Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2012, 08:31:05
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si eu am dat acele date intr-un mesaj. Nu stiu cum ati calculat, cred ca nu ati citit exact, doar in SUA au fost acele victime si acei preoti, nu in cinci tari. Si nu era pe o perioada de 10 ani, ci intre 1950-2002, deci 50 de ani, majortiatea cazurilor fiind in anii 1960-1970. Observam ca perioada a coincis cu depravarea hippie din SUA.
Link-ul dat vorbea de mai multe tari. Oricum, impartind 10000 victime la 50 ani avem tot 200 victime pe an. SI atunci avem concluziile:
1. Americanii sint catolici fanatici care indura orice de dragul Bisericii Catolice
2. Americanii sint niste idioti care nu fac plingeri penale daca le sint abuzati copiii
3. Povestea e o minciuna gogonata

Fiecare e liber sa ajunga la propria concluzie
Vechi 07.06.2012, 22:10:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Link-ul dat vorbea de mai multe tari. Oricum, impartind 10000 victime la 50 ani avem tot 200 victime pe an. SI atunci avem concluziile:
1. Americanii sint catolici fanatici care indura orice de dragul Bisericii Catolice
2. Americanii sint niste idioti care nu fac plingeri penale daca le sint abuzati copiii
3. Povestea e o minciuna gogonata
Fiecare e liber sa ajunga la propria concluzie
Eu cred ca e adevarata povestirea pe care a dat-o glykys: http://w.crestinortodox.ro/forum/sho...&postcount=125
E posibil ca majoritatea catolicilor sa fie cei mai credinciosi oameni de pe pamant. Am constat chiar si eu din discutii, chiar daca este un citat negru pe alb (dintr-un sfant, sa spunem) multi catolici se vor contrazice pana in panzele albe ca e invers de fapt ce scrie acolo.
In cazul asta chiar papa a cerut scuze si a recunoscut aceste lucruri, nu stiu de ce ne mai contrazicem. Doar daca spuneti ca sunt cazuri, dar mai putine. Numai in Irlanda BC trebuie sa plateasca despagubiri de peste un miliard de dolari.
Am vazut acum cativa ani un documentar la tv in legatura cu acest subiect, abuzurile preotilor catolici. Nu-mi mai amintesc exact, se spunea ca episcopii si preotii au primit sfatul sa incerce sa aplaneze si sa musamalizeze ca sa nu iasa la lumina.
Pe de alta parte, victimele minore abuzate de obicei nu spun cand li se intampla ceva de genul asta, unii nici nu constientizeaza ca e o greseala.
Dar e si un lucru bun, un fost catolic care a recunoscut ca a fost abuzat cand era copil(uitati, fara sa faca un caz, doar a spus) acum este un cunoscut ortodox (Klaus Kenneth).
Vechi 08.06.2012, 07:32:00
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In cazul asta chiar papa a cerut scuze si a recunoscut aceste lucruri, nu stiu de ce ne mai contrazicem.
Cine se contrazice cu cine? Exista vreun user catolic care sa fi sustinut ca preotii catolici nu au gresit? Nu. Sustinem, insa, ca scandalul are proportii exagerate. Din fericire pentru noi papa a avut umilinta sa recunoasca si sa-si ceara scuze, nu stiu daca altii au facut acelasi lucru.

Pe de alta parte, Domnul nostru Isus Cristos ne spune ca Biserica Lui va fi triumfatoare si portile iadului nu o vor birui. Aceste atacuri continue si permanente la adresa Bisericii Catolice (ex: papa-nazist; Vatican: spalari de bani; preotii catolici: pedofili etc) sint atacuri ale portilor iadului. Biserica Catolica primeste neincetat asemnea atacuri insa noi stim ca ea e aparata de Insusi DOmnul nostru Isus Cristos; nu ne ramine decit sa stam linistiti si sa ne rugam pentru Biserica noastra si pentru conducatorii ei.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un virus ciudat bântuie Biserica Ortodoxă Română: Andreescu (noi dezvăluiri!) stoianov Despre Biserica Ortodoxa in general 40 06.09.2015 17:03:42
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Dialog BOR - Biserica Catolica Ducutu Biserica Romano-Catolica 70 08.05.2013 00:19:29