![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Și aici iau zeciuială niște oameni muritori, pe când dincolo, unul care e dovedit că este viu." (Evrei 7,8 - versiunea ortodoxă) Citat:
Iată nu un "îndemn", ci o poruncă în "învățătura apostolică". Desigur veți replica (că doar așa ne-ați dovedit până acum) că principiul (porunca) aceasta nu prevede neapărat zecimea (10%). Aveți dreptate, dumneavoastră sunteți liber să dăruiți 100% - așa cum făceau primii creștini. Ori nu știți, ori mai degrabă întrebarea a fost prea incomodă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
in plus de asta, am si eu o curiozitate, dumneavoastra aveti leviti carora le platiti zeciuiala? puteti aduce dovezi ca presbiterii/pastorii fiecarei biserici primare erau intretinuti? stiti ce inseamna a "propovadui Evanghelia" ? probabil ca nu, deoarece confundati activitatea de pastorire facuta de presbiter cu evanghelizarea, facuta de apostoli (presbiterul nu evanghelizeaza pe nimeni, el pastoreste biserica deja evanghelizata). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Acum stau si ma intreb daca acei pastori sunt in aceasta situatie ! pai tocmai asta e, pastorii iau malaiul iar presbiterii cu activitatea spirituala neretribuita, vi se pare corect? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Înțeleg că pentru dumneavoastră nicicum nu e bine. E bine doar pentru un sistem preoțesc care "nu mai e de actualitate" și care e retribuit cu 2 salarii oficiale (al 3-lea nu se pune că e neoficial). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
asa cum presbiterii pot face activitate religioasa, invatatorii la fel, diaconii, de ce oare pastorul trebuie platit cu bani din zeciuieli? in plus de asta, de cand Biserica crestina are statut de "angajator"? ce e, firma? afacerea cuiva? 1 Cor. 16: 1. Cat priveste strangerea de ajutoare pentru sfinti, sa faceti si voi cum am randuit bisericilor Galatiei. 2. In ziua dintai a saptamanii, fiecare din voi sa puna deoparte acasa ce va putea, dupa castigul lui, ca sa nu se stranga ajutoarele cand voi veni eu. fiecare ajuta dupa puteri acele persoane nevoiase sau pe cei care faceau deplasari, ca apostolii care mergeau in evanghelizari...nu gasim o forma de plata pentru pastori, care stateau in aceeasi locatie si pastoreau membrii bisericii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Tot așa a poruncit și Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, ca să trăiască din Evanghelie." (1 Cor.9,14 - în versiunea Sinodală doar câteva pagini mai sus) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atentie! | sfantul_calinic | Umanitare | 11 | 14.03.2010 11:32:44 |
Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte | Iustin32 | Secte si culte | 1872 | 20.12.2009 22:41:43 |
Misiune vs prozelitism | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 12.10.2009 12:41:05 |
|