![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Au pastori și personalul conferințelor (vorbesc de subdiviziunile Uniunii Române). La nivel local, nu există "angajați" în afară de pastorul comunității locale (decât cel mult o femeie de serviciu), restul slujbașilor (prezbiteri, diaconi, secretari, instructori, educatoare, etc.) nu sunt plătiți. E pesonal laic. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumneata ai refuza salariul dacă ai fi pastor? Preoții nu refuză 2 salarii: unul de la Stat și unul de la necăjiți și amărâți. De al 3-lea (de la aceiași necăjiți și amărîți) nu mai vorbesc că o să mă omorâți cu pietre...
|
|
||||
|
||||
![]()
În caz că nu știai (că doar nu vorbești doar ca să faci vânt, nu?) salariul preoților NU este acoperit 100% de stat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Obliga Biblia la acest principiu ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Deoarece nu mai trăim în state teocratice, e necesară aplicarea acestui principiu. Mai ales când există trista experiență a milioanelor de victime acolo unde puterea politică s-a unit cu cea eclesiastică. Uitați-vă la statele musulmane unde se petrec atâtea atrocități dictate de religia unită cu statul.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu! Biblia nu stabileste forma de guvernamant, nici relatia dintre Stat si Biserica, Biblia educa oamenii, relatiile dintre oameni. Biblia nu se ocupa de practicile sociale,politice, economice, doar scopul ei este unirea cu Dumnezeu ce presupune unirea si comuniunea intre oameni, de aceea pune accentul pe relatiile dintre oameni (relatiile dintre membri familiei, relatia rob-stapan, relatia rege-supusi etc.) Daca oamenii traiesc in Hristos, efectele se vad si la nivelul societatii.
Last edited by ioanna; 31.05.2012 at 18:49:11. |
|
||||
|
||||
![]()
bineinteles...rasplata mea este sa vestesc fara plata Evanghelia...cf. cu 1 Corinteni 9:18
|
|
|||
|
|||
![]()
"... Și Iisus i-a zis: Mergi și fă și tu asemenea." (Luca 10,37 - versiunea ortodoxă)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atentie! | sfantul_calinic | Umanitare | 11 | 14.03.2010 11:32:44 |
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte | Iustin32 | Secte si culte | 1872 | 20.12.2009 22:41:43 |
Misiune vs prozelitism | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 12.10.2009 12:41:05 |
|