica si de comun acord.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cu mentiunea ca unii si-au amintit ca au fost ortodocsi inainte si fortati sa treaca la greco-catolicism candva si au actionat ca atare! Adaug:""mi-a raspuns: apoi, aici intai au fost ortodocsii, apoi greco-catolicii, apoi iar ortodocsii, dar noi am ramas tot la fel.."" multi dintre oamenii de rand au ramas ce-au fost, indiferent de pozitia clericilor! Ei si-au pastrat credinta stramoseasca in suflete, mergeau la biserica, chiar daca acolo se zicea ""Spiritul Sfant"" si nu ""Duhul Sfant"" dar in profunzimea lor au ramas la fel! Credinta, simpla, profunda, sadita in fiinta lor din neam, care trecea de barierele politice, lingvistice, dogmatice, etc sau de razboaiele/tradarile/unirile/revenirile ""clericale"". Aceia erau cu ""politicile"" lor, oamenii cu credinta lor, fiecare cu ale sale. Last edited by Adriana Cluj; 29.05.2012 at 21:41:46. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sunt doua evenimente istorice perfect distincte si despartite de 200 de ani. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din punctul meu de vedere, in cadrul discutiei despre ceea ce s-a intamplat bisericii greco-catolice in 1948, este lipsita de orice sens evocarea unor evenimente din secolul XVIII. E ca si cum eu m-as apuca azi sa iau la bataie un rus si in cadrul anchetei sa vorbesc despre anexarea Basarabiei din 1812. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Totul e sa fim obiectivi si realisti. Sa iertam-macar atat cat ne sta in putinta-, insa sa nu uitam, sa privim cu luare aminte, ca sa nu se repete ceea ce a fost rau. Last edited by Adriana Cluj; 29.05.2012 at 22:03:46. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 19:09:58 |
| Puterea de a o lua de la capat | Alexa12 | Generalitati | 4 | 17.12.2012 17:48:18 |
| "Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" | silverstar | Generalitati | 10 | 15.02.2012 13:12:40 |
| Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) | hydro314 | Generalitati | 0 | 13.02.2012 21:40:11 |
|
|