![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu sunt din câmplung(muscel) și totuși...n-am auzit așa ceva până acum ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Daca superioritatea, aroganta si cinismul pe care le tot afisezi au nevoie de multumiri, primeste-le.
Dar mie da-mi voie sa raman la parerile mele chiar daca par credula sau naiva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Magda M.; 05.06.2012 at 00:48:17. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca daca ai cunostinte dogmatice ii poti trata pe ceilalti cu superioritate si ironie.... Pare prea mare contrastul intre realitate si teorie.
Pe lumea cealalta nu ne vom intalni cu dogme, ci cu oameni. |
|
||||
|
||||
![]()
Asa este, n-am crezut ca parintele Amfilohie Branza poate fi atat de impertinent. M-a surprins in mod neplacut iesirea sa, in cazul in care acel dialog publicat e autentic. Obraznicia alunga harul lui Dumnezeu, spunea cuviosul Paisie Aghioritul.
Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 08:07:03. |
|
|||
|
|||
![]()
RÂNDUIALA RUGĂCIUNII lepădării de la credința cea necurată a musulmanilor
Molitfelnicul-Randuiala botezului celor de alte credinte-5 taine cu ierurgii si rugaciuni Începutul ca la rânduiala pentru evrei, pentru cei ce vin să se boteze. RÂNDUIALA RUGĂCIUNII cum se cuvine a primi pe evreii ce vin a fi botezați "Întrebare: Mai întâi te întreb pe tine, te lepezi de toată credința mahomedană cea potrivnică lui Dumnezeu și de toate ale lor spurcate socoteli, și le afurisești pe ele? Răspuns: Mă lepăd de toată credința mahomedană cea potrivnică lui Dumnezeu și de toate ale lor spurcate socoteli, și le afurisesc pe ele. Întrebare: Te lepezi de Mahomed, pe care turcii îl cinstesc ca pe un apostol și prooroc al lui Dumnezeu, și-l blestemi pe el, ca pe o slugă a diavolului și nu a lui Dumnezeu, și ca pe un prooroc mincinos? Răspuns: Mă lepăd de Mahomed ca de o slugă diavolească și ca de un prooroc mincinos, și-l afurisesc pe el. Întrebare: Te lepezi de Resull, și de Alie, ținerile lui Mahomed și de Hasan și de Gusein, fiii lui și de Abubechir și de Urne, și de Talhan și de Abupacrin și de Saduchin și de Maieu și de Zupir și de Adellean și de Zent și de Izit și de Sait și de Udman și de ceilalți cei împreună tăinuitori și împreună lucrători și de urmașii lui Mahomed? Și-i blestemi pe ei, ca pe niște mincinoși dascăli și slugi diavolești și potrivnici lui Dumnezeu? Răspuns: Mă lepăd de toți acești dascăli turcești, hulitori asupra lui Dumnezeu și mincinoși și-i afurisesc pe ei, ca pe niște diavolești slujitori. Întrebare: Te lepezi de cartea cea hulitoare asupra lui Dumnezeu, a blestematului Mahomed, care se numește Coran, și de toate învățăturile și pravilele și obiceiurile și de hulele lui, și le blestemi pe ele, ca pe niște potrivnice lui Dumnezeu și stricătoare de suflet? Răspuns: Mă lepăd de Coran și de toate cărțile și învățăturile blestematului Mahomed, și le blestem pe ele, ca pe cele ce sânt potrivnice lui Dumnezeu și hulitoare și pierzătoare de suflet. Întrebare: Te lepezi de toți dascălii turcești cei înșelători și hulitori, și de toate hulitoarele asupra lui Dumnezeu și mincinoasele scorniri ale lui Mahomed și a tuturor urmașilor lui, precum pentru oarecare dumnezeu, cel cu totul ferecat pentru rai și pentru cea dobitocească viață a lor într-însul după înviere, și de toate spurcatele porunci și așezăminte ale lui Mahomed și a urmașilor lui cele pentru nunți și pentru dezlegările nunților, și cele pentru femeile și necuratele țiitoare și pentru cele asemenea cu acestea, ca pe unele ce sânt urâte lui Dumnezeu, și le blestemi pe ele? Răspuns: De toate acestea mă lepăd, ca pe unele ce sânt urâte lui Dumnezeu, și le blestem pe ele. Întrebare: Te lepezi de toate ale lui Mahomed, hulitoarele minciuni zise pentru Hristos Domnul nostru și pentru Preacurata Maica Lui și pentru creștini, și le blestemi pe ele? Răspuns: Mă lepăd de toate acestea și le blestem pe ele. Întrebare: Te lepezi de toate spurcatele așezări ale lui Mahomed cele pentru rugăciuni? Și de închinăciunile cele ce se fac către Mecca? Și de casa de rugăciune ce este în Mecca? Și de însuși locul acela ce se numește Mecca? Și de tot cuprinsul lui și de toate adunările și de obiceiurile turcești cele pentru rugăciuni, și le blestemi pe ele? Răspuns: Mă lepăd de toate acestea și le blestem pe ele. Întrebare: Lepădatu-te-ai de spurcata și de potrivnica lui Dumnezeu, credința turcească și de hulitorul asupra lui Dumnezeu, dascălul lor Mahomed și de toți urmașii lui și de toată învățătura lor cea hulitoare, și-i blestemi pe ei și-i lepezi? Răspuns: M-am lepădat de spurcata și potrivnica lui Dumnezeu, credință turcească și de hulitorul asupra lui Dumnezeu, dascălul lor Mahomed și de toți urmașii lui și de toată învățătura lor cea hulitoare, și-i blestem pe ei și-i lepăd. Întrebare: Dorești a te împreuna cu adevărat, fără de nici o îndoială și fățărnicie, din tot sufletul tău și din toată inima ta, cu Unul adevăratul Domnul și Dumnezeul nostru Iisus Hristos, și crezi într-Însul ca întru Cel ce cu adevărat este Fiul lui Dumnezeu celui viu? Răspuns: Doresc a mă împreuna cu adevărat, fără de nici o îndoială și fățărnicie, din toată inima și din tot sufletul meu, cu unul adevăratul Domnul și Dumnezeul Iisus Hristos și cred într-Însul, ca întru Cel ce cu adevărat este Fiul lui Dumnezeu celui viu. Și după această lepădare, se citesc lepădările de la botez și apoi se botează cel venit din credința musulmană.” Last edited by antiecumenism; 05.06.2012 at 08:19:06. |
|
||||
|
||||
![]()
Tu in ce scop ai detaliat lepadarile de mai sus? Chiar nu-ti doresti sa se intoarca nimeni la Ortodoxie? Un musulman, evreu si orice heterodox, citind cele de mai sus, nu va stii cum sa intelega lepadarile daca nu i se explica in prealabil, nu va intelege nimic si se va indeparta indignat de Biserica, spunandu-si „oi fi eu pacatos, dar robia pacatului e mai mare la voi". Deunazi o doamna penticostala de pe forum ne spunea ca ceea ce o retine sa revina la Ortodoxie e afurisirea comunitatii, pe care nu o poate intelege. Vad ca esti foarte activ si postezi o sumedenie de materiale, poate te gandesti si la aspectul asta si postezi un articol : cum trebuie intelese lepadarile.
Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 08:58:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asculta de la min 7 te rog : http://www.youtube.com/watch?v=fxzJh...58C11CED969AF2 |
|
||||
|
||||
![]()
Am ascultat si am retinut "cunoasterea credintei si apararea ei". Ma astep ca antiecumenism sa-si cunoasca credinta si sa-i explice doamnei Doriana (ca ea a intrebat deunazi), cum trebuie intelese lepadarile pe care trebuie sa le rosteasca. Din moment ce le-a scris, inseamna ca trebuie sa si cunoasca, nu? Asta te intreaba un heterodox: trebuie sa imi blestem copilul, sotul (in cazul in care ei raman in comunitatea penticostala) ? Sa-i explice invatatura ortodoxa, nu doar sa o "marturiseasca" prin copy-paste, ca doar si Sf. Apostol Pavel ii "trimite diavolului" pe unii, dar nu in sensul ca le vrea raul.
Last edited by ioanna; 05.06.2012 at 09:11:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ioana tu spui ca parintele ar fi fost impertinent in cazul in care acel dialog este autentic. La ce anume te referi ? Sa presupunem ca dialogul este autentic. Tu acolo vezi raul in modul de adresare al parintelui Amfilohie ? |
![]() |
Tags |
antiecumenism e nazist, capitalism=nazism, dezinformare, francmasonerie, incultură, rotary |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noul sef al Masoneriei romane ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 109 | 08.01.2011 23:33:21 |
Ortodoxia si masoneria | Don_Juan | Generalitati | 29 | 26.02.2010 11:43:47 |
Biserica lui Hristos si Masoneria | Laurentiu | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 26.12.2007 00:19:38 |
|