Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2012, 01:59:10
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Asadar,cei cu experienta mai mare de viata,ce sfaturi puteti da? Scuzati mesajul mai lung,dar este un aspect foarte important pentru tinerii credinciosi.
Foarte clar si lamuritor este raspunsul lui Mihailc. Personal mi-am dorit mult sa am un sot credincios si pentru asta o perioada insemnata de timp, am preferat sa astept. Intr-o discutie cu un amic, acesta mi-a spus ca ceea ce-mi doresc nu se regaseste in realitate, iar eu i-am spus sincer ca prefer sa nu ma casatoresc. Dupa ani buni de asteptare, am ajuns ca traiesc aceasta vorba: “Dumnezeu iti da ce iti doresti”. Nu fac parte din cei cu mare experinta de viata (nu vreau sa fac pe sfatuitoarea), insa iti scriu din suflet, cu dorinta sincera sa faci alegerea buna.

Am cunoscut fete credincioase, impodobite cu multe calitati: frumoase, calde, profunde, modeste, gospodine, care s-au pastrat fecioare pana la casatorie etc. Bineinteles ca trebuie sa te casatoresti cu fata pe care o iubesti, dar este important sa fie cu frica de Dumnezeu, de aici pleaca totul. Daca este credincioasa isi intelege altfel rolul de mama, de sotie, se raporteaza altfel la nasterea de prunci (un aspect f. important in viata de familie). O fata credincioasa doar teoretic (cu toate calitatile pe care le are), va avea o alta viziune asupra vietii si in special asupra casniciei.

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Frunzarind topicul de fata ramai cu impresia ca baiatul/ barbatul neinsurat n-are nici o suferinta. oricum, nu una majora, si in nici un caz legata de vreo fata! Ce mai viata, fetelor, sa luati exemplu!
Cred ca femeia sufera mai mult din aceasta situatie, deoarece instinctual matern, iubirea, caldura si toate celelalte calitati pe care le are, doreste sa le impartaseasca, sa le daruiasca.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 09:21:30
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

sunt multi baieti si multe fete singure....se poate trai si asa....atata timp cat exista Dumnezeu....se poate trai si asa..El ne lasa sa decidem....oricum nu sunt conditii prielnice...intemeierii de familii....asta e tendinta mi se pare...si poate e mai comod asa....without obligations...sunt si oameni mediocri in exprimare....cam asta e....ce suferinte..Dumnezeu ajuta tuturor....
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 09:40:49
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Da' de ce nu combinam discutia asta cu cea despre "suferinta femeii nemaritate"? Poate asa iese ceva.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 14:22:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Da' de ce nu combinam discutia asta cu cea despre "suferinta femeii nemaritate"? Poate asa iese ceva.
mi-a placut asta. Foarte tare!
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 14:24:24
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Domnule, adevărații sfinți se feresc ca de foc să creadă sau să spună că au dobândit sfințenia. În Scara lui Ioan Sinaitul sunt arătate primejdiile care-i pândesc pe cei îmbunătățiți, dintre care cea mai perfidă este slava deșartă, sau automulțumirea de propria performanță spirituală.

Un lucru uimitor este faptul că sfinții veritabili îi vedeau pe ceilalți mai desăvârșiți ca ei, fără ipocrizia conformismului la tema obligatorie a smereniei. De unde putem trage concluzia că sfințenia există numai în măsura în care persoana și-o integrează în natura proprie, ca o caracteristică naturală a ființei, deci nu e un scop în sine, nici rezultatul unui comportament programat special pentru dobândirea ei.

conform Scripturilor, eu pot sa va numesc "sfant" pe dumneavoastra deoarece din mesajele pe care le-ati postat pe acest forum, se deduce ca traiti o viata pentru Domnul, fara a va murdari trupul prin diverse pacate nefiind in situatia unora care desi stiu foarte bine ce este pacat si ce nu, totusi inventeaza tot felul de formule "istete" de a iesi din culpa (cum a fost chestia aia cu trairea prin anticipatie a casatoriei !)
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 14:36:25
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
... păi dacă le-am combina, unde ar mai fi suferința?
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 17:12:10
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
conform Scripturilor, eu pot sa va numesc "sfant" pe dumneavoastra deoarece din mesajele pe care le-ati postat pe acest forum, se deduce ca traiti o viata pentru Domnul, fara a va murdari trupul prin diverse pacate nefiind in situatia unora care desi stiu foarte bine ce este pacat si ce nu, totusi inventeaza tot felul de formule "istete" de a iesi din culpa (cum a fost chestia aia cu trairea prin anticipatie a casatoriei !)
Cred că n-ați înțeles totuși ideea principală a mesajului meu anterior. Nu era vorba de a ne flata public unii pe alții în mod exagerat, ci de a încerca să folosim cu mai multă atenție limbajul Scripturilor, doar după ce ne-am asigurat că avem habar măcar teoretic de realitățile la care se referă. Din păcate, agitația și suspicionita din jurul moravurilor altora se declanșează din cauza unor confuzii legate de înțelegerea distincției între natură și păcat sau sfințenie și moralitate, ca să nu mai spun de perceperea Tainelor Bisericii ca niște ceremoniale și degradarea lor la statutul de simple rituri de trecere ce jalonează etapele vieții unui om. Sigur că nici înțelegerea acestor lucruri nu constituie neapărat un avantaj și un motiv de balonare a sinelui, însă ajută la economisirea precaută a pretențiilor propriului subiectivism atunci când suntem tentați să-i judecăm pe alții.
Vechi 06.06.2012, 17:40:21
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
foarte tare :)
poate se anuleaza suferintele ...
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 17:41:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
... păi dacă le-am combina, unde ar mai fi suferința?
suferinta nu trebuie cautata ...
Reply With Quote
Vechi 06.06.2012, 18:04:25
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Foarte clar si lamuritor este raspunsul lui Mihailc. Personal mi-am dorit mult sa am un sot credincios si pentru asta o perioada insemnata de timp, am preferat sa astept. Intr-o discutie cu un amic, acesta mi-a spus ca ceea ce-mi doresc nu se regaseste in realitate, iar eu i-am spus sincer ca prefer sa nu ma casatoresc. Dupa ani buni de asteptare, am ajuns ca traiesc aceasta vorba: “Dumnezeu iti da ce iti doresti”. Nu fac parte din cei cu mare experinta de viata (nu vreau sa fac pe sfatuitoarea), insa iti scriu din suflet, cu dorinta sincera sa faci alegerea buna.

Am cunoscut fete credincioase, impodobite cu multe calitati: frumoase, calde, profunde, modeste, gospodine, care s-au pastrat fecioare pana la casatorie etc. Bineinteles ca trebuie sa te casatoresti cu fata pe care o iubesti, dar este important sa fie cu frica de Dumnezeu, de aici pleaca totul. Daca este credincioasa isi intelege altfel rolul de mama, de sotie, se raporteaza altfel la nasterea de prunci (un aspect f. important in viata de familie). O fata credincioasa doar teoretic (cu toate calitatile pe care le are), va avea o alta viziune asupra vietii si in special asupra casniciei.
Multumesc inca o data pentru raspuns,o sa incerc sa tin seama de toate sfaturile primite aici.

In ceea ce ma priveste pe mine sa nu duceti discutia la extrem,ca nu sufar,nu sunt disperat. Doar ca imi pun anumite semne de intrebare,atata tot. Mi se pare norma (si folositor) sa fac asta,cel putin asa consider. Si odata ce s-a deschis acest subiect,am zis sa "profit" putin de aceasta oportunitate de a comunica pe mult sensibila tema ce se discuta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suferinta costel Generalitati 36 19.09.2024 00:20:42
Suferinta Ovidiu_26 Generalitati 8 19.09.2024 00:05:39
Sindromul "baiatului rau" adimirea Generalitati 30 13.07.2012 10:50:16
Ajutor in suferinta Hionia Umanitare 6 13.06.2012 00:28:55
Mila si Suferinta florin.oltean75 Generalitati 0 04.04.2011 21:44:24