Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2012, 15:19:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Nu ma intereseaza lauda, ci semnele Duhului Sfant mentionate in Biblie la cei credinciosi. Lauda nu este printre ele si deci nu ma intereseaza.
Din pacate, dupa afirmatiile sale se deduce ca perspectiva ta asupra credintei este una de sorginte neoprotestanta. Ea este una formala, intelectuala iar masura ei practica este relativizata pana la disparitie.

O astfel de credinta nu poate avea roade autentice.

Citat:
Din raspunsurile primite inteleg ca aceste semne ori nu se manifesta la ortodocsi ori daca se manifesta sunt bine ascunse.
Este indoielnic ca in mediul tau ai contact cu ortodoxia autentica la fel cum de indoielnic este ca daca ai avea contact cu ea ai fi capabila sa o recunosti de acolo de unde esti acum.

Citat:
In Evanghelie insa scrie ca lumina nu este data pentru a fi ascunsa sub oboroc ci pentru a lumina lumea aceasta si ca pomul cel bun il cunoastem dupa roade. Ori daca roadele sunt absente sau ascunse bine, nu m-am prea lamurit nici cum se aplica cuvantul evanghelic
De asta poti fi sigura.
Ceea ce este trista insa e ca desi ti s-a explicat din multe unghiuri si la un mod accesibil si fara sa ai nevoie de cine stie ce resurse teologice sau intelectuale, toate raspunsurile au trecut pe langa tine pur si simplu.

Asta inseamna ca inainte de a evalua problema credintei dpdv teologic, ar trebui sa te intalnesti mai intai cu ea practic si personal.

Si inca o data, cu cea autentica nu constructii intelectuale, fie ele si pe marginea Scripturii.

Citat:
si nici nu m-am lamurit cum pot avea eu certitudinea ca am primit sau ca voi primi Duhul Sfant in Ortodoxie daca nu se face dupa acest cuvant evanghelic, sau daca eu nu ajung nicicum sa inteleg in ce fel se aplica el in Ortodoxie acolo unde roadele nu se vad.
Din pacate, dupa o gandire consumista nu poti avea nici un fel de certitudini.

Ortodoxia si credinta in general nu e promotie de supermarket, intri plictisit, gusti ceva si eventual daca catadicsesti, cumperi.

Citat:
Precizez ca pana acum m-am multumit cu aceste explicatii ortodoxe de lipsa sau de ascundere a semnelor,
Precizez ca nu poti fi multumita deoarece nu cauti sa afli, ci ai o idee fixa pe care vrei sa o impui celorlati sub masca unei aparente dorinte de cunoastere si amabilitati simulate.

Citat:
dar cand vad ca la altii se manifesta in conditiile in care nici nu au Duh Sfant dupa invatatura Bisericii Ortodoxe si nici nu sunt parinti imbunatatiti ci simplii crestini catolici care nici vorba sa se laude ci mi-au dat aceste marturii doar la acuzatia mea ca ei nu ar mai avea Duh Sfant in biserica lor dupa Schisma, pai deja nu pot sa mai ignor pasajul de la Marcu cu semnele celor ce sunt credinciosi.
Interesant ca acel pasaj nu-l poti ignora dar poti ignora grosier multe altele ca:

2Cor 11:13
1Ioan 4:1
Matei 7:15
2Petru2:1

In special:

Marcu 13:22
"Se vor scula hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor face semne și minuni, ca să ducă în rătăcire, de se poate, pe cei aleși."

Matei 24:11
"Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți."

Matei 24:24
"Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși."

Citat:
caz in care trebuie sa schimb tot sau o parte din ceea ce am crezut si facut pana acum.
Categoric, de o schimbare ai nevoie.
Ortodoxia doar cu numele si dupa definitii strainde de ortodoxia autentica nu functioneaza.

Last edited by AlinB; 24.06.2012 at 15:23:11.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cea mai mare dovada, ce o putem da despre credinta noastra Ekaterina Despre Biserica Ortodoxa in general 16 03.08.2012 15:38:50
Despre viata...intrebare tigerAvalo9 Generalitati 18 04.07.2011 12:05:05
Parintele Iustin - Despre Romania, romani si credinta Rodica50 Intrebari utilizatori 0 12.12.2010 19:12:40
intrebari despre credinta biserica cult scristim Despre Biserica Ortodoxa in general 1 07.02.2007 06:26:57