Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.07.2012, 04:00:35
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Am intalnit pe un blog acest fragment din cartea "Cum am vrut să mă fac sfânt" scrisa de Virgil Gheorghiu. M-a pus pe ganduri.
Am auzit și eu de cartea asta, chiar mi-a promis-o cineva, dar n-a mai ajuns. :)

Cred că - pe lângă rugăciunile pe care le adresăm unor sfinți anume - cei care (implicit) ne dau cel mai mare ajutor în viață sunt sfinții cărora le purtăm numele (dacă avem nume de sfinți) și cei care sunt sărbătoriți în ziua nașterii și a botezului nostru. Pe vremea când umblam și eu de capul meu prin Biserică, nu știam de așa ceva, și atunci am zis să-mi "aleg" eu un sfânt protector : și mi l-am ales pe Sfântul Gheorghe, Purtătorul de Biruință. Am dat odată peste o icoană inedită a Sf. Gheorghe, în care apare ca un cavaler în platoșă, stând în genunchi și odihnindu-și capul în poala unei tinere fete. Dacă aveți icoana asta v-aș fi recunoscătoare. O altă icoană minunată a Sf. Gheorghe este cea de la Măn. Zografu din Sf. Munte Athos - icoană nefăcută de mână omenească.
Reply With Quote

Tags
onomastica, ziua

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Evanghelia zilei maria-luisa Generalitati 7 03.08.2015 11:59:56
Rugaciunea zilei Marimira Generalitati 23 16.12.2009 13:12:54
Insemnătatea postului pentru om de sf. Ignatie brianceaninov adorcrysti Mari Duhovnici si predicile lor 2 29.03.2009 21:37:47