![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
RÂNDUIALA RUGĂCIUNII cum se cuvine a primi la credința ortodoxă pe ereticii luterani, calvini, baptiști, ori alții
"Având preotul binecuvântare de la arhiereul său, întâi întreabă pe catehumen de toate eresurile lui, apoi îl învață și-l întărește în credința ortodoxă și la urmă îi poruncește să-și mărturisească toate păcatele sale din copilărie. Și după mărturisire nu-i dă îndată iertare de păcate, ci-i poruncește să stea la ușa bisericii din afară, iar preotul, luându-și epitrahilul și felonul, vine de stă la ușa bisericii, și-i poruncește să stea în genunchi, apoi îl întreabă așa: Întrebare: Voiești a te lepăda de blestematele eresuri ale luteranilor (sau ale calvinilor, baptiștilor, ori alții), în care ai fost până acum? Răspuns: Voiesc. Întrebare: Fiule, te lepezi de satana și de toate lucrurile lui și de toți îngerii lui și de toată slujirea lui și de toată trufia lui? Răspuns: Mă lepăd de satana și de toate lucrurile lui și de toți îngerii lui și de toată slujirea lui și de toată îngâmfarea lui. Întrebare: Te lepezi de toate eresurile luteranilor (sau ale calvinilor, baptiștilor, ori alții), ca de ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ca pe unele ce sânt pierzătoare de suflet, le defaimi și le afurisești pe ele? Răspuns: Mă lepăd de toate eresurile luteranilor (sau ale calvinilor, baptiștilor, ori alții), de ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu și ai adevărului, și ca pe unele ce sânt pierzătoare de suflet, le defaim și le afurisesc pe ele. Întrebare: Te-ai lepădat de satana și de toate eresurile luterane (sau calvine, baptiste, ori altele)? Răspuns: M-am lepădat. Intră în Biserica lui Dumnezeu, că te-ai depărtat de la înșelăciunea eresului luteran (sau calvin, baptist, ori altele) și să știi că te-ai izbăvit din lanțurile morții și din pieirea cea veșnică; și acum leapădă toată nedreapta rătăcire a ereticilor și cinstește pe Domnul Dumnezeu Tatăl atotțiitorul, și pe Iisus Hristos, Fiul Lui, și pe Sfântul Duh, unul Dumnezeu viu și adevărat; pe Sfânta Treime cea de o ființă și nedespărțită. Preotul cu toată umilința, citește această rugăciune: Doamne, Dumnezeule atotțiitorule, unule sfinte, Care întru sfinți Te odihnești și pentru nemăsurată iubirea Ta de oameni, totdeauna celor ce greșesc le dai chip de pocăință și celor rătăciți din adevăr, cale dreaptă, ca să Te cunoască pe Tine unul adevăratul Dumnezeu, Care ești în Treime slăvit și închinat, arătând că voiești ca nici unul dintre dânșii să nu piară, ci toți să se mântuiască și la cunoștința adevărului să vină, mulțumim Ție, Te slăvim și Te mărim, că și acum în inima acestei făpturi cuvântătoare (N) i-ai strălucit lumina cunoștinței Tale celei adevărate, și ca dintr-un somn l-ai sculat pe dânsul din înșelăciunea eresului celui pierzător și către sfânta și apostoleasca Ta Biserică l-ai învrednicit a scăpa. Deci, o, Stăpâne, cu umilință mă rog, strălucește deplin în inima lui lumina harului Sfântului Tău Duh, spre a se lumina cu cunoștința cea adevărată a Sfintei Tale Evanghelii. Dă-i lui ca, fără fățărnicie, neclintit și fără înșelăciune, să se unească cu Sfânta Ta Biserică, să se scârbească și să lepede toate eresurile cele pierzătoare de suflet; să primească cu adevărat, să mărturisească și tare să țină credința ortodoxă. Unește-l cu turma Ta cea aleasă, unește-l cu Sfânta Ta Biserică, fă-l vas cinstit și locaș Sfântului Tău Duh, ca printrÎnsul fiind ocârmuit și povățuit, să păzească sfintele Tale porunci și, făcând voia Ta cea bună cu bunăplăcere și cu desăvârșire, să se învrednicească a lua bunurile Tale cele cerești împreună cu toți care au bineplăcut Ție. Că Tu ești Dumnezeul milelor și al îndurărilor și al iubirii de oameni, Care voiești ca toți oamenii să se mântuiască, și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Și după rugăciune, preotul îi poruncește să se ridice, zicând: Scoală-te, stai bine, stai cu frică, și rostește cu adevărat credința ortodoxă, și afurisește toate eresurile, ca să fii iertat și dezlegat de legătura blestemului și de toată dezbinarea, și te vei face părtaș Bisericii lui Hristos. Iar el ridicându-se, zice această mărturisire a credinței ortodoxe: -cred cu credință tare și fără nici o îndoială și ca singur adevăr mărturisesc toate împreună și fiecare în parte, cele cuprinse în Simbolul credinței ortodoxe, întocmit de sfintele Soboare A-toată-lumea, pe care sfânta, soborniceasca și apostoleasca Biserică Ortodoxă le ține și le mărturisește. Și îndată citește Simbolul Credinței: Cred întru unul Dumnezeu… După aceea zice: Mărturisesc cele șapte Sfinte Taine ale Sfintei Biserici, adică: Botezul, Mirungerea, Mărturisirea, Împărtășirea, Sfințirea untdelemnului, Preoția și Cununia legiuită, prin care cei ce le primesc iau har; pe toate acestea pe care Biserica Răsăritului le mărturisește și învață, le primesc și eu. Mărturisesc că la Dumnezeiasca Liturghie se aduce lui Dumnezeu jertfă pentru cei vii și pentru cei morți. Mărturisesc că sub forma pâinii și a vinului este tot și întreg Mântuitorul Hristos. Cred și mărturisesc că sfintele icoane ale lui Hristos, ale Fecioarei Maria, Născătoarea de Dumnezeu, și ale sfinților, se cuvine a le cinsti. Asemenea făgăduiesc și mă jur că voi ține cu neabatere și neclintire credința ortodoxă, fără care nimeni nu se poate mântui. Așa mă rog să-mi ajute mie Dumnezeu prin această Sfântă și dumnezeiască Evanghelie. Amin." Last edited by antiecumenism; 05.06.2012 at 23:22:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa vorbesti in numele monahilor romani din umbra anonimatului este o impertinenta jignitoare. Si DRACU dadea citate si inca din Sfata Scriptura dar nu spre zidire ci spre pieirea celui care il asculta. Asa ca ia aminte cand te trezesti dand citate, ca cine stie cine vorbeste prin tine.. |
|
|||
|
|||
![]()
nu se stie niciodata
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, sa dam cu zarurile.
La asa nume, asa atitudine responsabila. Last edited by AlinB; 06.06.2012 at 00:31:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Chiar daca s-ar sti ceva cu certitudine 100% (ceea ce nu se intampla de fapt niciodata) lipseste orice parghie reala de a schimba ceva. Asadar ne intoarcem la problema vorbelor in vant care nu de putine ori poposesc in urechi care nu sunt suficient de mature pentru a le primi si in consecinta nici nu reactioneaza cu maturitate. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar parghia exista daca cineva ar fi dorit sa o foloseasca. Ca unii fac din asta un scenariu mai larg este problema lor.Dar intrebarea ramane.Cum este privita la ora actuala masoneria de catre BOR ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei sunt cei care au ales Patriarhul sau erau prin zona, sau cum? Citat:
Nimic mai mult. Ceea ce inteleg altii mai departe, e problema lor, nu a mea, corect? Citat:
Problema e ca - nu stiu daca intelegi - nu exista "BOR" - exista mai multi oameni in anumite locuri. Iar de la loc la loc asa cum si oamenii sunt diferiti, lucrurile pot sa difere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da cei 2 au facut parte din comitetul care a ales noul Patriarh.Nu spun ca au influentat decisiv votul, spun doar ca nu era locul lor acolo. http://www.originea.net/2011/02/orto...masoneria.html Uite aici un articol care e cred eu decent, subliniaza si inflamarile unora dar si problemele care exista. Mie mi-a placut faza cu " Jos Nasoii ". ![]() |
![]() |
Tags |
antiecumenism e nazist, capitalism=nazism, dezinformare, francmasonerie, incultură, rotary |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noul sef al Masoneriei romane ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 109 | 08.01.2011 23:33:21 |
Ortodoxia si masoneria | Don_Juan | Generalitati | 29 | 26.02.2010 11:43:47 |
Biserica lui Hristos si Masoneria | Laurentiu | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 0 | 26.12.2007 00:19:38 |
|