![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc de raspuns!
Eu sunt convinsa ca nu doar acum, ci niciodata, nu va fi o biserica crestina antihristul, si ca iesirea din Babilon este pur si simplu iesirea din lume si intrarea in Biserica si nicidecum iesirea dintr-o biserica pentru a intra intr-alta. Vrajba intre biserici nu poate veni de la Dumnezeu. Despre semnul lui Dumnezeu de pe mana si frunte din VT, eu aveam in vedere acel pasaj in care Dumnezeu le cere evreilor sa poarte pe frunte si mana poruncile sale ca sa le aiba pururi in fata ochilor. Nu mai stiu exact din ce capitol era dar sigur din VT. Si cum VT este adesea simbolic, prin analogie cu semnul antehristului, putem spune ca respectarea poruncilor lui Dumnezeu si inchinarea adusa Lui ne pune semnul Lui pe mana si frunte in timp ce inchinarea catre antehrist pune exact in acelasi loc semnul lui, al antehristului. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
N-as zice ca e un bilant fericit. Citat:
Trebuie sa mai aprofundezi subiectul. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand, din pacate, multi sunt inca victima inselarii lui Luther, punand accent pe credinta, nu pe fapte. Adica, ei cred ca fiind credinciosi - la modul cel mai formal, desigur, pentru ca ceea ce se propovaduieste la ei nu cere eforturi extraordinare in sensul ascetic si chiar moral - Dumnezeu le va da automat si faptele credintei si chiar sfintenia, nu ca si con-lucrare de care se vorbeste in ortodoxie, de efort nici nu mai vorbim (este de multe ori desfiintat din start ca fiind lucrare omeneasca si deci cvasi-inutila) - ci ca o lucrare supra-naturala, ca sa zic asa. Sfintenia este in general considerata de ei ca fiind implicita, nu de putine ori se numesc pe ei insisi sfinti si o judeca de superficial (zambesc, sunt calm,deci am pace, am ascultat o melodie care imi place la adunare, sunt vesel si fericit, deci am roadele Duhului Sfant), pana la ridicol (nu suntem ca aia..). Inca o data, rezumat: drumul spre sfintenie (ca este un drum, nu o stare pe care sa crezi ca ti-ai insusit-o) cere un efort constant si uneori chiar extrem din partea individului pentru a putea fi un bun vas al Harului. Asa ceva n-ai sa gasesti in lumea (neo)protestanta - toti pleaca de la premiza ca sunt deja "vase alese". Ca daca n-ar fi, cum ar putea avea pretentia ca ei inteleg perfect Scriptura? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil nu prea stie care e treaba cu forumul, niste norme de conduita, etc. Treci si tu cu vederea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine astepta comod sa i se vare sub nas raspunsuri, indoielnic ca le va primi. Vezi tu, chiar si in perioada asta in care Biserica este un fel de institutie publica, inca este ascunsa ochilor oamenilor, inca este inaccesibila pentru cei care nu sunt vrednici. Si diferenta nu cred ca o face pacatele care le ai in spate, ca poti veni cu un sac mare de tot si intr-o clipa sa fii miluit cum nu sunt poate altii mai "cuminti" in ani, ci pocainta si starea sufleasca. Daca inima ta inclina spre pocaina autentica, ajungi usor in Biserica si primesti vindecare. Daca in inima ta este inca intuneric, atat de mult intuneric incat corupe si ideea de pocainta, te poti invarti mult si bine in jurul Bisericii fara sa gasesti usa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
La fel si postul, stim ca cei ca tine nu prea post dar se lauda ca ar post chipurile foarte, ei bine cand postesc (poate se mai intampla), tot rabinic este? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-ti convine? Cum sa-ti convina, asta e atac la "spiritul profetic" care sustine altceva. Decalogul + Regulile din levitic alcatuiesc impreuna Legea VT. Sunt un cumul de porunci morale + ceremoniale + legi penale si chiar sanitare. Chiar daca luate individual unele raman valide, ansamblul lor a fost desfiintat, si tot ceea ce tine de ceremonial (sarbatori specific evreiesti) fiind desfiintat. Desigur, adventistii vor sa priveasca decalogul ca pe un monolit indestructibil de dragul propagandei sabathariene care le-a fost inoculata de "spiritul profetic" Ellen White. Din pacate, nu sunt singurii care fac aceasta greseala, pentru ca mintile simple nu prea inclina spre teologhiseala si e mai usor sa le servesti morala cu polonicul decat sa despici firul in patru pentru ei. Last edited by AlinB; 14.07.2012 at 04:33:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cine iti garanteaza tie ca judecata ta este impartiala si in deplina cunostinta de cauza? Hai sa zicem ca poate o ai in plan profesional pentru ca ai poate si confirmari in acest sens, dar in plan teologic/duhovnicesc? Citat:
Dl. adventist "osutu" de ex. Citat:
Dar daca vrei cu adevarat sa te informezi, ai pune mana pe teologie autentica, ortodoxa, nu te baza pe cativa amariti care pot gresi sau omite anumite aspecte. Citat:
Last edited by AlinB; 14.07.2012 at 05:10:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Slavă lui Dumnezeu că nu ne lasă neavertizați! De aceea, prima solie îngerească din Apoc.14, înainte de anunțarea căderii Babilonului și înainte de anunțarea urgiilor pentru cei ce se închină fiarei și primesc semnul ei, este un puternic apel la adevărata închinare în acest "ceas" solemn al "judecății": "Zicând cu glas puternic: Temeți-vă de Dumnezeu și dați Lui slavă, că a venit ceasul judecății Lui, și vă închinați Celui ce a făcut cerul și pământul și marea și izvoarele apelor." (Apoc.14,7 - versiunea Sinodală) Remarcați vă rog similitudinea cuvintelor în acest apel la închinare și porunca privitoare la ziua de închinare. P.S. Din păcate nu pot posta textul, căci exact acel verset (Ieșirea 20,11) lipsește în Biblia Sinodală. Suspect, ciudat de suspect...
Last edited by osutafaraunu; 14.07.2012 at 06:27:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Bun, atunci hai să vorbim și de sărbătoarea corturilor și de Yom Kipur creștină; culcarea [că ești obosit].
Nu, deoarece nu postesc după calendar. Postesc și postez când e nevoie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|