![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar, pentru cei care nu sunt ortodocsi din acest motiv, care este acela? Asta este de fapt intrebarea.
|
|||
|
|||
![]()
E bine ca ne respectam opiniile.
Ba tocmai ca-mi pun si eu intrebari si caut sa aflu, sa inteleg, compar. Dar probabil ca eu imi pun altfel de intrebari decat altii. Pentru mine credinta inseamna (si) altceva in afara de carti si reguli. Iseamna si Om. In general vad ca se doreste a uita omul in credinta. Daca eram catolica, sau buddhista probabil ca gandeam la fel. E religia pe care am primit-o si daca ma simt bine in ea si o pot trai, atunci e bine. Eu nu pot sa vin acum sa condamn oamenii pentru credinta lor, ca n-au vina, sau sa ma grozavesc ce buna sunt eu ca sunt ortodoxa, sau ca ortodoxia este singura credinta buna si etc. Cateodata ajung si eu la limitele mele de rabdare si intelegere si imi vin sa plec si sa las ce este rau in credinta mea, ce imi face rau, dar probabil ca altii care fac pasul au niste situatii/stari deosebite. Pe undeva nu-i inteleg de ce isi lasa credinta, asa cum eu n-as lasa-o pe a mea. Pe de alta parte daca m-ar intreba acum cineva in ce credinta sa ma boteze, mi-ar fi greu sa raspund, pentru ca eu mi-as dori ortodoxia aia care nu exista (decat in rare cazuri - vezi parintele Galeriu). Totusi este o diferenta intre a boteza un prunc nestiutor si un adult (mai ales daca a trecut prin anumite experiente).
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 02.07.2012 at 15:46:16. |
|
||||
|
||||
![]()
Chestia e că de atâtea ori unii oameni au arătat că se poate trăi chiar și fără religie.
|
||||
|
||||
![]()
Ce ne face "superiori" pe noi ortodocsii celorlati? Mantuirea.
Si alte confesiuni, si alte religii aplicate corect duc la bunatate, la cooperare si la intelegere. Dar nici una nu duce la mantuire. Daca Hristos era doar un om si venea cu invatatura lui despre iubire, despre iertare despre jertfa, dar nu murea pe Cruce crestinismul ramanea doar o filosofie perfecta. Dar Hristos a murit pe Cruce si de acolo am trecut la "nivelul urmator" la urmarea caii spre desavarsire. Doar fiind bun (iar budismul de exemplu promoveaza asta, lipsa urii, dragostea pentru toti si toate, chiar jertfa de sine), dar "neaderand" si neasumandu-ti Crucea nu te mantuiesti.
|
|||
|
|||
![]()
Ortodocsii nu sunt cu nimic superiori celorlalti.
Ci cei care implinesc ortodoxia isi stiu masura,si Dumnezeu este cel care ii iubeste pentru asta |
|
||||
|
||||
![]()
Tocmai despre asta este vorba, ca mi exista o masura. Ortodoxia este calea spre desavarsire. Nu despre superioaritatea omului vorbim ci despre superioritatea invataturii bazatat pe jertfa Mantuitorului.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi. Last edited by Lucian008; 03.07.2012 at 19:30:18. |
|
|||
|
|||
![]()
M-am intalnit ieri intr-un magazin cu o cunostinta, pe care n-am mai vazut-o de foarte multi ani. Dupa amabilitatile de rigoare, m-a intrebat in ce adunare merg, caci ea ma stia de neo-protestanta. I-am spus ca frecventez Biserica ortodoxa romana din Zürich. Reactia ei: "Aa, daca te simti bine acolo, de ce nu?"
Da, miscarile dintr-o confesiune in alta se fac de cele mai multe ori pentru ca omul se simte mai bine intr-un anumit loc. Fie ca oamenii sunt atenti cu el, fie ca programul muzical e antrenant, etc. Unde eram inainte ma simteam bine, era mediul in care crescusem. Dar venirea mea in Biserica Ortodoxa a fost determinata nu de sentimente, si nici de un mediu social mai special, si nici de "programul" religios. Motivul a fost invatatura cea dreapta si mai ales Sf. Liturghie, cu momentul ei culminant in Sf. Euharistie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu apartenenta la ortodoxie ne aduce vreun folos , ci rodirea invataturilor ei in sufletul nostru ,spre a putea ajunge in final la dragoste. Ca ma duc la Biserica si zic la recensamint ca sunt ortodox,nu am nici un folos,daca nu ajung sa indeplinesc intreaga randuiala ,atat tainele ca ajutor venit din exterior,dar si lupta interioara cu patimile . Daca in final nu ajung la dragoste prin intermediul ei,si la schimbarea vietii ,Ortodoxia e o simpla teorie frumoasa ,dar din care eu nu castig nimic . Cel mult un mic premiu pt consecventa ,dar din aceea fara intelepciune. Da , voi fi intre cele 10 fecioare ,dar nu intre cele 5 intelepte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia nu are alt scop ,decat acesta care l-ati enuntat,restul, e doar o varietate de mijloace,de a ajunge la acest scop. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suntem deficitari | iosif | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 24.04.2012 00:55:22 |
De ce suntem singuri? | luciamanta | Generalitati | 67 | 04.04.2011 23:12:41 |
Suntem singuri? | s_snape | Umanitare | 17 | 26.11.2008 08:36:51 |
Suntem eurointegrati | silverstar | Generalitati | 33 | 07.01.2007 21:09:15 |
|