Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2012, 19:10:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
@antiecumenism: in afara de a face valuri, propui ceva concret? Cred ca s-a inteles acuza ta referitoare la Patriarh, dar concret, ce doresti tu de la noi sau ce doreste acest parinte atat de inflacarat caruia ii faci reclama sa facem noi mirenii ? Tu vii si imi spui: X este mason. (desi doar speculatii ai adus) Bun, am inteles asta, dar treci la nivelul urmator.
Stai asa un pic Ioana altcineva are de dat explicatii nu parintele acela.
Ce cauta masoni in BOR ? Asta e problema.De ce nu le-a zis nimeni lui Frunza Verde sau Balaceanu Stolnici sa se retraga ?
Adica eu sant de acord sa ne pastram capul pe umeri dar de ce se intampla lucrurile astea ? Si de ce nu raspunde nimeni ?
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 19:31:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Stai asa un pic Ioana altcineva are de dat explicatii nu parintele acela.Ce cauta masoni in BOR ? Asta e problema.De ce nu le-a zis nimeni lui Frunza Verde sau Balaceanu Stolnici sa se retraga ?
Adica eu sant de acord sa ne pastram capul pe umeri dar de ce se intampla lucrurile astea ? Si de ce nu raspunde nimeni ?
Daca loja masonica din care fac parte nu are niciun obiectiv indreptat impotriva Bisericii Ortodoxe, nu vad de ce ar trebui exclusi din BOR, daca ei n-au facut nimic pentru a fi exclusi. Multi romani fac parte din diverse asociatii, ONG-uri, organizatii etc. La noi in tara sunt vreo 10 "lojii masonice", (ca deh, e o moda sa-ti arogi titulatura de "loje") ce se ocupa in principal cu activitati filantropice si milteaza pentru intarirea democratiei si a libertatilor cetatenesti. Se cunosc membrii ei, nu-i secret. Poate ca cei doi au fost "verificati", iar daca sunt in BOR inseamna ca nu planeaza nicio suspiciune asupra lor ca ar lucra impotriva bisericii.

Last edited by ioanna; 01.06.2012 at 19:34:00.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 19:38:56
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca loja masonica din care fac parte nu are niciun obiectiv indreptat impotriva Bisericii Ortodoxe, nu vad de ce ar trebui exclusi din BOR, daca ei n-au facut nimic pentru a fi exclusi. Multi romani fac parte din diverse asociatii, ONG-uri, organizatii etc. La noi in tara sunt vreo 10 "lojii masonice", (ca deh, e o moda sa-ti arogi titulatura de "loje") ce se ocupa in principal cu activitati filantropice si milteaza pentru intarirea democratiei si a libertatilor cetatenesti. Se cunosc membrii ei, nu-i secret. Poate ca cei doi au fost "verificati", iar daca sunt in BOR inseamna ca nu planeaza nicio suspiciune asupra lor ca ar lucra impotriva bisericii.
Dar cum am ajuns noi sa acceptam influenta masoneriei in BOR de vreme ce parintii si bunicii nostri au condamnat-o si nu numai in Romania.Crezi ca acum 80 de ani luptau impotriva bisericii si acum s-au oprit ?
Reply With Quote
Vechi 01.06.2012, 19:41:24
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dar cum am ajuns noi sa acceptam influenta masoneriei in BOR de vreme ce parintii si bunicii nostri au condamnat-o si nu numai in Romania.Crezi ca acum 80 de ani luptau impotriva bisericii si acum s-au oprit ?
Cred ca "masoneria" e un concept ce poate avea conotatii diferite in functie de perioada si atunci trebuie analizata masoneria actuala,asa cum este ea, nu prin prisma masoneriei trecute.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 15:13:22
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
masoneria actuala,asa cum este ea, nu prin prisma masoneriei trecute.
masoneria de azi: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...anul-iluminat/

Profesorul si masonul Di Bernardo ”profeteste” VENIREA TIRANULUI ILUMINAT, adica a ANTIHRISTULUI, ca solutie la CRIZA OMENIRII

Transparenta profesorului Di Bernardo iti da fiori!

Astăzi avem posibilitatea să inventăm un om nou, pentru viitor, pentru că umanitatea se îndreaptă către autodistrugere.
Democrația, ca formă de guvernământ, este bună, în teorie, dar, așa cum arată acum, este apropiată de anarhie. Se poate vedea asta peste tot. Democrația este prost aplicată în multe țări, în Italia, în România, dar, mai ales, în țările din Europa occidentală.
Care este soluția dumneavoastră pentru ieșirea din impas?
Este una singură. Și o prezint în această carte: apariția tiranului iluminat. Mergem către o guvernare mondială, iar democrația nu este o formă care poate susține sosirea unui tiran iluminat.
Nu vorbim aici despre dictatorii pe care i-am avut în trecut.
Din cele mai vechi timpuri, umanitatea a fost susținută de societăți ezoterice, iar aceste societăți pot ajuta tiranul iluminat să guverneze cu înțelepciune. Avem nevoie de ceva mai puternic decât ce a fost până acum, de un om care să conducă nu numai prin rațiune, așa cum s-a făcut în trecut, ci și prin înțelepciune.
Nu vorbim aici despre dictatorii pe care i-am avut în trecut.
Din cele mai vechi timpuri, umanitatea a fost susținută de societăți ezoterice, iar aceste societăți pot ajuta tiranul iluminat să guverneze cu înțelepciune.
Avem nevoie de ceva mai puternic decât ce a fost până acum, de un om care să conducă nu numai prin rațiune, așa cum s-a făcut în trecut, ci și prin înțelepciune.

Last edited by Adriana Cluj; 02.06.2012 at 16:02:21.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 15:49:42
Adriana Cluj
Guest

Implicit

O intrebare: oare masonii realizeaza cui slujesc?

In randul lor sunt extrem de multe personalitati din diverse domenii, deci nu pot fi banuiti de prostie, naivitate...

Cum se face ca, daca realizeaza acest lucru, nu se intorc din drum?
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 16:08:46
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

De-a lungul istoriei au existat destui despoti(tirani) iluminati, care n-au fost Antihrist, deci nu vad de ce acea alaturare din partea site-ul razbointruncuvant, doar pentru ca un om sustine absolutismul ca forma de guvernare in detrimentul democratiei. Sa ne reintoarcem la despotismul luminat cum era in timpul lui Ludovic XIV, Petru I, Constantin Mavrocordat etc. mi se pare utopic si pot doar sa-i recomand profesorului sa revina cu picioarele pe pamant. Acuma, oricine poate scrie o carte si sa faca scenarii. O fi vreun Pavel Corut al italienilor :)
Reply With Quote
Vechi 02.06.2012, 16:30:33
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul

In randul lor sunt extrem de multe personalitati din diverse domenii, deci nu pot fi banuiti de prostie, naivitate...

Dupa stiinta mea, masonii sunt racolati prin viclesug si pana cand ajung la gradul 25 stiu ca masoneria se ocupa cu actiuni filantropice si ca este o organizatie selecta care le poate aduce doar avantaje daca nu-i divulga secretele.

Incepand cu gradul 25, afla clar ca se inchina lui Lucifer, dar se pare ca nu mai pot iesi din masonerie decat cu picioarele inainte!

Astfel se explica faptul ca unii chiar nu au habar in ce au intrat, deoarece sunt in grade inferioare. Acestia cred ca pot fi si crestini si masoni.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2012, 21:40:07
tot-Laurentiu's Avatar
tot-Laurentiu tot-Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2008
Implicit

Citat:

Tocmai asta face posibila ascensiunea masonilor pentru ca multi din cei care ocupa functii inalte in stat intra in cercurile masonilor tocmai pentru a fi propulsati sustinuti si ajutati de masonerie...

Oameni care vor sa ajunga "cineva" calcand peste cadavre.

Sunt genul de oameni care vor sa parvina pe orice cale - asta este telul lor -, oameni fara verticalitate fara personalitate fara caracter si fara principii sanatoase in viata..

Daca s-ar fi facut front comun impotriva masoneriei si nu ar exista atatia tradatori intre noi cu siguranta masoneria de la noi nu ar mai fi avut atatia membrii, i-ar fi fost taiat din avant si lumea fiind informata si-ar fi dat seama de pericol si nu s-ar fi aliat cu masonii...

Dar cum sa se ajunga la asa ceva cand la noi exista atatia care ii lauda si ii ling pe masoni ca sa le mearga lor bine fara sa conteze cum... Linguseala si compromisul...

vorba romanului "oameni ca astia se fac frate si cu dracu numai sa treaca puntea"

Last edited by tot-Laurentiu; 12.06.2012 at 21:42:08.
Reply With Quote
Vechi 12.06.2012, 22:32:10
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Citat:

Care drum? Cui slujesc? Slujesc lui Dumnezeu cu toții. Tocmai pentru că sunt dintre cei deștepți conștientizează (nu realizează) că dumnezeul conturat de Biblie nu are cum să fie cel adevărat. Că cel din Vechiul Testament e o himeră a imaginației umane - răzbunător, curd, gelos... exact asemenea unui om însetat de putere și dominație. După cum e natura noastră de a fi, așa îi vedem și noi pe ceilalți. Dacă așa îl vedeau „profeții” pe Dumnezeu, probabil cam așa erau și ei. Sau, cel puțin aspirau să fie. Puterea pe care scriitorii VT o închipuie numai divină nu e. E doar concepția pur omenească (a unui om fără prea multă cultură) despre ceea ce ea ar putea reprezenta (cică control asupra altora). Profeții au propovăduit un astfel de zeu pentru că erau în fruntea poporului și pentru că fiind alesul domnului te punea imediat într-o lumină mai aparte. Dacă Dumnezeu era Zeul suprem, profetul era un semi-zeu printre ai lui.

Iisus a fost fiul lui Dumnezeu. Dar de la asta până la a-l proclama Dumnezeu Însuși pe cel care asemenea dumnezeului VT vrea toată iubirea numai pentru el și care a venit să aducă sabie în loc de pace, e cale lungă. În esență, mesajul său e unul ziditor al sufletului. Dar sunt atâtea altele pentru care el nu ar putea să fie Dumnezeu.

Citat:
Oameni care vor sa ajunga "cineva" calcand peste cadavre.

Sunt genul de oameni care vor sa parvina pe orice cale - asta este telul lor -, oameni fara verticalitate fara personalitate fara caracter si fara principii sanatoase in viata..
Dacă aveți cunoștințe care se învârt prin astfel de cercuri și așa sunt ele, îmi pare rău și pentru dvs. și pentru ei. Dacă nu, vorbiți în necunoștință de cauză și mi se pare o dovadă de ignoranță.

Citat:
Daca s-ar fi facut front comun impotriva masoneriei si nu ar exista atatia tradatori intre noi cu siguranta masoneria de la noi nu ar mai fi avut atatia membrii, i-ar fi fost taiat din avant si lumea fiind informata si-ar fi dat seama de pericol si nu s-ar fi aliat cu masonii...
Cine știe... Poate dacă nu era masoneria ați fi vorbit ungurește sau ucraineană acum.

Last edited by Kronos; 12.06.2012 at 22:35:13.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
antiecumenism e nazist, capitalism=nazism, dezinformare, francmasonerie, incultură, rotary

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noul sef al Masoneriei romane ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 109 08.01.2011 23:33:21
Ortodoxia si masoneria Don_Juan Generalitati 29 26.02.2010 11:43:47
Biserica lui Hristos si Masoneria Laurentiu Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 0 26.12.2007 00:19:38