Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2012, 11:45:34
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
eu cred ca Duhul Sfant vine peste o persoana care il merita. Oare Iuda il merita? Faptul ca Duhul Sfant a venit si asupra lui Iuda se datoreaza vointei lui Hristos care l-a trimis si asupra lui si nu pentru ca Iuda ar fi meritat una ca asta
Nu sunt teolog, dar nu stiu cine merita de fapt sa aiba Duhul Sfant. Vorbim despre insasi puterea lui Dumnezeu de a crea si a schimba lucrurile, de a binecuvanta, mantui sau osandi. Insa stiu ca Duhul Sfant este dat mi ales celor care Il urmeaza si asculta pe Dumnezeu. Si pentru un timp, Iuda L-a urmat si ascultat. Dupa aceea si-a fixat alte scopuri si a pierdut harul Duhului Sfant, asa cum spune Ioan Cezar.
Eu il inteleg pe acest om ca s-a spanzurat. Sa fii langa Hristos, ucenic ales si binecuvantat cu mult har, apoi sa cazi departe de tot ce este sfant, singur si parasit, dioar cu cei 30 de arginti castigati prin tradare, sa vezi ca din cauza ta insasi Nevinovatia moare pe cruce.... toate acestea pot duce rapid la nebunie.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 21.07.2012, 14:37:03
ioan cezar
Guest

Implicit

Se spune ca atunci cand Dumnezeu voieste sa il lase pe om in pierzanie, ii ia mintile... Asa se spune in popor...
Vechi 23.07.2012, 09:45:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Se spune ca atunci cand Dumnezeu voieste sa il lase pe om in pierzanie, ii ia mintile... Asa se spune in popor...
Mai exact, atunci cand un om Il lasa pe Dumnezeu pentru a trai in pacat, Dumnezeu il lasa in voia mintii lui blestemate, ca sa faca ce si-a pus in gand si apoi sa culeaga roadele. Ii respecta alegerea.

"Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. " Rom 1:28

"just as they did not think it worthwhile to retain the knowledge of God, so God gave them over to a depraved mind, so that they do what ought not to be done." (NIV)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 27.07.2012, 10:01:45
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu sunt teolog, dar nu stiu cine merita de fapt sa aiba Duhul Sfant. Vorbim despre insasi puterea lui Dumnezeu de a crea si a schimba lucrurile, de a binecuvanta, mantui sau osandi. Insa stiu ca Duhul Sfant este dat mi ales celor care Il urmeaza si asculta pe Dumnezeu. Si pentru un timp, Iuda L-a urmat si ascultat. Dupa aceea si-a fixat alte scopuri si a pierdut harul Duhului Sfant, asa cum spune Ioan Cezar.
Eu il inteleg pe acest om ca s-a spanzurat. Sa fii langa Hristos, ucenic ales si binecuvantat cu mult har, apoi sa cazi departe de tot ce este sfant, singur si parasit, dioar cu cei 30 de arginti castigati prin tradare, sa vezi ca din cauza ta insasi Nevinovatia moare pe cruce.... toate acestea pot duce rapid la nebunie.
eu NU am cum sa inteleg sinuciderea unui om. In cazul lui Iuda nici atat. Pai timp de 3 ani de zile a auzit permanent de la Hristos invataturi despre IERTARE atat din partea omului si mai ales din partea lui Dumnezeu.
ps: NICAIERI nu spune in Biblie ca Iuda ar fi innebunit vazand unde a dus tradarea lui si din acest motiv s-ar fi spanzurat
Vechi 27.07.2012, 12:52:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
ps: NICAIERI nu spune in Biblie ca Iuda ar fi innebunit vazand unde a dus tradarea lui si din acest motiv s-ar fi spanzurat
Doar nu ai luat de buna lozica cu "Sola Scriptura", nu?
Vechi 27.07.2012, 16:38:25
Senior Member

Implicit

Citat:
eu NU am cum sa inteleg sinuciderea unui om. In cazul lui Iuda nici atat. Pai timp de 3 ani de zile a auzit permanent de la Hristos invataturi despre IERTARE atat din partea omului si mai ales din partea lui Dumnezeu.
Ma refeream la constientizarea faptului ca ai cazut din cel mai frumos loc posibil (prieten si ucenic ales al lui Hristos) la cel mai josnic statut, acela de tradator al Celui ce S-a jertfit pentru lume, desi in El nu era vina. Asta poate duce la o disperare sora cu nebunia iar moartea ar putea parea singura metoda de a scapa de ea.
Nu, nu scrie in Biblie. Nici nu am zis asta.
Vechi 27.07.2012, 16:45:32
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma refeream la constientizarea faptului ca ai cazut din cel mai frumos loc posibil (prieten si ucenic ales al lui Hristos) la cel mai josnic statut, acela de tradator al Celui ce S-a jertfit pentru lume, desi in El nu era vina. Asta poate duce la o disperare sora cu nebunia iar moartea ar putea parea singura metoda de a scapa de ea.
Nu, nu scrie in Biblie. Nici nu am zis asta.
cum am mai spus. La Iuda invataturile lui Hristos pe o ureche intra si iesea RAPID pe cealalta. De atatea ori a auzit vorbindu-se despre IERTARE. I-as fi inteles gestul doar in cazul in care Iuda i-ar fi cerut iertare lui Iisus dupa inviere si acesta nu i-ar fi acordat-o. Cred ca daca Iuda nu s-ar fi sinucis ar fi ajuns cel mai mare apostol
Vechi 27.07.2012, 17:09:12
Senior Member

Implicit

Florin, poate ca invataturile nu-i ieseau chiar atat de repede. Insa poti fi toba de invataturi insa sa nu le crezi. Iar atunci cand pacatuiesti in asemenea hal monstruozitatea pacatului tau te face sa iti pierzi credinta ca vei fi iertat vreodata. Aminteste-ti ca si Petru era cat pe ce sa isi piarda credinta, dar a putut totusi sa se pocaiasca, pentru ca Iisus s-a rugat pentru el. Insa daca despre Petru Iisus spune ca "Eu M-am rugat pentru tine să nu piară credința ta" , despre Iuda nu spune ca s-a rugat pentru el, ci ca "n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura."

Cred ca unele lucruri le vom intelege doar dincolo.
Vechi 27.07.2012, 18:58:19
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Florin, poate ca invataturile nu-i ieseau chiar atat de repede. Insa poti fi toba de invataturi insa sa nu le crezi. Iar atunci cand pacatuiesti in asemenea hal monstruozitatea pacatului tau te face sa iti pierzi credinta ca vei fi iertat vreodata. Aminteste-ti ca si Petru era cat pe ce sa isi piarda credinta, dar a putut totusi sa se pocaiasca, pentru ca Iisus s-a rugat pentru el. Insa daca despre Petru Iisus spune ca "Eu M-am rugat pentru tine să nu piară credința ta" , despre Iuda nu spune ca s-a rugat pentru el, ci ca "n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura."

Cred ca unele lucruri le vom intelege doar dincolo.
adica vrei sa spui ca Hristos a facut o discriminare atunci cand s-a rugat? A vrut el sa piara fiul pirzarii, adica Iuda? Pretinzi ca Iuda a fost predestinat sa moara prin spanzurare?
Vechi 27.07.2012, 19:50:42
Senior Member

Implicit

Nu pretind nimic, ci observ doar faptele. Iar prin ultima fraza am recunoscut ca ma depaseste. Nu-mi mai fac iluzii ca pot avea raspuns la orice intrebare.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09