Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2012, 11:48:00
Simply_me
Guest

Implicit

Si daca sfarsitul nostru vine inainte???????? Oare vom fii pregatiti?????
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 12:19:39
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Adevaratul crestin cred ca intrebarea asta ar trebui sa si-o puna prima data.
Vechi 01.06.2012, 12:30:27
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
Am trâmbițat și eu aceași idee dar se pare că nu te aude nimeni.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 13:51:41
naomy naomy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2006
Implicit

De ce nu trebuie sa credem ca anul 2012 va fi sfarsitul lumii? Pentru ca Hristos este absent din tot discursul despre sfarsitul lumii din 2012. E un sfarsit de lume fara implicarea lui Dumnezeu. Se pierde din vedere ca sfarsitul lumii va fi potrivit Scripturii la A doua venire a lui Hristos, urmata de invierea mortior si judecata universala. Mantuitorul spune: "Drept aceea, privegheati, ca nu stiti ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului“ (Mt. 25, 13), iar de aici reiese ca sfarsitul chipului acestei lumi poate fi si astazi. Asa ca orice crestin nu trebuie sa fie preocupat de "cand” (caci sfarsitul va veni pe neasteptate) ci de "cum” asteptam A doua venire a lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 02:05:14
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Am trâmbițat și eu aceași idee dar se pare că nu te aude nimeni.
Eu stiu un lucru: tot trebuie sa mor odata! Asa ca ori ca o mierlesc pe 21 decembrie,ori maine,peste 5 ani,peste 10... tot aia e. Important e sa ma duc in Rai. Ca daca pierd mantuirea,poa' sa mai imi dea cineva si 1000 de ani pe pamant ca tot degeaba. De-as stii ca sunt pregatit si ma mantuiesc,as putea sa mor si maine,tot aia e.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 02:08:57
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Eu stiu un lucru: tot trebuie sa mor odata! Asa ca ori ca o mierlesc pe 21 decembrie,ori maine,peste 5 ani,peste 10... tot aia e. Important e sa ma duc in Rai. Ca daca pierd mantuirea,poa' sa mai imi dea cineva si 1000 de ani pe pamant ca tot degeaba. De-as stii ca sunt pregatit si ma mantuiesc,as putea sa mor si maine,tot aia e.

Doamne-ajuta!

Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 02:23:37
caryna caryna is offline
Member

Data înregistrării: 18.03.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Fie că sînteți credincioși sau necredincioși, conspiraționiști sau nu, există motive serioase de îngrijorare pentru ziua de 21 decembrie 2012. Ziarele, Internetul, posturile de radio, televiziunile vor vui din ce în ce mai mult cînd ne vom apropia de ziua atît de mediatizată. Va fi o isterie generală cum nu a mai fost nicicînd.

Deci, cum vă pregătiți pentru acel moment și ce veți face atunci? Veți lua din timp măsuri suplimentare de siguranță? Veți face provizii? Vă veți aduna atunci la un loc împreună cu prietenii, familia, cunoștințele?
Sfarsitul nu-l stie nimeni. Doar Dumnezeu stie cand va veni sfarsitul si tot El ne va ajuta sa trecem cu bine daca intradevar va veni dar eu nu cred. La fel au vorbit si despre 2000 ca vine sfarsitul in anul 2000 si nu a mai venit. Stiu ca multe fete din satul bunicilor mei s-au casatorit din 1997-1998....le era teama ca vine sfarsitul lumii si ele raman nemaritate...nu e o gluma,e adevarat. Nu a venit sfarsitul, nu va veni nici acum, asa cred. Ploile,inundatiile,vijeliile....nu sunt decat cateva palme date de Dumnezeu pentru pacatele noastre....El vrea sa ne intoarcem la pocainta, sa fim mai buni cu semani nostrii,sa nu mai fim rai,invidiosi,avari...Trebuie sa ne rugam mai mult la Dumnezeu. Doamne ajuta!!!
Vechi 02.06.2012, 02:32:53
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de myself00 Vezi mesajul
Ce s-a intamplat?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 03:13:50
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul

Doamne-ajuta!
Idea este urmatoarea:cu cat mai mult timp ai la indemana cu atat mai multe sanse ai pentru pregatire.
Gandeste-te cate fapte bune ai reusi sa faci in 30 ani in comparatie numai cu o zi sau un an...
Cu cat data examenului este mai indepartata cu atat mai mult timp ca sa te pregatesti.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 03:52:00
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Ce spui tu e teorie. Asa si Dumnezeu ii ia pe unii mai de tineri ca sa le salveze sufletele. Asadar ce spui tu e partial adevarat,sunt doar calcule ca sa zic asa. In realitate gandeste-te ca in 30 de ani pot fuma peste 10.000 de pachete de tigari daca m-as apuca de viciul acesta,pot merge seara de seara pe centura la vreo "puicuta",pot scoate milioane de injuraturi,pot sa am pauza de zeci de duminici intre Liturghii etc. Asadar nu e nicidecum o regula. Unii se schimba in bine,insa altii... in rau.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce veti face voi cand vor veni acele vremuri de pribegie? adelin Despre Biserica Ortodoxa in general 157 23.09.2010 16:12:48
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
De ce 25 Decembrie? Andie Teologie si Stiinta 23 19.01.2009 01:38:20
16 - 22 decembrie laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 11 20.12.2008 04:59:41