![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dati-mi va rog exemplul in care ingerul cazut apare ca urmare a invocarii lui Dumnezeu de catre un drept credincios.
In exemplele date din vietile sfintilor, ingerul cazut apare din senin si nicidecum prin invocatia lui Dumnezeu, iar rugaciunea facuta Domnului Iisus ii face sa dispara. Deci invocatia lui Dumnezeu nu prea este suferita de acestia. Pe langa asta, nu este explicat de ce acela care se indoia a crezut pana la urma la o simpla porunca a aceleiasi vedenii, de ce nu putea fi tot diavolul? Am vazut ca ati subliniat cuvantul "prezicere". Eu nu am dat nici un exemplu de prezicere, este clar ca o prezicere la loto, a vremii sau mai stiu eu ce care nu-i de folos omului nu vine de la Dumnezeu. Eu am dat un exemplu in care a fost evitata afectarea/omorarea din nestiinta a unui copil de 6 saptamani. Nu este acelasi lucru cu prezicerea, acesta este roada buna in timp ce prezicerea nefolositoare omului este roada rea. Iar daca un ortodox se roaga lui Dumnezeu sau unui sfant pentru vindecare de exemplu, iar dvs. spuneti ca raspunsul il poate primi de la diavol, cum poate fi el atat de sigur ca vindecarea vine totusi de la Dumnezeu? Iar minunea translatiei exista in Biblie? Cine face aceasta minune cum poate fi sigur ca este de la Dumnezeu? Si o alta intrebare la care inca nimeni nu mi-a raspuns: care sunt cele 7 Biserici drept maritoare din profetia Sf. Serafim de Sarov data in vis Sf. Ioan de Kronstadt? Si legat de aceasta: avand in vedere ca venirea Domnului este precedata de vestirea Evangheliei pe tot pamantul, aceste 7 Biserici drept maritoare se vor extinde pe intregul pamant? Iar daca Evanghelia predicata de toti ceilalti crestini mult mai numerosi este falsa, cum se explica faptul ca Domnul nu a prevenit de raspandirea unei false Evanghelii in toata lumea? El a vorbit doar de prooroci mincinosi care vor incerca sa insele, dar nu de o falsa Evanghelie care sa o depaseasca, si inca atat de mult, pe cea adevarata. Plus ca Evanghelia este totusi aceeasi, doar oamenii se bat pe interpretari si acest site este o dovada a faptului ca nici macar ortodocsii nu sunt deacord intre ei in toate interpretarile, ca nu este chiar atat de clar si bine-stiut totul. Iar daca s-ar face sondaje in populatia generala ortodoxa, ati vedea inca si mai bine toate acestea. Multumesc de raspunsuri. Last edited by Adrianna; 03.07.2012 at 09:43:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Că dacă am fi cu adevărat smeriți, am pune mâna pe Sfânta Tradiție, am citi-o și am aflat acolo tot ce avem nevoie.
|
|||
|
|||
![]()
Si inca o remarca pentru prezicere versus descoperire de la Dumnezeu:
- in cazul prezicatorilor, prezicerile sunt pana la urma cerute de cei care fac coada la usa lor, aceste preziceri sunt cerute lui Dumnezeu, lucru neconform cu Evanghelia conform careia omul nu trebuie sa se ingrijoreze de ziua de maine. Deci raspunsul nu poate veni neaparat de la Dumnezeu. - in cazul descoperirilor de la Dumnezeu insa, acestea se dau anumitor persoane in mod spontan spre binele real al altor persoane, iar persoana care primeste descoperirea, nu o cere niciodata si nu stie niciodata daca va mai primi o alta sau nu, si nici nu cauta sa mai primeasca vreuna sau sa isi atraga faima prin cele primite. Da doar marturie de purtarea de grija a lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Si inca o remarca/intrebare: dintre Evangheliile in circulatie astazi, singura modificata pe care am vazut-o este cea a Martorilor lui Iehova, cu scopul de a nega natura divina a Domnului Iisus. Despre acest lucru ne invata Sf. Ap. Pavel sa nu primim o alta Evanghelie chiar si de la inger de ar veni ea.
In Evanghelie (ma refer acum la cea buna) apare un pasaj in care anumiti oameni care nu ii urmau pe apostoli faceau minuni in numele Domnului asa ca apostolii il intreaba pe acesta daca acei oameni trebuie opriti. Domnul le raspunde sa nu-i opreasca pentru ca nimeni nu face minuni in numele Sau ca sa il vorbeasca apoi de rau si cine nu este impotriva lor ( apostolilor), este cu ei (chiar daca nu ii urmeaza cum era cazul de fata). Nu le spune deloc: "Vedeti? Pe acestia eu nu-i voi recunoaste la Judecata pentru ca nu va urmeaza pe voi, chiar daca fac ei minuni in numele Meu! Asa ca luati aminte!". Dimpotriva, cand Domnul zice ca nu-i va recunoaste pe unii dintre cei ce vor face minuni in numele Sau, nu da ca si motiv faptul de a nu-i fi urmat pe apostoli (s-ar fi contrazis in cazul acesta) ci da ca motiv lipsa lor de mila fata de aproapele, acele fapte bune cerute de Tatal, fapte ce vor sta la baza judecatii conform Matei 25. Interpretarile diferite pe care le au oamenii in anumite aspecte ii dezbina si pe primii crestini, insa Ap. Pavel nu le-a spus ca unii dintre ei ar fi fost eretici din cauza asta, ci le-a spus sa ramana uniti pentru Botezul primit in numele Domnului si nicidecum in numele apostolilor. Cum se aplica astazi aceste pasaje? Multumesc de raspunsuri. Last edited by Adrianna; 03.07.2012 at 10:33:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca mai stie cineva din paranormal, spiritistii calatoresc cu corpul astral si il si trimit in diverse locuri.
"Mesmeristii primei jumatati a secolului al XIX-lea mentionau deseori cazuri de "clarviziune calatoare" dar intr-un sens incomplet si nelamurit. Ei rugau un subiect hipnotizat sa viziteze o alta incapere in aceeasi cladire sau o casa din alt oras, pentru a o descrie in detaliu. Odata cu crearea Societatii pentru Cercetari Metapsihice in preajma anilor 1880, a urmat o perioada de experimente febrile in cadrul carora sute de cercetatori metapsihici (multi amatori sau sarlatani printre ei…), incercau sa calatoreasca prin intermediul corpului astral pentru a-si vizita rude decedate sau mari personalitati din istorie. Insa prima relatare amanuntita referitoare la folosirea calatoriilor astrale apartine lui Robert Monroe, un om de afaceri american care a publicat in anul 1971, "Journeys Out of the Body", lucrare care si astazi este considerata de multi pasionati ai fenomenului drept un veritabil varf de lance in domeniu. Monroe a fost la inceput infricosat de calatoriile in afara corpului, dar apoi a ajuns aproape dependent de extracorporalizari. Odata, de exemplu, si-a propus sa afle ce face un angajat al sau care motivase ca era bolnav si a fost surprins sa isi vada angajatul bine sanatos, in timp ce isi cheltuia fericit banii intr-un club de streap-tease." A fost doar un articol pe tema asta, sunt peste tot. Eu le stiam de cand citeam despre paranormal. Se poate observa asemanarea cu bilocatia. |
|
|||
|
|||
![]()
Ajutorul din marturia primita de mine nu a fost un ajutor material (dupa felul roadelor se cunoaste autorul) ci impiedicarea unei crime din nestiinta. Iar prietena mea nu a tras concluzia ca ar trebui sa se retraga pe vreundeva pentru ca iata ce grozava este si nici un inger nu i-a propus sa o ia la Cer (total neevanghelic o astfel de propunere). In exemplul dvs. acel om a actionat din mandrie iar diavolul i-a speculat-o.
Nu mi-ati raspuns unde in Biblie apare ingerul cazut la invocarea lui Dumnezeu, si nu mi-ati raspuns cum face un ortodox care primeste ajutor in urma rugaciunilor facute lui Dumnezeu sau a unui sfant, pentru a fi sigur ca raspunsul nu este de la diavol. Si nu mi-ati raspuns nici de unde a stiut cel din exemplul dvs. ca porunca venea totusi de la Dumnezeu atunci cand el se indoia. Simpla repetare a poruncii ajunge? De ce nu putea fi diavolul in acel caz? Nu mi-ati raspuns daca translocatia exista in Biblie. Daca majoritatea ortodocsilor cu exceptia preotilor (si nici preotii nu sunt deacord intre ei 100%) si cu exceptia unei maini de laici (bine instruiti cu tot ceea ce trebuie stiut) nu pot da raspunsurile corecte la toate intrebarile dogmatice ortodoxe, sunt ei eretici si pierduti de la mantuire? Multumesc de raspuns. Last edited by Adrianna; 03.07.2012 at 14:39:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Filocalia "se ocupa" de aceste aspecte. Cu aceasta ocazie lansez invitatia la lectura. Cum definiti traslocatia? Daca prin translocatie intelegetei calatorie in spatiu-timp in sensul de parcurgere a distantei spatio-temporale, existe multe exemple de acest gen: a) Sfantul Prooroc Avacum este "ajutat" de inger sa "calatoreasca" din locul unde se afla (refugiat in Arabia) cu harul Duhului Sfant pana la locul unde se afla Daniel in Babilon. b) Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul calatoreste cu harul Duhului Sfant mai repede decat regele Ahab in carul sau c) Sfantul Diacon Filip calatoreste cu ajutorul harului Duhului Sfant plecand de langa famenul etiopian si ajungand la destinate: localitatea Azot. Daca prin translocatie va referiti la "teleportare" in sensul descris de teleportarea cuantica, bazata pe inseparabilitatea cuantica ("quantum entanglement") in care nu are loc o deplasare din punctul a in punctul b ci exista o legatura instantanee intre punctul a si punctul b; din studiile teologice (biblice si patristice) efectuate pana in prezent nu am gasit nici o referire la fenomene de acest gen. Citat:
Teologia se traieste. Nu cel ce stie teoretic este "cel mai mare" in dogmatica, in credinta ci "cel mai mare" este acela care cunoaste pe Hristos Iisus aceasta cunoastere fiind manifestata in conlucrarea cu harul Dunului Sfant. Spre exemplu din punct de vedere teologic, fapta Sfantului Spiridon (in care a descompus caramida in elementele componente: materie-pamant, apa si foc) a fost una din dovezile teologice inechivoce care a aratat ca el a vazut Duhovnieste Sfanta Treime si a incercat sa expuna acest adevar Duhovnicesc si intr-un mod accesibil oamenilor. "Noi ceea ce stim vorbim si ceea ce am vazut marturisim" (Ioan 3). Sfantul Grigorie Palama, Sfantul Simeon Noul teolog sunt doar cateva exemple de teologie traita, vedere duhovniceasca. Cu placere. Sper ca ceea ce scriem sa ne fie de folos la mantuire. "Mai fericit este a da decat a primi". Doamne ajutal. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc mult de raspuns.
Pentru primul punct, ma interesa mai degraba aspectul practic. Mi s-au dat niste exemple de ajutor primit de ortodocsi din zilele noastre in urma rugaciunii adresate lui Dumnezeu si anumitor sfinti iar in momentul primirii ajutorului au fost convinsi ca Dumnezeu i-a ajutat fara nici macar sa se intrebe daca nu cumva ajutorul era de fapt de la diavol. Sa inteleg ca toti acestia se afla pe treapta a doua? Pentru punctul al doilea: care este diferenta intre exemplele date de dvs. si bilocatie? Pentru punctul al treilea foarte corect: si diavolul crede ba chiar stie Biblia toata. Credeti ca nu stie si dogmele? Daca insufla oamenilor citate din Biblie pentru a-i insela apoi, de ce n-ar putea face la fel cu dogmele? Ceea ce nu are diavolul sunt faptele milosteniei dupa care va fi judecat omul. Iar exemplul dat de dvs. cu Sf. Spiridon arata ca ceea ce era accesibil oamenilor era conceptul de Trinitate dar nu si toate detaliile legate de aceasta. Singurii "crestini" care neaga Trinitatea la ora actuala sunt cei care au modificat si Evanghelia: Martorii lui Iehova. Si tot de ordin practic: care sunt cele 7 Biserici dreptmaritoare din profetia data de Sfantul Serafim de Sarov sfantului Ioan de Kronstadt? Multumesc de raspunsuri. Last edited by Adrianna; 03.07.2012 at 15:42:33. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era o vorba, cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea calatoreste. Un exemplu perfect cum diavolul poate perverti un lucru bun atunci cand si omul este pervers, un exemple de cum poti bate pasul pe loc cu intrebarile si tot in ignoranta sa ramai. Last edited by AlinB; 03.07.2012 at 15:31:41. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cea mai mare dovada, ce o putem da despre credinta noastra | Ekaterina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 16 | 03.08.2012 15:38:50 |
Despre viata...intrebare | tigerAvalo9 | Generalitati | 18 | 04.07.2011 12:05:05 |
Parintele Iustin - Despre Romania, romani si credinta | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 12.12.2010 19:12:40 |
intrebari despre credinta biserica cult | scristim | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 07.02.2007 06:26:57 |
|