![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne Iisuse Hristoase, cu adâncă umilință recunosc și mărturisesc, că în toată ziua păcătuiesc contra iubirii Tale Dumnezeiești. Deci, astăzi, că este luni și începutul săptămânii, mă rog cu umilință îndurării Tale celei mari: iartă-mi păcatele cele de voie și fără de voie, și-mi ajută să pun început bun și să port mai multă grijă de sufletul meu, pentru care ai răbdat atâtea dureri la Sfânta Ta Răstignire!
O Doamne, astăzi îți dau sufletul și trupul meu și voința mea, rugându-Te să fie voia Ta cu mine, după bună plăcerea Ta. Pedepsește-mă Doamne, după îndurarea Ta, în această lume, iar nu în cealaltă viață. Și iartă pe cei vii și pe cei răposați, pentru rugăciunile Sfintei Tale Biserici, și pe toți ne învrednicește de mărirea Ta în rai. La aceasta pun mijlocitori pe Sfinții Tăi îngeri, către care zic: O, cereștilor ajutători și păzitori ai oamenilor, vouă mă închin și vă mulțumesc, pentru ajutorul si conducerea ce ne-o dați în toate zilele noua, nevrednicilor și păcătoșilor. Scutiți-mă de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți, ca sa nu mai păcătuiesc de acum înaintea Dumnezeului meu! Învredniciți-mă sa va vad la moartea mea, stând în jurul meu si să duceți sufletul meu în cer, ca să se închine măririi Fetei lui Dumnezeu, iar vouă sa vă mulțumesc acolo, pentru purtarea de grija ce ați avut pentru mine si binele vostru sa-l spun cu glas neîncetat în veci. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce arată încă o dată cât suntem de diferiți! Oare putem să ne rugăm doar pentru iertare și îndreptare, "scutiți" fiind de pedepse? Fără de păcat nu suntem, ca să fim "scutiți" din start de orice pedeapsă. În plus, este posibil ca ceea ce numim noi pedeapsă să fie o lecție din care să învățăm "să nu mai facem" greșelile trecutului, fiind o modalitate de îndreptare mai eficientă, decât o simplă admonestare... Voi cum vedeți lucrurile? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Consider că este greșit a crede că trebuie să plătim noi pentru toate păcatele noastre, acum sau dincolo, întrucât Dumnezeu ne judecă cu milă, păcatul tot fiind asumat de Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Îmi vine acum în minte și Psalmul 50: "...Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea. Ție unuia am greșit, și rău înaintea Ta am făcut, așa încât drept ești Tu întru cuvintele Tale și biruitor când vei judeca Tu..."
Prin urmare ne rugăm să fim iertați, prin mila lui Dumnezeu, dar și să se facă voia Lui, și nu a noastră. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E bine totusi ca exista aceasta teama , caci lipsa de simtire , nepasarea , nesimtirea pana la urma, ar fi cu adevarat de condamnat ! Doamne ai mila de noi !
|
||||
|
||||
![]()
Ma uitam la stiri , citeam pe net cate un "fapt divers " , si aproape zilnic in cate un colt de tara unde seceta a cam distrus totul in calea ei , oamenii s-au strans un rugaciune , in rugaciune pentru ploi , in rugaciuni de iertare , de implorare !
Folosul si importanta rugaciunii nu este doar in situatile limita , ci mai ales in afara acestora , preventiv ca sa-i spun astfel . Vorbirea cu Dumnezeu ( rugaciunea ) , devine o impolitete , atunci cand se desfasoara mai cu seama "la nevoie " ( interesat ) . Rugaciunea trebuie sa fie permanenta , nu doar in situatile extreme , precum si pe acest forum se cam vede , din PACATE ! Doamne ajuta ! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Condacul 7 Domnul cel iubitor de oameni voind sa arate milostivirea Sa pacatosilor ce se pocaiesc, dupa trecerea timpului de foamete profetit de tine, proorocule, prin graiul buzelor tale a trimis ploaie imbelsugata si pasnica pamantului insetat; iar fiii lui Israel invrednicindu-se de aceasta mare milostivire, cu inima umilita si multumitoare au cantat lui Dumnezeu: Aliluia!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta !
|
|||
|
|||
![]()
Așadar să plecăm genunchii la rugăciune. Fărădelegile noastre atrag pustiirea neamului.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Prin urmare așa stând lucrurile și necazurile, să alergați la pocăință și să nu le mai faceți. Să alergați la spovedanie curată și la Sfânta Împărtășanie că altfel nu vine ocrotirea lui Dumnezeu asupra voastră și asupra avutului vostru. Nu uitați însă că postul este poarta iar patrafirul este ușa. Numai cu acestea vine ocrotirea lui Dumnezeu căci fără ocrotire nu putem face nimic. Toate acestea, pe scurt, se află în aceste cuvinte ale psaltirii: “Mărturisi-voi Domnului fărădelegea mea și îndată a ridicat pedeapsa păcatului meu”. Asupra nostră atârnă pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele noastre. De îndată ce le mărturisești Dumnezeu îți înlătură pedeapsa păcatului. Tu mai urmează să-l ispășești, să-l scoți din obiceiul tău. De aceea toată sluga să se roage la vreme. Chiar potop de ar veni să nu-l poată potoli. Vedeți cum trebuie să vă fie așezământul minții, a inimii și a trupului vostru? Să fie toate curate și curățite căci Dumnezeu nu păzește trup spurcat, inimă și minte cu vicleșug. Și vi se vor însenina zilele și vă veți bucura. Însă faceți lucrurile acestea ca să nu fiți numai auzitori ci și împlinitori. Căci dacă nu vă veți sili am făcut lucru degeaba. Eu am bătut toaca la urechea surzilor, iar voi nu vă veți urni necazurile din loc. În mâna voastră stă să vină sau nu necazurile asupra voastră. Cu acestea cred că am stat de vorbă cu fiecare. Veniți că multe mai sunt și le vom dezbate pe toate cu ajutorul lui Dumnezeu. Căci cine vine pentru suflet nu le poate auzi toate odată ci pe rând. Și nici nu le poate primi. Și-apoi cu cât le va auzi mai des cu atât se vor ține minte mai ușor. Mărire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh. Acum și pururea și în vecii vecilor. Amin." (Cuvânt ținut în Sfânta Biserică în ziua de 21.02.1942)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
puterea rugaciunii | mihaisepo | Rugaciuni | 5 | 24.02.2011 15:11:06 |
Puterea rugaciunii | Rodica50 | Generalitati | 20 | 02.02.2011 11:19:37 |
o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 10:07:11 |
|