Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2012, 13:24:45
rasofor rasofor is offline
Member

Data înregistrării: 15.07.2009
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Lightbulb Trezvia... fară programe... dar cu plan de lupta..

@Laura - "Articolul pe care l-am postat nu este dogma sau canon, deci nu trebuie considerat litera de Evanghelie. Sunt niste sfaturi, indrumari."

Mi-am permis sa parafrazez in titlu invataturile par. Arsenie Papacioc.
Fara un duhovnic bun, tot ceea ce ai scris tu acolo ca e bine sau nu e bine, are mari sanse sa te duca in alte parti (si fac o paranteza special pentru a-ti spune ca nu este bine sa te erijezi in legiuitor, mai ales in viata duhovniceasca, atunci cand nu ai pe Duhul Sfant povatuitor asa cum L-au avut Sfintii Parinti).
Am sa dau un singur exemplu : par. Cleopa intrebat intr-un interviu (este si pe youtube) despre pofta a raspuns categoric si imediat "Toata pofta e de la draci" "Mai putin pofta duhovniceasca"
Ma intreb oare, poate sa spuna cineva despre par. Cleopa ca era habotnic? Cu siguranta nu.Insa avea o alta pozitie, cea a duhovnicului... cel care raspunde de sufletele care vin la el pentru tamaduire. Orice om raspunde pentru tot ce a facut , a zis sau a gandit, insa duhovnicul stie ca el raspunde pana la un punct de cei care vin la el.
De aceea, nu zic decat ca nu este bine sa le spunem altora ce sa faca, doar in masura in care in viata noastra se vede ca ceea ce spunem si facem, si , mai ales , avem si roade pe masura spuselor...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Program duhovnicesc iosif Generalitati 19 23.10.2012 00:52:02
Program Manastirea Ghighiu AGabriela Generalitati 0 19.07.2012 15:20:12
PROGRAM la BISERICA cristinalex Biserica Ortodoxa Romana 7 18.01.2011 14:14:58
Conversatie intre un crestin ortodox si un cautator sincer al credintei ortodoxe orthodoxia.i.thanatos Despre Biserica Ortodoxa in general 84 16.07.2010 15:57:35
Program pelerinaje laurschepsis Stiri, actualitati, anunturi 0 12.07.2010 18:25:33