Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Aici ajungem iarăși la critica cu privire la activitatea misionară a BO.
Nu puteți fi credibil când susțineți cele de mai sus.
Sunt sute de milioane de oameni care nu au în apropiere o biserică ortodoxă, la care nu a venit niciun misionar ortodox, cărora nu li s-a vestit Evanghelia ortodoxă.
Ce posibilitate au țăranul Juan din fundul Braziliei sau țăranul Yuan din fundul Chinei să vină în BO, de care nici n-au auzit ?!
|
La aceste intrebari v-am mai raspuns si nu o data. Cum am spus si in mesajul catre Doriana, fiecare aude ce vrea sa auda, eu nu pot raspunde de zeci de ori acelasi lucru, ca tot nu o sa se potrivesca cu ce vrea sa auda cel ce intreaba decat daca vrea sa vada adevarul.
E la fel ca in situatia in care cineva cauta morcovi si tot vine unul sa ii spuna de ananas sa cumpere. Pana nu va cauta ananas degeaba ii tot spune ala sa cumpere.
La fel si cu convertirea, repet a zecea oara. BO are peste tot biserici si misionari. Dar in ortodoxie nu lucreaza doar omul, la fel ca la neoprotestanti, exista un har chemator. Chiar daca nu va avea parte de un misionar, harul chemator il ajuta sa caute adevarul si sa il gaseasca daca este vrednic sa vina la mantuire. Si am mai pus intrebarea de cateva ori dar nici dvs. sau alti eterodocsi nu au rapsuns. De ce apostolii nu au mers in toata lumea cunoscuta, nu toti oamenii trebuiau sa afle? Prin India a ajuns Sf. Toma dar la o mica parte, China nu stiu daca a ajuns cineva, mai incolo nimeni, iar in alte parti la fel. Omu trebuie mai intai sa doreasca adevarul, nu doar sa fie ademenit prin cuvinte, promisiuni, etc. Duceti-va dvs. intr-o tara mulsumana la un musulman sa ii spuneti de crestinism. Aproape nimeni nu va ava asculta. Am citit de un misionar ortodox care mergea intr-o tara islamica sa propovaduiasca, cred ca era chiar roman. Poti forta pe cineva sa treaca la crestinism? In cazul catolicilor s-a facut si prin persuasiune. Eu vad chiar ca multi ortodocsi renunta la ortodoxie desi sunt intr-o tara ortodoxa.