Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2012, 00:17:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Multumesc de raspuns.

Prin roade inteleg ceea ce am scris la inceput, ceea ce spune Evanghelia la Marcu 16:15-19:

"Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura.
Cel ce va crede si se va boteza se va mantui; iar cel ce nu va crede se va osandi.
Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: in numele Meu, demoni vor izgoni, in limbi noi vor grai,
Serpi vor lua in mana si chiar ceva datator de moarte de vor bea nu-i va vatama, peste cei bolnavi isi vor pune mainile si se vor face sanatosi.
Deci Domnul Iisus, dupa ce a vorbit cu ei, S-a inaltat la cer si a sezut de-a dreapta lui Dumnezeu."
Cum am spus si mai sus, atractia pentru miracole, de multe ori nu neaparat necesare ci doar pentru a-l scoate din plictiseala, e in firea omului.
De asta unii incep cu Biserica si sfarsesc la vrajitoare sau preoti care "deschid cartea", sau prin secte in loc sa ajunga sub patrafir.

Oamenii care au avut daruri extra-ordinare au fost capabili si au facut sacrificii extra-ordinare.

Poate si noua ni se va deschide intr-o buna zi o astfel de usa, insa cert este ca ce vom vedea dincolo de ea va fi atat de infricosator incat eventualele daruri dupa care tanjim acum nu ni se vor parea tocmai motivatoare.
De altfel nici unul din cei care le-au primit nu si-au ales calea fiind motivati de ele.

Citisem undeva despre un cuvant spus la moartea unui calugar athonit care cu toate ca avuse o viata buna (in sensul duhovnicesc) nu manifestase niciodata un dar extra-ordinar, nu facuse minuni sau altceva.
Si spunea in acel cuvant, citand din Sfinti Parinti, ca acela care a avut o viata morala desavrsita dupa voia lui Dumnezeu e mai presus decat acela care a fost facator de minuni.

Si care, as adauga eu, amintindu-mi de o pilda din viata unui parinte, poate a fost mai mult gresitor insa a avut si pocainta dupa masura greselilor.
Insa Dumnezeu i-a dus la mantuire si pe acesta si pe acela, chiar daca pe cai diferite.

Citat:
Aceste semne nu le am nici eu si nici vreun ortodox cunoscut de mine in mod direct ci doar le-am citit la unii sfinti.
Nu se gasesc pe toate drumurile iar cei care le manifesta in general le si ascund pentru ca ele vin acolo unde este si smerenie.

Citat:
Insa anul acesta am primit ca marturie de existenta lor la niste prietene catolice, marturii din viata si experienta personala, aceste prietene fiind niste credincioase catolice absolut obisnuite ca noi toti. Ca atare am scris aici ca sa gasesc si marturii ortodoxe similare dar din pacate nu prea le primesc.
Multumesc de raspuns.
Poate mentionezi si detalii, oricum, exista minuni dar exista si false minuni.
Iar setea dupa miracol poate fi si un pacat care impinge cautarile duhovnicesti pe drumuri gresite.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cea mai mare dovada, ce o putem da despre credinta noastra Ekaterina Despre Biserica Ortodoxa in general 16 03.08.2012 15:38:50
Despre viata...intrebare tigerAvalo9 Generalitati 18 04.07.2011 12:05:05
Parintele Iustin - Despre Romania, romani si credinta Rodica50 Intrebari utilizatori 0 12.12.2010 19:12:40
intrebari despre credinta biserica cult scristim Despre Biserica Ortodoxa in general 1 07.02.2007 06:26:57