Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2012, 19:05:54
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de euroloser Vezi mesajul
Si inca ceva. Putem interpreta acel canon si din punct de vedere legislativ. Orice religie acceptata in Romania trebuie sa nu contravina legislatiei nationale si europene. Ori drepturile omului sunt in acest caz incalcate printr-o lucrare/dogma a omului.
Da????? Si daca legislatia europeana va spune ca, pentru a nu discrimina, orice religie este obligata sa savarseasca Taina Cununiei inclusiv homosexualilor? Cum ar trebui sa procedeze BOR?
Vechi 01.07.2012, 19:06:59
euroloser euroloser is offline
Member

Data înregistrării: 30.06.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Dovada este insasi existenta Bisericii si a harului ce lucreaza prin ea. Atat timp cat Biserica lui Hristos este cea care pastreaza toate invataturile Sale nealterate si neschimbate si singura despre care nu se poate spune, aducand vreun argument, ca a schimbat sau adaugat ceva este BO, prin anologie, se demontreza ca a primit girul lui Hristos.
Din nou ma indoiesc. Existenta Bisericii se datoreaza OAMENILOR care cred in proportie covarsitoare in Hristos si nu in ceea ce au creat oamenii mai tarziu. Faptul ca se supun anumitor practici si ritualuri este una. Dar a crede in normele interne este cu totul altceva.
Vechi 01.07.2012, 19:08:04
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
in concluzie nu esti ortodox, nici macar catolic.
De ce spui asta ?
Vechi 01.07.2012, 19:16:17
Member

Implicit

Citat:
Da????? Si daca legislatia europeana va spune ca, pentru a nu discrimina, orice religie este obligata sa savarseasca Taina Cununiei inclusiv homosexualilor? Cum ar trebui sa procedeze BOR?
Legislatia europeana nu va obliga nici o biserica SA FACA ci SA NU FACA. Normele de drept au intaietate fata de alte reguli.
Vechi 01.07.2012, 19:19:39
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Din nou ma indoiesc. Existenta Bisericii se datoreaza OAMENILOR care cred in proportie covarsitoare in Hristos si nu in ceea ce au creat oamenii mai tarziu. Faptul ca se supun anumitor practici si ritualuri este una. Dar a crede in normele interne este cu totul altceva.
Mie mi se pare normal ca pentru ca exista o invatatura care sa poata dainui, trecand peste partea unde acest lucru se intampla datorita originii si naturii ei, trebuie sa existe reguli. Lipsa regulilor duce la haos. Si mi se pare normal ca regulile sa fie stabilite de cei care pastreza invatatura. Si acestia nu se reduc doar la clerici. Deci practicile, ritualorile si regulile sunt nedisociabile de invatatura.

PS: Biserica se datoreaza jertfei Mantuitorului pe Cruce.
Vechi 01.07.2012, 19:22:36
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Legislatia europeana nu va obliga nici o biserica SA FACA ci SA NU FACA. Normele de drept au intaietate fata de alte reguli.
Ok, o asezem invers. Legislatia europeana va spune ca Bisericile nu au voie sa discrimineze minoritarea homosexuala prin refuzul de a oficia casatorii intre persoanele de acelasi sex. Mie nu mi se pare o presupunere atat de fantezista. Atunci ce se va intampla?
Vechi 01.07.2012, 19:25:06
Member

Implicit

Citat:
Mie mi se pare normal ca pentru ca exista o invatatura care sa poata dainui, trecand peste partea unde acest lucru se intampla datorita originii si naturii ei, trebuie sa existe reguli. Lipsa regulilor duce la haos. Si mi se pare normal ca regulile sa fie stabilite de cei care pastreza invatatura. Si acestia nu se reduc doar la clerici. Deci practicile, ritualorile si regulile sunt nedisociabile de invatatura.
Nimeni nu contesta regulile Bisericii. Tinand insa seama de faptul ca perioada inchizitiei a trecut regulile arhaice care nu afecteaza insasi ideea de credinta trebuie sa se asocieze cu respectarea legislatiilor si a drepturilor.

Citat:
PS: Biserica se datoreaza jertfei Mantuitorului pe Cruce.
Corect. Cand mi-am expus parerea am facut-o in sensul perenitatii.
Vechi 01.07.2012, 19:26:06
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
De ce spui asta ?
din moment ce anulezi toate canoanele ortodoxe, ce poti sa fii?
Vechi 01.07.2012, 19:27:47
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nimeni nu contesta regulile Bisericii. Tinand insa seama de faptul ca perioada inchizitiei a trecut regulile arhaice care nu afecteaza insasi ideea de credinta trebuie sa se asocieze cu respectarea legislatiilor si a drepturilor.
Perioada inchizitiei si regulile arhaice nu sunt proprii ortodoxiei. De fapt indepartarea membrilor Bisericii de adevarata invatatura si de comportamentul care ar trebui sa ii caracterizeze se datoreaza tocmai nerespectarii regulilor respective. Te catre toti.
Vechi 01.07.2012, 19:28:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
vezi decizia tribunalului german in ce priveste mutilarea copiilor (de exemplu taieirea imprejur).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Parinti - Sfantul Ioan Casian (Cele opt ganduri ale rautatii) cristiboss56 Pocainta 13 24.07.2013 22:13:37
Manastire in ialomita. am nevoie de ajutor FlorinRV Pelerinaje la locuri Sfinte 0 06.09.2012 12:05:42
A fost cineva la parintele de la Reviga? JustNicol Generalitati 2 19.04.2012 21:50:02
Minunea din satul Elet din RUSIA -VIDEO Laurentiu Generalitati 8 17.06.2008 00:04:50
PS Casian prezent la resfintirea bis armenesti partenie Stiri, actualitati, anunturi 2 03.05.2008 16:17:48