Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2012, 22:43:23
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andra_v Vezi mesajul
Din pacate, foarte putini crestini isi pun aceasta problema, fiind orbi si surzi fata de chemarea lui Dumnezeu, pentru simplul fapt ca nu doresc sa accepte anumite constrangeri si renuntari. Tinerii - si mai putin tineri - prefera o cariera, un job foarte bine platit si o pozitie sociala. Crucea este ceva demodat, rusinos (a se vedea topicul legat de emigratie. Concluzia: nu are nici o semnificatie faptul ca Dumnezeu m-a lasat intr-un anumit loc, langa anumiti prieteni, rude, intr-o comunitate fata de care am anumite obligatii. Nu conteaza faptul ca Dumnezeu a dorit sa fiu medic in judetul Alba si sa salvez oameni inzapeziti, in spitale/clinici subfinantate care, in lipsa mea, sunt condamnati sa moara cu zile. Ideea este clara: Ubi bene, ibi patria), buna numai pentru oamenii slabi.
Ei, draga mea, cred ca chiar aici este partea delicata, prin care extragem voia lui Dumnezeu si o impunem pe-a noastra fiindca asa ni se pare noua... echitabil. Plecarea in strainatate? Ce-i cu ea? Unde scrie sa pleci? Unde scrie sa nu pleci? De ce sa pleci? De ce sa nu pleci? Dumnezeu se limiteaza la granitele acestei tari? Daca apostolii n-ar fi dus Cuvantul evangheliei lui Hristos, cati crestini mai erau acum pe lume si cate sfinte moaste? Hai sa nu amestecam lucrurile; mantuirea poate veni paradoxal tocmai din necazurile pe care ti le aduce statutul tau intr-o tara straina si ostila.
Si inca ceva: Dumnezeu nu ne-a lasat intr-un loc anume, legati cu funia de un par. Nu suntem sclavi si nici animale. Rationam fiecare in felul nostru si dupa imprejurari, fara a face rau cuiva (in sensul ca iti lasi parintele bolnav in casa sau in grija strainilor, si pleci sa-ti cauti de viata), iti cauti intr-un fel sau altul implinirea. Fiecare TREBUIE sa faca ceva cu talantii lui, nicidecum sa-i ingroape. Ai putea cere ajutor social Primariei si taia frunze la caini cat e ziulica de lunga, dar sa nu-ti parasesti glia si prietenii langa care... ai fost trimis. Este un rationament infantil si te rog sa ma ierti ca spun asta.
Iar varianta cu medicul este un exemplu pe care eu personal nu pot sa-l pricep: ce stiu eu ce vrea Dumnezeu? De unde-ai scos-o ca Dumnezeu a dorit sa fiu medic in Alba? Scrie pe diploma de absolvire "Valabila NUMAI in jud Alba" sau a fost vreo "vedenie" prin care Dumnezeu a spus "Faci asa-si-asa"?... Nimeni pe lume nu e de neinlocuit, chiar daca multora li se pare ca sunt buricul pamantului. Toti avem un sfarsit intr-un fel sau altul, dupa cum oranduieste bunul Dumnezeu. Din pacate tu ai tendinta de a spune ca doar cel ce ramane se mantuieste, ceea ce e total eronat. Pacat exista oriunde in lume, pe pamant, sub pamant, pe ape si in aer. Dumnezeu deasemenea. Fiecare Il cauta sau nu, indiferent de locatie.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este menirea omului pe pamant? sophia Din Vechiul Testament 29 22.11.2009 10:17:57
Ce inseamna sa nu iti gasesti menirea Mihailescu_Daniel Generalitati 16 20.02.2009 16:55:36