![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In memoriam Adriana Istodor Mateescu, Colind pentru mai târziu
Muzica: Laurențiu Cazan Versuri: Valentin Mateescu http://www.youtube.com/watch?v=QCS5OSxt3E4 Și când va fi să vină rândul Acelor 'nalte clipe sfinte Tu să-mi răpești din trup pământul Ca să mă poți iubi cuminte. Și când va fi să nu mai fie Nici-un colind să se rastoarne Ne vom muri a poezie Sub cetina ce ne adoarme. Și când va fi vinovație În toate certurile firii Vom coborî din ierarhie În toată arșița iubirii. Și când va fi o seculară Nebuna iarnă să ne-nghețe Vom rupe pajiștea solară De-o raz-atunci, să ne răsfețe. Și când va fi să vină timpul Plecărilor spre fiecare Ne vom închide-n anotimpul Mirosului de lumânare. Și când va fi să plângă ceara Cu ochii calzi, ca de Crăciun, Vom polei în taină seara În care ne-am ascuns de-acum. Și când va fi să nu mai fie Colindători vor merge-n valuri Să povestească la chindie Firescul unor două maluri. Și chiar atunci va fi să fie Și ne vom îmbrăca în mare Să ne lovim de poezie Cât vraja nu mai reapare.
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Muzica | Patrie si Credinta | Spiritualitatea ortodoxa | 4 | 12.03.2017 00:12:54 |
Muzica | elena20 | Generalitati | 20 | 09.12.2013 21:50:52 |
Muzica | tudor2012 | Muzica Bisericeasca | 40 | 12.07.2011 19:51:20 |
muzica | petrubarko | Generalitati | 3 | 23.12.2008 02:50:24 |
|