Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.06.2012, 23:13:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
A fost prins criminalul.
23:00 - Criminalul preotului din Focșani a fost prins, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Potrivit acestuia, bărbatul este audiat de polițiști. El va primi duminică mandat de arestare pentru 29 de zile.

Anchetatorii nu au confirmat încă această informație. Ei nu exclud ca motivul crimei să fi fost legat de covingerile religioase.
Se pare că atacatorul ar fi cerut și altor doi preoți din Focșani să interpreteze aceleași pasaje din Biblie, dar că el a fost refuzat. Pasajele biblice se refereau la răzbunare și la păcate.
Vechi 17.06.2012, 00:50:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Se vede dragostea de can-can, 3 topice pe o intamplare tipica pentru "stirile de la ora 5".

Cica ei ni le baga pe gat, noi nu nu, nu ne plac..
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 03:38:36
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

[b]Patriarhia Română a aflat cu profundă uimire și durere de uciderea preotului Tudor Marin în biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Focșani, județul Vrancea, astăzi, 16 iunie 2012.

Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un preot pașnic și venerabil este ucis cu cruzime. Această crimă oribilă arată starea alarmantă de degradare, de violență și de nesiguranță din societatea românească de azi. Prin urmare, este nevoie ca și bisericile, fiind spații de utilitate publică religioasă a comunităților locale, să fie mai bine păzite și protejate.

Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin și parohiei îndoliate din Focșani Patriarhia Română le adresează condoleanțe și se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepților.
Cam mare densitatea de stiri despre crime in ultimele zile pe Forum, imi pare... Parca nu era asa, de obicei...
Si nu orice crime, ci omorarea unor crestini - soldatul rus in Cecenia, tunisianul decapitat, iar acum un preot roman ucis chiar in Biserica.
Him... Cum vi se pare asta? Se aduna miros de sange in jurul nostru. Sange de crestini.
Oare ce urmeaza, Doamne?

Pe de alta parte, citesc si recitesc comunicatul Patriarhiei si ma tot minunez: vom intra cu gardieni la slujba? Ne vom inarma cu topoare pentru Spovedanie, Nunta si Botez?
Asa era in Biserica Apostolilor? Mergeau Pavel si Petru cu soldati protectori imprejur? (de mers mergeau, ca si Mantuitorul, dar nu inconjurati cu soldati protectori, ci la moarte martirica, iar nu la slujbele sfinte) Avea garda de corp Mantuitorul? Eu stiam ca soldatii l-au inconjurat pentru altceva...
A ajuns armata si politia sa protejeze pe crestinii dreptmaritori care merg la inchinaciune? Dupa ce considerente duhovnicesti? In acord cu ce hotarari sinodale? In continuitatea carei Sfinte Traditii?

Fratilor, ce este asta???
Ce traim noi de fapt???

Nu, nu imi place deloc comunicatul Patriarhiei.
Am subliniat cu bold pasajul pe care eu nu il pot considera decat o gluma sinistra in ton cu vremurile mizere pe care le traim. Are oare, impresia, patriarhatul nostru, ca se poate revitaliza cu injectii armate un cadavru moral?
Biserica e atat de neputincioasa si inspaimantata de moarte, azi, dupa multiplele fortificari/cadouri primite din partea societatii/lumii, incat sa apeleze si la paza fizica?

Iata starea institutiei noastre bisericesti. M-ati certat cand am adus o critica punct cu punct a unor stari de lucruri anormale. V-ati ferit ca de un ratacit sa comentati, ca de un ciumat. Foarte bine, prieteni: refuzati mai departe, simulind smerenia si ascultarea, refuzati sa marturisiti ce vedeti, ce ganditi si ce simtiti. Si veti merge intre baionete la Sfanta Liturghie, intr-o zi, ca sa nu ne atace huliganii cu pietre sau cu sisuri...

Nu, Biserica lui Hristos nu are nevoie de paza si protectie de la firmele de bodyguarzi ai borfasilor Capitalei. Nu este cazul sa acceptam si aceasta incredibila insulta. Nu suntem, inca, atat de necredinciosi, de fara de nadejde in Dumnezeu. Nu facem in pantaloni de frica tocmai in drum spre Casa Domnului. Cine se teme, de fapt, si de ce?

Mergem la Sfanta Biserica asa cum a mers si Domnul nostru in Templu: pe jos, pe picioarele noastre, fara paza si protectie. Nu avem nevoie de paza lumii, a lumescului. Suntem ocrotiti de Insusi Dumnezeu si de credinta noastra in Pronia si Dreptatea Lui!
Iar de vom fi ucisi in Biserica, acesta "sfarsit crestinesc al vietii noastre" se va chema.
Dumnezeu sa ne ocroteasca!

Last edited by ioan cezar; 17.06.2012 at 03:49:49.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 06:37:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Pe de alta parte, citesc si recitesc comunicatul Patriarhiei si ma tot minunez: vom intra cu gardieni la slujba? Ne vom inarma cu topoare pentru Spovedanie, Nunta si Botez?

Am subliniat cu bold pasajul pe care eu nu il pot considera decat o gluma sinistra in ton cu vremurile mizere pe care le traim. Are oare, impresia, patriarhatul nostru, ca se poate revitaliza cu injectii armate un cadavru moral?
Comunicatul e pripit, o reactie emotionala ce nu are de a face cu realitatea. E regretabil ce s-a intamplat, dar nu trebuie facuta din moartea unui preot in biserica un fenomen generalizat ce a cuprins Romania, inducand sentimentul de panica. Cat de sec a putut suna "institutie religioasa de utilitate publica" , eliminandu-l total pe Domnul. Daca Dumnezeu a ingaduit sa se intample o nenorocire in casa Sa, este pentru a ne intari in bine, nu pentru a ne prabusi in rau. Comunicatul e o cadere, transforma preotii in securisti ce raporteaza orice miscare, iar oamenii in jandarmi cu urechile ciulite la ce se intampla in jur, nu la rugaciune. Mai bine ar fi spus ca isi vor intensifica activitatile catehetice pentru adulti.

Poate cer eu prea mult de la Patriarhie, dar m-as fi asteptat la:

Patriarhia Română a aflat cu profundă uimire și durere de uciderea preotului Tudor Marin în biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Focșani, județul Vrancea, astăzi, 16 iunie 2012. Este regretabil faptul că tocmai în biserică, unde preotul predică pacea și iubirea față de semeni, un preot pașnic și venerabil este ucis. Aceasta nenorocire arata o decadenta spirituala si psihica a omului, drept urmare Biserica isi va intesifica efortul ca mesajul ei sa fie inteles, pentru a ajuta cat mai multi oameni sa-si refaca echilibrul in fiinta lor, patrunzand in tainele vietii. Familiei îndurerate a Părintelui Tudor Marin și parohiei îndoliate din Focșani Patriarhia Română le adresează condoleanțe și se roagă Domnului Iisus Hristos să odihnească sufletul preotului Tudor Marin în ceata drepților.

UPDATE:
"Motivația crimei este una cu caracter religios. O să vedem ce spun și specialiștii. Avem îndoieli cu privire la starea psihică a acestuia, pentru că în ultimele luni, cât a fost plecat în Italia, comportamentul său s-a schimbat foarte mult. Și-a făcut rost de cărți de religie și nu a găsit răspunsuri în aceste cărți, iar ieri, când a mers la biserică, nu a primit explicațiile pe care le dorea și l-a lovit pe preot de două ori, o dată în cap și apoi cu cuțitul în inimă", a declarat primul procuror Ioan Lefter într-o miniconferință de presă făcută la ora 2.30, imediat după audierea suspectului.
Film conferinta:http://www.youtube.com/watch?v=W0nz0...yer_embedded#!

Last edited by ioanna; 17.06.2012 at 07:44:59.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 08:35:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Pe de alta parte, citesc si recitesc comunicatul Patriarhiei si ma tot minunez: vom intra cu gardieni la slujba? (...)
(...)
Are oare, impresia, patriarhatul nostru, ca se poate revitaliza cu injectii armate un cadavru moral?
Eu nu citesc cuvântul "poliție" în comunicatul Patriarhiei. Nici alte cuvinte, precum "armată", "bodyguarzi", "gardieni", etc. Nu credeți că sunt interpretările dv ?

Interpretarea mea este că e vorba de un apel pentru ca oamenii să se păzească singuri. Prea am ajuns paternaliști, așteptând ca toate să vină de la Culte, de la primar sau de la marinar. Parohiile sunt (sau ar trebui să fie) capabile să aibă voluntarii lor. Este o misiune a laicatului. Dacă eu și cei din Consiliul Parohial am depune azi cerere ca biserica să fie deschisă permanent, prima întrebare a preotului este cine asigură paza bisericii și cine face de jurnă la Preasfântul Sacrament. Putem face noi, sau putem bugeta paznic pentru exterior, dar în interior tot cel puțin unul dintre noi va trebui să stăm în fiecare moment. Ce frumos să asemănăm biserica cu o corabie! Dar corabia noastră are nevoie de mateloți, care să facă de cart. Dacă suntem capabili să facem și să semnăm o listă cu Ionescu de pază de la 2 la 3 dimineața și Popescu de pază de la 3 la 4, cererea are șanse. Dacă nu, biserica va sta încuiată. Același laicat este chemat să asigure ordinea și buna desfășurare în caz de procesiuni, de expuneri de relicve, de pelerinaje de grup.

Creștinii s-au păzit mereu. Sf Petru este de obicei pictat cu sabie la brâu. Cheile sunt în mână, dar și sabia e la vedere. Chiar și Sf Pavel este pictat, de multe ori, cu sabie. Indiferent că unii țin în mână cheile, alții pergamentele desfășurate ale Corpului Paulin, toți au sabie sau junghere, spre a-L păzi pe Domnul, a păzi biserica sau a se păzi pe ei înșiși.

Prin urmare, decât să cârtim, ar fi mai nimerit să ne întrebăm ce am putea face noi (și mai ales noi, bărbații) pentru ca misiunea Bisericii, adică a noastră, să se desfășoare în mai bună siguranță. Episcopii noștri au datoria de a ne îndruma. Eventual de a ne păzi sufletele. De păzit trupurile, asta trebuie să organizăm noi înșine.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 17.06.2012 at 08:40:40.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 10:23:38
ghriscu ghriscu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.12.2010
Locație: Bucharest
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ghriscu
Implicit Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac !

Omul este fiinta capabila de cele mai bune lucruri, dar si de cele mai rele.
Daca "si-a pierdut busola" ne putem astepta la ce-i mai rau.

Sunt multe lucruri bune in lume, dar le dam importanta doar celor rele: de senzatie, socante, violente.

De unde? Din placerea egoista de a ne subordona propriilor noastre capricii si nu unor idealuri cu adevarat UMANISTE.

Cand un om moare asa, ma consider cumva vinovat si eu. Voi?
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 13:25:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de ghriscu Vezi mesajul
Cand un om moare asa, ma consider cumva vinovat si eu. Voi?
Cu siguranta ! ! !
Redau cuvintele postate de fratele nostru Ioan Cezar pe threadul vecin de pe acest topic , care nu au nevoie de comentarii :

"Imi e rusine, pentru a cata oara, ca port numele de om.
Blestemata fie rautatea salasluita in pantecele mintii omenesti.

Vai noua, tuturor, vai noua!..............."
Vechi 17.06.2012, 23:24:40
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu nu citesc cuvântul "poliție" în comunicatul Patriarhiei. Nici alte cuvinte, precum "armată", "bodyguarzi", "gardieni", etc. Nu credeți că sunt interpretările dv ?

Interpretarea mea este că e vorba de un apel pentru ca oamenii să se păzească singuri. Prea am ajuns paternaliști, așteptând ca toate să vină de la Culte, de la primar sau de la marinar. Parohiile sunt (sau ar trebui să fie) capabile să aibă voluntarii lor. Este o misiune a laicatului. Dacă eu și cei din Consiliul Parohial am depune azi cerere ca biserica să fie deschisă permanent, prima întrebare a preotului este cine asigură paza bisericii și cine face de jurnă la Preasfântul Sacrament. Putem face noi, sau putem bugeta paznic pentru exterior, dar în interior tot cel puțin unul dintre noi va trebui să stăm în fiecare moment. Ce frumos să asemănăm biserica cu o corabie! Dar corabia noastră are nevoie de mateloți, care să facă de cart. Dacă suntem capabili să facem și să semnăm o listă cu Ionescu de pază de la 2 la 3 dimineața și Popescu de pază de la 3 la 4, cererea are șanse. Dacă nu, biserica va sta încuiată. Același laicat este chemat să asigure ordinea și buna desfășurare în caz de procesiuni, de expuneri de relicve, de pelerinaje de grup.

Creștinii s-au păzit mereu. Sf Petru este de obicei pictat cu sabie la brâu. Cheile sunt în mână, dar și sabia e la vedere. Chiar și Sf Pavel este pictat, de multe ori, cu sabie. Indiferent că unii țin în mână cheile, alții pergamentele desfășurate ale Corpului Paulin, toți au sabie sau junghere, spre a-L păzi pe Domnul, a păzi biserica sau a se păzi pe ei înșiși.

Prin urmare, decât să cârtim, ar fi mai nimerit să ne întrebăm ce am putea face noi (și mai ales noi, bărbații) pentru ca misiunea Bisericii, adică a noastră, să se desfășoare în mai bună siguranță. Episcopii noștri au datoria de a ne îndruma. Eventual de a ne păzi sufletele. De păzit trupurile, asta trebuie să organizăm noi înșine.
Da, Mihnea, intru totul de acord cu majoritatea precizarilor tale. Eu, insa, sper sa intelegi, imi fac griji un pic aparte pentru B.O.R. Eu traiesc in B.O.R. si, ca membru in aceasta familie, am desigur recunostinta pentru sprijinul tau colateral. Insa te rog sa imi ingadui sa vad Comunicatul ca un fiu al BOR, asa cum sunt eu; desigur, subiectiv si interpretativ. Cu starea de fapt din BC imi permit sa fiu, poate, un pic mai calm/detasat si, din aceasta pricina, cine stie, poate chiar util pe ici pe colo...
Domnul sa ne ocroteasca!
Reply With Quote
Vechi 17.06.2012, 23:33:10
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Pana si Becali a facut niste afirmatii mai inteligente, de m-am mirat si eu:

"Cei de la Patriarhie trebuie să facă rugăciune, autoritățile trebuie să facă rugăciune, toți trebuie să facem rugăciune, să ne întoarcem cu fața spre Dumnezeu pentru că lucrurile astea nu putem să le oprim cu bodyguarzi și pază pentru că Diavolul e mult mai șiret pentru că se spune că are atâta putere că poate distruge chiar pământul, numai că nu-l lasă Dumnezeu", a spus europarlamentarul.

http://www.rtv.net/becali-despre-uci...#ixzz1y5EvfFvO

Frate Ioan Cezar, si pe mine m-a marcat asemanarea cu cazul tunisianului martirizat, la topicul cu cecenul nu am ajuns inca... Traim timpuri de martiriu. Nu e o stire de la ora 5, pentru ca se vede ca ucigasul nu a avut o rafuiala cu persoana preotului, ci cu investitura acestuia, cu Biserica, din care facem parte si noi. Eu ma gandeam ingrozita, cand am auzit, cum ar fi fost, Doamne fereste, sa se fi intamplat la mine in biserica toata treaba asta...

In ceea ce priveste paza, bucurestenii care mai merg la Patriarhie, stiu ce se intampla, cand iese Patriarhul de la slujba.
Sunt ierarhi cu garzile de corp dupa ei, ce-i drept, in civil. Si la procesiuni, la moaste sunt jandarmi si politisti. Am ajuns intr-un an la catedrala Sf. Spiridon, la hram, pe la vreo 10. Lume afara, jandarmi proptiti in usa, nu dadeau voie nici sa se iasa, nici sa se intre, ca tinea predica patriarhul... am plecat la alta biserica.
Dar, totusi, in vechime era paza in biserica. De aia se zice "Usile, usile...", inainte de Crez. Pentru ca niciun credincios sa nu iasa si niciun necredincios sa intre.
Vechi 18.06.2012, 00:18:50
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Dar, totusi, in vechime era paza in biserica. De aia se zice "Usile, usile...", inainte de Crez. Pentru ca niciun credincios sa nu iasa si niciun necredincios sa intre.
Eu credeam, si mai cred, ca acele usi sunt duhovnicesti, nu din lemn.
Asa cum "Usa milostivirii..."

Iar paza am crezut ca nu e cu sabia (vezi raspunsul Domnului catre Petru in Ghetsimani) din fier, ci precum spunem noi, cu sabia Duhului, cu arma rugaciunii.

Altfel nu mai inteleg nimic...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un preot din Focsani a fost injunghiat Simply_me Preotul 23 19.06.2012 17:54:57
Cristian Florea fost preot ortodox Raul Ortodox Secte si culte 207 30.07.2010 16:08:09
Invitatie la Focsani pe 27 Mai (Praznuirea Sfantului Ioan Rusul) eduardd Pelerinaje la locuri Sfinte 3 25.05.2010 18:53:51
PREOT alexandra Preotul 24 20.01.2007 23:47:25