![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
-nu ati gandit niciodata in mintea si sufletul vostru ca ar fi bine sa avem si noi in Biserica Ortodoxa un Patriarh duhovnicesc,cum este Parintele Iustin Parvu sau alt duhovnic mare ?
-nu ar fi bine ca mitropolitii si episcopii si sinodul sa fie niste oameni duhovnicesti care sa fie impotriva masonerie,ecumenismului si comunismului pe fata? -de ce sa nu faca parte din sinod Parintele Amfilohie Branza sau alti preoti,calugari stareti cu o viata sfanta care sunt pt ortodoxie,pt pastrarea traditiei sfintilor,care nu se lasa corupti de ecumenism,comunism,masonerie ci lupta pe fata impotriva lor . asa il avem ca patriarh pe un om preaindracit cum zice Parintele Fagetean,un ecumenist .... DOCUMENT: Un mesaj al PATRIARHULUI DANIEL adresat MARELUI MAESTRU AL MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI: ![]() E de pe vremea cand era doar loctiitor de Patriarh. La prima vedere pare totul in regula. Masonul a trimis un mesaj de condoleante, iar Mitropolitul Moldovei si al Bucovinei ii raspunde. Exista insa un Temei Nr. 785/1937, prin care „Biserica osândeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta”. Si n-a mai aparut de atunci nici o alta hotarare a Sfantului Sinod care sa specifice ca n-ar mai fi actuala acea osanda. Ca atare, de ce acest raspuns al loctiitorului de Patriarh? Recunoaste masoneria a fi ceva? Ce anume? De ce “ganduri de pretuire”? Ce-i de pretuit? De ce acele majuscule “V-ati facut”, “Va uram”? de ce MARELUI MAESTRU il recunoaste cumva sau care-i treaba trebuia sa-i zica marelui satanist ,sau catre loja masonica care-i osandita de Biserica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ex: Domniei sale, domnului Emil Boc Presedintele partidului Democrat Liberal Seful acelei organizatii nu are titulatura de presedinte, ci de "mare maestru". Mult zgomot pentru nimic. Eu cred ca Patriarhia a primit zeci de mesaje de condoleante la moartea Preafericitului Teoctist, deci textul e unul tipizat (se vede ca nu e personalizat pentru o persoana anume), doar a inlocuit de fiecare data adresantul si a dat print :) Last edited by ioanna; 02.06.2012 at 10:16:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-hai sa lasam politeturile deoparte cand e cazul; e nu ii raspundeam deloc sau ii transmiteam ca BOR osandeste masoneria si nu cochetam in nici un fel cu aceasta organizatie satanica. si mai mult de 5 ani de cand e Patriarh impreuna cu sinodul trebuia sa emita sute de hotarari sinodale prin care condamna masoneria,ecumenismul si comunismul si sa raspandeasca milioane de brosuri si pliante antimasoneria si antiecumenism in toate bisericile din Romania. dar nu a facut-o si este ecumenist si este preaindracit cum ii zice Parintele Fagetean. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce ar trebui Biserica sa osandeasca comunismul, asa la modul general? De ce vrei ca Biserica sa faca politica? Tii tu neaparat ca BOR sa spuna clar si raspicat ca ei condamna politica din per. comunista cand ateismul era promovat la nivel oficial? E de la sine inteles ca nu suntem de acord. Last edited by ioanna; 02.06.2012 at 11:06:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Comunismul a fost prezenta satanei pe pamant,comunistii au distrus sufleteste si trupeste milioane de oameni,comunismul a fost impotriva Bisericii,comunismul i-a facut pe multi romani turnatori si i-a nenorocit. multi romani si acum sunt comunisti in sufletul si subconstientul lor,multi au ramas inca cu securitatea sau ca turnatori,sau practica in continuare anumite forme de magie,hipnoza ,control. unde crezi ca au disparut comunistii si securistii in neant ? nu ! sunt inca printre noi. E normal ca Biserica sa fie impotriva oricarei organizatii,secte satanice. nu e normal ca Biserica sa fie implicata in politica.ce am zis eu asa ceva? Last edited by antiecumenism; 02.06.2012 at 11:13:57. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am auzit de vreun sinod pan-ortodox sa fi anatemizat masoneria.
Apoi masoneria e foarte vasta sunt nu stiu cate masonerii cine stie fiecare ce doctrina are? Cum poti sa anatemizezi ceva despre care nu stii? Rotary e organizatie de binefacere a unor neoprotestanti nici nu are treaba cu masoneria,eu chiar nu inteleg,ce au unii acum si cu Rotary? Adica daca se aduna niste oameni cu bani neoprotestanti si strang bani si ii dau sa fie donati pentru sarmani cum e asta anti-crestin ortodox? Despre ce sunt eu ingrijorat in BOR e ca nu am auzit aproape pe nimeni sa mustre orientarea celor de la MISA,care se stie ca sunt mari luptatori "anti-masoni" si "anti-ecumenisti" acolo se stie care e doctrina si ce se propovaduieste. Nu am zis sa condamne am zis sa mustre,adica sa le zica,asta nu e bine ce faceti,strica sufletul. Stiu ca parintele Ghelasie de la Frasinei a incercat sa aduca pe unii de la MISA la crestin ortodoxie si a zis ca yoga e draceasca,apoi nu se stie cum a fost scos ca "yoghist" "anti-ortodox" si mai stiu eu ce aiureli,da s-a dus pe acolo parintele Mina Dobzeu si a vazut ca erau acuzatii false referitoare la parintele Mina Dobzeu.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 02.06.2012 at 17:43:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hai s-o luam pe puncte: A. 1. BOR nu a mustrat MISA 2. MISA este antimasonerie 3. MISA este antiecumenism 4. BOR ar fi trebuit sa mustre MISA pentru ce? baut propria productie de p....? etc 5. BOR nu a mustrat MISA in sensul de a le atrage atentia ca nu e bine ce fac cu propriile ""produse"" si restul? deoarece BOR ii convine ca este antimasonica si antiecumenica? ori 6. BOR nu a mustrat MISA in sensul de a le atrage atentia ca nu e bine ce fac cu propriile ""produse"" si restul? deoarece BOR nu-i convine faptul ca MISA este antimasonerie si antiecumenica? 7. BOR nu a mustrat MISA in sensul de a le atrage atentia ca nu e bine ce fac cu propriile ""produse"" si restul? 8. BOR nu a mustrat MISA ca este antimasonica si antiecumenista? Poate poti explica ce ai vrut sa spui?...cu conditia sa nu vii iar cu acuzatii de alea de-ale tale, stii tu care, ce le arunci la toata lumea... B. 1. Parintele Ghelasie, incercand sa-i cuminteasca pe MISA, ajunge sa fie el insusi etichetat drept yoghin 2. Merge parintele Dobzeu sa verifice situatia 3. In urma verificarii de catre parintele Dobzeu, acesta constata ca acuzele aduse parintelui Ghelasie nu se confirma, 4. Cineva nemultumit de rezultat, il acuza chiar pe parintele Dobzeu ca este yoghin? Asta ai vrut sa spui la pct B? Last edited by Adriana Cluj; 02.06.2012 at 21:03:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar nu a facut-o si este ecumenist si este preaindracit cum ii zice Parintele Fagetean. de ce nu zici nimic de aceste lucruri? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Magda M.; 02.06.2012 at 11:30:13. |
|
||||
|
||||
![]()
Sa condamni abuzurile din per. regimului comunist, insa nu sa condamni la modul general o ideologie politica, la asta m-am referit ca Biserica n-ar trebui sa faca politica. Abuzuri se fac si in statul democratic, dar nu o sa ma astept acuma ca BOR sa condamne democratia. Legat de ecumenism el e implicit condamnat de Biserica. Iar in ceea ce priveste “Masoneria” ce condamnare doriti daca ea exista? Orice organizatie, fie ca-si spune oficial “loje masonica”, fie ca are alta denumire, a carei doctrina si obiective se regasesc in punctele enuntate de Sinod, intra sub incidenta hotararii sinodale din martie 1937.
Last edited by ioanna; 02.06.2012 at 12:01:45. |
![]() |
Tags |
antiecumenism e nazist, capitalism=nazism, dezinformare, francmasonerie, incultură, rotary |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noul sef al Masoneriei romane ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 109 | 08.01.2011 23:33:21 |
Ortodoxia si masoneria | Don_Juan | Generalitati | 29 | 26.02.2010 11:43:47 |
Biserica lui Hristos si Masoneria | Laurentiu | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 26.12.2007 00:19:38 |
|