Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.07.2012, 19:29:25
euroloser euroloser is offline
Member

Data înregistrării: 30.06.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ok, o asezem invers. Legislatia europeana va spune ca Bisericile nu au voie sa discrimineze minoritarea homosexuala prin refuzul de a oficia casatorii intre persoanele de acelasi sex. Mie nu mi se pare o presupunere atat de fantezista. Atunci ce se va intampla?
Repet, nici o legislatie nu va impune practici unei religii ci doar va cere exluderea celor care contravin unor norme comunitare. Chiar daca o norma comunitara va da posibilitatea homosexualilor se se casatoreasca asta nu inseamna ca BOR are si obligatia de a oficia religios aceste casatorii. In schimb cand Drepturile Omului sunt incalcate legislatia intervine.
Vechi 01.07.2012, 19:31:20
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de euroloser Vezi mesajul
Repet, nici o legislatie nu va impune practici unei religii ci doar va cere exluderea celor care contravin unor norme comunitare. Chiar daca o norma comunitara va da posibilitatea homosexualilor se se casatoreasca asta nu inseamna ca BOR are si obligatia de a oficia religios aceste casatorii. In schimb cand Drepturile Omului sunt incalcate legislatia intervine.
Aici e vorba doar despre pareri personale si eu imi mentin parerea ca intr-un timp nu foarte indepartat asta se va intampla.

PS: Nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, dar nici nu pot sa ignor realitatea si nici trecutul.
Vechi 01.07.2012, 19:33:23
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
vezi decizia tribunalului german in ce priveste mutilarea copiilor (de exemplu taieirea imprejur).
Este o decizie care se incadreaza in ideea de A NU FACE. In schimb parintii au posibilitatea sa mearga in Israel unde pot sa taie cat doresc. Si sa nu uitam ca tribunalul de la Koln parca a luat o decizie care nu se aplica la nivel europen ( deocamdata )
Vechi 01.07.2012, 19:36:09
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Acum mi-a venit, dar e interesant. Daca totusi comunitatea europeana va interzice botezul copiilor prin afundare pentru ca ar exista risc de inec sau alte prostii de genul? Atunci cum ar trebui sa procedeze Biserica?
Vechi 01.07.2012, 19:36:58
Member

Implicit

Citat:
Aici e vorba doar despre pareri personale si eu imi mentin parerea ca intr-un timp nu foarte indepartat asta se va intampla.
Poate ca foarte curand in cazul in care episcopul vincentiu grifoni ( fost coleg de altfel cu preotul Gheorghe Pandelica) va face "valuri". Si abia atunci se va da fara voie o lovitura puternica Bisericii Ortodoxe Romane. Sper totusi sa nu se ajunga aici.
Vechi 01.07.2012, 19:40:26
Member

Implicit

Citat:
Acum mi-a venit, dar e interesant. Daca totusi comunitatea europeana va interzice botezul copiilor prin afundare pentru ca ar exista risc de inec sau alte prostii de genul? Atunci cum ar trebui sa procedeze Biserica?
Orice lege care apare are la baza o motivatie. Daca nu au existat precedente ori au existat precedente imputabile preotului nu va apare o astfel de lege.

In cazul deciziei privind circumscrierea s-a tinut cont de un drept. Dreptul copilului. Cu atat mai mult cu cat mutilarea, care presupune neacceptarea de catre victima, este prevazuta de codul penal.
Vechi 01.07.2012, 19:43:30
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate ca foarte curand in cazul in care episcopul vincentiu grifoni ( fost coleg de altfel cu preotul Gheorghe Pandelica) va face "valuri". Si abia atunci se va da fara voie o lovitura puternica Bisericii Ortodoxe Romane. Sper totusi sa nu se ajunga aici.
Era vorba de legislatia europeana si de pericolul din exterior. Poate ca intr-adevar e mai mare pericolul din interior, dar cum facem cand ni se impune din afara?
Vechi 01.07.2012, 19:48:00
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Orice lege care apare are la baza o motivatie. Daca nu au existat precedente ori au existat precedente imputabile preotului nu va apare o astfel de lege.

In cazul deciziei privind circumscrierea s-a tinut cont de un drept. Dreptul copilului. Cu atat mai mult cu cat mutilarea, care presupune neacceptarea de catre victima, este prevazuta de codul penal.
Se va gasi o motivatie: pericolul caruia ii este supus copilul. Este evident ca, facand abstractie de savarsirea Tainei Botezului, exista riscul de accident cand un bebelus este scufundat in apa. Cu atat mai mult de 3 ori, pentru ca reflexul copilului este sa inspire puternic dupa socul initial, si in acelasi timp el este scufundat inca o data. In plus, da, exista precedente. Din neglijenta unele probabil, dar exista. Doamne fereste, eu nu sunt avocatul diavolului acum, doar arat ca se poate gasi o motivatie. Si asta nu tine de paranoia.
Vechi 01.07.2012, 19:49:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
din moment ce anulezi toate canoanele ortodoxe, ce poti sa fii?
Un biet rătăcit sectant supărat pe mine.
Un troll hrănit generos de noi.
Vechi 01.07.2012, 19:50:18
Member

Implicit

Citat:
Se va gasi o motivatie: pericolul caruia ii este supus copilul. Este evident ca, facand abstractie de savarsirea Tainei Botezului, exista riscul de accident cand un bebelus este scufundat in apa. Cu atat mai mult de 3 ori, pentru ca reflexul copilului este sa inspire puternic dupa socul initial, si in acelasi timp el este scufundat inca o data. In plus, da, exista precedente. Din neglijenta unele probabil, dar exista. Doamne fereste, eu nu sunt avocatul diavolului acum, doar arat ca se poate gasi o motivatie. Si asta nu tine de paranoia.
Ne referim la A NU FACE. De exemplu sa nu tina copilul mai mult de "x" secunde sub apa, etc.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Parinti - Sfantul Ioan Casian (Cele opt ganduri ale rautatii) cristiboss56 Pocainta 13 24.07.2013 22:13:37
Manastire in ialomita. am nevoie de ajutor FlorinRV Pelerinaje la locuri Sfinte 0 06.09.2012 12:05:42
A fost cineva la parintele de la Reviga? JustNicol Generalitati 2 19.04.2012 21:50:02
Minunea din satul Elet din RUSIA -VIDEO Laurentiu Generalitati 8 17.06.2008 00:04:50
PS Casian prezent la resfintirea bis armenesti partenie Stiri, actualitati, anunturi 2 03.05.2008 16:17:48