Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2009, 16:37:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

poi mediocru e ala care umbla dupa medie, sa aiba el media cat mai buna, sa le dea "clasa" la ceilaltzi dar nu prin fapte bune ci cu diploma care o obtzine pentru slava de la oameni... sau ca asha e moda... daca n-ai diploma te simtzi inconfortabil ca nu eshti in trend cu gLumea...

iar ocru am impresia ca e culoare păcatului... un fel de gainatz, câinatz...

shi e tot mai trist ca mediocrul ala e ca un medium la toate barfele... shi cand ma uit la mine parca mereu e vorba numai de mine... parca atunci cand se vorbeshte de mediocru mi se pare mereu ca ma descrie perfect pe mine insumi... e groaznic dar daca incerc sa ma schimb ajung mereu mai rau, mai mediocru... chiar daca pare ca e vorba de dio... asta pentru ca nu-s in stare sa spun adio pacatelor... ci iata ca imi place sa primesc slava de la oameni dorind inchinaciuni mie ca shi cum eu mantuiesc shi nu Hristos, dar shi aia e inchipuita shi apoi ajung sa ma complac in neascultare shi visare cu teologhiseli ce se contrazic sfarshind in hule shi cartiri, o joaca distractiva shi dincand incand de spaima din superstitzie ca un lingau iarashi ma arat supus, ca sa fiu vazut de oameni... in mediocritatea neascultarii... asha ca tipul ala ce pare ca ar asculta dar defapt e doar pielea de oaie pe care shi-o vopseshte pe obraz ca sa para ca-l intoarce shi pe celalalz... dar care celalalt ca mediocrul n-are obraz... shi n-are nici ce i se mai ieie ca a ajuns cu obraz de catifea... de matase... de mucava... crezand ca are obraz de fier datorat credintzei sale... shi astfel ishi baga râtul peste tot pana o sa-i puie dracul belciug shi zgarda shi o sa-l lege de cushca fiindca shi mushca... asha ca tzantzarii crezand ca sunt sjmecheri, ca defapt asha prin hocus pocus, prin scamatorie, brusc au devenit nishte intzeleptzi... ironici shi gLumetzi... caci cinismul lor li se pare simpatic shi le mai shi da aere creznadu-se imbatabili, de neinvins... shi au dreptate... mediocritatea e aproape de neinvins... caci e starea aia din care n-ai mai ieshi niciodata crezand ca eu rod al Harului... shi ca eshti shi dumneata in cinul celor inaintatzi... defapt eshti demult in cadere libera spre hău... shi mandria nu iartă ci e fara crutzare un cosh+a+mar...

Last edited by vsovi; 10.09.2009 at 16:52:00.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2009, 16:48:02
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Andrei, e dureros ca la noi impartasirea are un caracter cu totul exceptional. Si mai dureros e ca sunt preoti care nu se spovedesc cu anii, dar care opresc de la impartasire pe altii - pe motiv ca acestia nu s-au spovedit.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2009, 16:56:54
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit si tu?

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
poi mediocru e ala care umbla dupa medie, sa aiba el media cat mai buna, sa le dea "clasa" la ceilaltzi dar nu prin fapte bune ci cu diploma care o obtzine pentru slava de la oameni... sau ca asha e moda... daca n-ai diploma te simtzi inconfortabil ca nu eshti in trend cu gLumea...

iar ocru am impresia ca e culoare păcatului... un fel de gainatz, câinatz...

shi e tot mai trist ca mediocrul ala e ca un medium la toate barfele... shi cand ma uit la mine parca mereu e vorba numai de mine... parca atunci cand se vorbeshte de mediocru mi se pare mereu ca ma descrie perfect pe mine insumi... e groaznic dar daca incerc sa ma schimb ajung mereu mai rau, mai mediocru... chiar daca pare ca e vorba de dio... asta pentru ca nu-s in stare sa spun adio pacatelor... ci iata ca imi place sa primesc slava de la oameni dorind inchinaciuni mie ca shi cum eu mantuiesc shi nu Hristos, dar shi aia e inchipuita shi apoi ajung sa ma complac in neascultare shi visare cu teologhiseli ce se contrazic sfarshind in hule shi cartiri, o joaca distractiva shi dincand incand de spaima din superstitzie ca un lingau iarashi ma arat supus, ca sa fiu vazut de oameni... in mediocritatea neascultarii... asha ca tipul ala ce pare ca ar asculta dar defapt e doar pielea de oaie pe care shi-o vopseshte pe obraz ca sa para ca-l intoarce shi pe celalalz... dar care celalalt ca mediocrul n-are obraz... shi n-are nici ce i se mai ieie ca a ajuns cu obraz de catifea... de matase... de mucava... crezand ca are obraz de fier datorat credintzei sale... shi astfel ishi baga râtul peste tot pana o sa-i puie dracul belciug shi zgarda shi o sa-l lege de cushca fiindca shi mushca... asha ca tzantzarii crezand ca sunt sjmecheri, ca defapt asha prin hocus pocus, prin scamatorie, brusc au devenit nishte intzeleptzi... ironici shi gLumetzi... caci cinismul lor li se pare simpatic shi le mai shi da aere creznadu-se imbatabili, de neinvins... shi au dreptate... mediocritatea e aproape de neinvins... caci e starea aia din care n-ai mai ieshi niciodata crezand ca eu rod al Harului... shi ca eshti shi dumneata in cinul celor inaintatzi... defapt eshti demult in cadere libera spre hău... shi mandria nu iartă ci e fara crutzare un cosh+a+mar...
Oo frate, cata dreptate ai...Parca vorbesti despre mine!
Reply With Quote
Vechi 10.09.2009, 17:30:54
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Oo frate, cata dreptate ai...Parca vorbesti despre mine!
poi chiar despre tine vorbeam :) ...
ei vezi ca te-ai shi molipsit de la mine? crezand amandoi ca avem noi dreptate... noi... noi amandoi... un actor shi un broscoi... dar te rog nu ma intreba care joaca mai bine... care se preface cel mai bine ca nu se preface... da deloc... deloc.

Last edited by vsovi; 10.09.2009 at 17:33:49.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2009, 20:00:56
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit intr-adevar

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
poi chiar despre tine vorbeam :) ...
ei vezi ca te-ai shi molipsit de la mine? crezand amandoi ca avem noi dreptate... noi... noi amandoi... un actor shi un broscoi... dar te rog nu ma intreba care joaca mai bine... care se preface cel mai bine ca nu se preface... da deloc... deloc.
Cred ca esti un broscoi psiholog.
Doamne, ajuta la dreptate!
Reply With Quote
Vechi 27.06.2012, 13:38:48
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Dumnezeu nu ne vrea mediocrii. Si de aceea intervine de multe ori in viata noastra si ne cheama sa iesim din mediocritate. Sub pretextul ca noua ne convine viata pe care o traim, ne asemanam cu cei din tinutul Gadarei, care desi au fost partasi unei minuni - vindecarea demonizatului, I-au cerut lui Hristos sa plece de la ei. Acest lucru ii cerem si noi lui Hristos - sa ne lase in pace, sa nu ne mai deranjeze si sa plece din jurul nostru.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 00:27:29
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Probabil nu vom intelege niciodata, in timpul vietii, cum stau lucrurile. E mult prea simplu sa privim sub aceasta forma si sa dormim linistiti fiindca noi, niciodata... noi nu... Cine suntem noi? Cine sunt ei? Unde ne situam noi fata de unii? Unde ne situam fata de altii? Cumva ni se pare ca... nu suntem mediocri?... Paradoxal, asta inseamna ca chiar suntem, daca nu recunoastem in ce ape ne scaldam.
Privind detasat, doua flori nu sunt identice: unele au un parfum mai placut, altele dimpotriva, desi arata cu totul divin; altele au tepi, altele sunt otravitoare, altele sunt bune de leac... Dumnezeu le-a lasat cu rostul lor pe pamant. In psalmul 103 este descris extrem de simplu relatia lumii cu Dumnezeu:
21. Pus-ai întuneric și s-a făcut noapte, când vor ieși toate fiarele pădurii;
22. Puii leilor mugesc ca să apuce și să ceară de la Dumnezeu mâncarea lor.
23. Răsărit-a soarele și s-au adunat și în culcușurile lor se vor culca.
24. Ieși-va omul la lucrul său și la lucrarea sa până seara.
25. Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, toate cu înțelepciune le-ai făcut! Umplutu-s-a pământul de zidirea Ta.
26. Marea aceasta este mare și largă; acolo se găsesc târâtoare, cărora nu este număr, vietăți mici și mari.
27. Acolo corăbiile umblă; balaurul acesta pe care l-ai zidit, ca să se joace în ea.
28. Toate către Tine așteaptă ca să le dai lor hrană la bună vreme.

Si puii leilor, si balaurul, sunt lastate de Dumnezeu cu un rost anume. Si desteptul, si prostul, si bogatul si saracul, si uratul si frumosul si bunul si raul, contribuie intr-un fel sau altul la viata asta pestrita si pana la urma toate au un sfarsit. Cei... "rationali"... vor plati mai scump, pentru ca au fost privilegiati... Despre mediocri, Dumnezeu cu mila... Iar mila lui Dumnezeu se raporteaza in mare masura la... mila noastra. Nu stiu cati dintre voi aveti frati si surori. Eu am. Multi. Ii cercetez discret si ma intreb cine e mai placut lui Dumnezeu. Da, ei nu tin post, nu merg la biserica, nu se impartasesc, uneori mai si fumeaza... Dar au acel bun-simt inascut in ei; toata viata au muncit cinstit si nu s-au bucurat de bunul altuia, n-au injurat si n-au pomenit raul, au sarit intotdeauna in ajutorul celui in nevoi, fara sa fie solicitati, au varsat o lacrima la mormantul prietenilor, au aprins o lumanare si au spus un "Dumnezeu sa-i ierte", fiindca ei stiu ca Dumnezeu vegheaza de acolo de sus. Daca ma privesc pe mine si ma raportez la ei, eu sunt nimic, fiindca nu-mi gasesc nici un talant deosebit. Fiecare dintre ei, cand vor ajunge dincolo, vor fi intrebati: "Ce-ai facut tu in viata ta?" "Pai, Doamne, eu toata viata am facut case, am facut sobe sa se incalzeasca omul si sa nu-i fie frig, am facut asta, am facut cealalta..." Oare eu ce las in urma mea? Care este talantul pe care mi l-a lasat Dumnezeu, ca iata am imbatranit si inca nu stiu care-a fost rostul meu pe lumea asta, desi nici nu m-am lenevit...
Cum as putea eu, biet muritor, indiferent de "eticheta" sa privesc critic spre cel de langa mine si sa-l judec? Nu cumva il manii pe Dumnezeu? Pe un alt thread, se spunea ceva despre un om pacatos, care la batranete s-a calugarit si dupa toate aparentele a mai ajuns si sfant. Iar cei ce-l cunosteau continua si acum sa sustina ca... n-are cum, intrucat facea parte din categoria celor... mediocri...
Pana una-alta, n-am nimic cu nimeni, dar Dumnezeu poate face din uscat verde si din verde uscat. Daca am puterea sa ma rog pentru toti"mediocrii" lumii, cu atat mai bine, dar in nici un caz sa nu ma inalt cu duhul ca nu stiu niciodata ce-mi aduce ziua de maine...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 28.06.2012, 01:29:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Fiecare dintre ei, cand vor ajunge dincolo, vor fi intrebati: "Ce-ai facut tu in viata ta?" "Pai, Doamne, eu toata viata am facut case, am facut sobe sa se incalzeasca omul si sa nu-i fie frig, am facut asta, am facut cealalta..." Oare eu ce las in urma mea? Care este talantul pe care mi l-a lasat Dumnezeu, ca iata am imbatranit si inca nu stiu care-a fost rostul meu pe lumea asta, desi nici nu m-am lenevit...
Multumesc. Iata, e bine sa ne gandim ce vom raspunde la Judecata. sa nu ne osandim singuri! E asa de trist sa stii ca degeaba S-a rastignit si a inviat pentru persoana respectiva...

Sa stii ca m-ai pus pe ganduri cu intrebarea aceasta, dar dupa ce m-am gandit putin, eu, care ma lenevesc intruna, mi-am dat seama ca pot raspunde, cel putin la stadiul in care sunt acum, ca in viata aceasta L-am cunoscut pe El si ca m-am bucurat de muuulte daruri ale Lui, macar ca de multe ori nu am stiut ca de la El vin.

Citeste Acatistul "Slava Domnului pentru toate" si vei vedea ce viata binecuvantata avem cu totii...
Eu cred ca rolul fiecarei fapturi in viata aceasta este sa Il iubeasca si sa Il slaveasca pe Dumnezeu asa cum stie si cum poate mai bine, chiar si facand sobe pentru oameni. Ce frumos ar fi ca la sfarsitul acestei vieti sa putem spune ca ne-am folosit timpul pe pamant pentru invatand sa-L iubim pe Hristos. Sa zicem ca la Liturghie, "pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa i-o dam!"
Vechi 19.07.2012, 08:20:50
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Andrei, e dureros ca la noi impartasirea are un caracter cu totul exceptional. Si mai dureros e ca sunt preoti care nu se spovedesc cu anii, dar care opresc de la impartasire pe altii - pe motiv ca acestia nu s-au spovedit.
Oooooo, poti sa o mai spui odata! Mare, mare adevar este in afirmatia ta, numai cine stie poate spune asta.