![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Discutia nu era despre mine, care, apropo, am vorbit si cu diferiti preoti si continui sa vorbesc. Era vorba de cei peste 6,5 miliarde de oameni pe care ortodocsii ii considera pagani sau eretici, dar de soarta carora nici nu le pasa prea mult, asteptand sa vina ei sa puna intrebari, in timp ce ei isi rezerva dreptul sa nu discute cu ereticii. Iar Hristos a inviat si pentru ei... Dar, ma rog, din moment ce calea este atata de grea incat nici pe noi nu ne putem tine, poate ca cer prea mult de la ortodocsi. Se vor ocupa altii si de acesti oameni...
Multumesc frumos pentru urarile dvs. Va doresc asemenea.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 05.06.2012 at 23:52:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Evident!
Oare ce (sau cine) ii impiedica, in definitiv, sa o faca?......... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singura solutie este sa intalniri un ortodox traitor, care sa va arate cu fapta ca ortodocsii nu sunt chiar asa de lumesti si idolatri cum ati auzit, ca au credinta, smerenie si dragoste de oameni. Iar aceasta o va face interactionand cu dvs, intr-un fel sau altul. Vazandu-l, veti incepe sa va puneti intrebari si abia atunci va veti interesa mai mult despre religia lui. Caci oamenii vin la lumina atrasi de lumina. Dar daca nu o vad, nu vor veni. Insa daca ortodocsii stau numai in compania ortodocsilor, de frica prozelitismului, iar cand apare un strain cu ideile lui natural neortodoxe il ocolesc ca sa nu isi contamineze credinta, ortodoxia va ramane o religie practicata doar de un cerc restrans, in special de cei ce se nasc ortodocsi, iar strainii nu vor gasi niciun motiv sa o iubeasca. E drept ca exista o anumita treapta in viata de credinta, acea a prunciei in Hristos, in care nu are rost sa polemizezi cu cei de alta credinta, deoarece credinta ta este inca slaba si indoielile lor te pot darama si pe tine. Dar sa fie oare ortodoxia formata numai din prunci de nu se poate extinde si catre eretici? Putinii oameni care vin la ortodoxie o fac mai ales pentru ca le-au picat in mana ceva carti pe care le-au citit, apoi au cautat ei singuri. Insa ortodoxul nu este genul de om care cauta oi pierdute, ci de multe ori le ocoleste si le alunga, strigand ca sunt eretice. In ortodoxie, pana si cuvantul "misiune" e aproape eretic. Iar Iisus Hristos a venit pe acest pamant nu pentru El, ci ca sa faca misiune, deci sa mantuiasca pe altii, chemandu-i la credinta. Macar printre ortodocsi de ar face ortodoxul misiune, caci sunt multi ortodocsi doar cu numele, care zac in pacate grele. E mare nevoie in aceste zile de oameni carora sa le pese si de alti oameni...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Este incredibil cata ipocrizie doamna.Stati pe un forum ortodox,sunteti sectanta,ramineti sectanta si le plangeti de mila celor care nu au parte de misiuni ortodoxe.Mai mult,in aroganta dvs sectanta,le mai dati si lectii de traire ortodocsilor de parca acestia sunt ultimii rataciti care smintesc lumea si nu au putut sau nu pot da niciodata un exemplu de traire.Altii trebuie sa fie perfecti dar dumneata,in ciuda evidentelor cuprinse intr-o intreaga istorie,poti ramane bine-mersi sectanta.In plus banuiesc ca stiti exact si programul misionar al Bisericii Ortodoxe de va permiteti sa generalizati ignorand,ca si cum nu ar exista nici un efort, si culpabilizand ceva despre care dumneavoastra,in ce mai bun caz,aveti cunostiinta doar partial ca sa nu zic deloc.Ar fi un bun inceput sa lasati ipocrizia si sa dati dumneavoastra un exemplu pentru restul sectantilor si sa treceti in credinta adevarata.Pai daca pe dumneata vad ca nimic nu te-a convins pana acum atunci nu-i cam fals sa plangi de grija altora? Lasati dvs aprecierile critice despre credinta ortodoxa pana veti face parte din ea si o veti cunoaste.Altfel vorbiti despre ce nu cunoasteti sau despre ce v-ati lepadat,dupa cum a fost cazul dvs.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 06.06.2012 at 10:05:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-as fi recunoscatoare daca nu v-ati mai raporta la persoana mea. Eu sunt doar o voce de pe un forum. Poate zic bine, poate nu. Dvs luati doar ce e bun si nu va mai coborati la nivelul meu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ti-am spus doamna decat sa nu mai joci rolul de victima inchipuita.Sau trebuie sa tacem toti ca sa nu va ranim dvs sentimentele lezate de o prefecatorie evidenta?Si pe alt topic ti s-au pus in fata evidente din viata sfintilor si acolo ai mutat imediat discutia.Dumneata,daca ai buna-credinta,sa incetezi cu atacurile la adresa credintei ortodoxe pt ca nimeni nu are nimic cu dumneata ci cu erezia sectara(asa daca tot faci referinta la Sfintii Parinti care indemau sa ajuti omul dar sa respingi erezia)din care faci parte.Si cat timp veti ataca,subtil sau direct,credinta ortodoxa sa fiti siguri ca nu vor tacea toti.Daca nu ati gasit nimic bun in ea,in credinta ortodoxa,din moment ce tot sectara ati ramas,atunci macar nu-i smintiti pe cei care au ramas in ea.Daca nu poti sa iubesti macar fi dumneata politicoasa,asa spunea cineva din credinta ortodoxa.Este ce va rog frumos si politicos,sa lasati credinta ortodoxa in pace daca tot nu doriti sa faceti parte din ea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Frate, mă tem că atitudinea asta tăioasă face cu neputință un dialog cu cineva. Bine e să acordăm oricărui interlocutor prezumția sincerității și a nevinovăției. În fond, criticile pe care le aduce Doriana nu sunt la adresa Ortodoxiei, a Bisericii, ci a insuficiențelor, a piedicilor pe care le observă în drumul spre Biserică. Ea ne semnalează niște pietre de poticnire. Noi ar trebui să le luăm și să le dăm la o parte, nu să aruncăm cu ele în cel care s-a împiedicat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Fratia ta,pe aici vad ca s-a dat dovada de o blandete de am ramas fara replica.S-a ajuns sa fie hulita Maica Domnului de catre sectanti si batjocorita Traditia si credinta ortodoxa.Pai cat sa tacem fratia ta?Cine ii obliga sa vina-n casa altuia si sa ia la suturi credinta?Pai daca ma poticnesc ma critica unu ratacit?Orb pe orb il duce-n groapa.Faceti cum doriti dvs sa sa stiti ca lupu isi schimba parul dar naravul ba.Nu ma refer la doamna,dansa doar face aprecieri din ceva ce Parintii au denumit ratacire.Nu ma dumiresc cum pot fi in acest caz aprecierile corecte da probabil ca sunt prea necioplit si este cazul sa ma retrag din discutie,ca sa nu intristez pe altii.Doamne ajuta!+
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 06.06.2012 at 10:45:41. |
|
|||
|
|||
![]()
La topicul de care vorbești cred că s-au dat replici corespunzătoare. N-aș vrea să fii mâhnit din pricina intervenției mele de mai sus.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci mărturisirea nu trebuie făcută mergând din ușă în ușă, ci pocăindu-te, curățindu-te și luminându-te pe tine însuți (prin lucrarea harului). Iar cei care au făcut aceasta în viața lor, măcar de au plecat și în pustie, n-au putut rămâne ascunși, ci lumina de care s-au învrednicit de la Domnul (care nu poate fi ținută sub obroc) a atras multe suflete însetate. În acest fel, suntem datori, într-adevăr, să-L mărturisim pe Domnul, și să ne temem de nu o vom face cu viața noastră. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos a inviat! | Neagu Andrei | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 73 | 09.05.2024 11:29:28 |
Hristos a inviat! | florin7 | Intrebari utilizatori | 12 | 02.05.2012 11:44:58 |
Hristos a inviat! si pentru membri altor confesiuni crestine | mihailt | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 6 | 09.04.2010 01:20:01 |
Hristos a inviat! | bmd | Biserici Protestante | 8 | 28.05.2009 16:22:39 |
Hristos a inviat! | princess | Calugarul | 0 | 29.05.2008 22:18:35 |
|