Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2012, 13:29:16
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
Atunci daca cineva a creat ceva, creatorul de cine a fost creat ? Pe principiul tau nu ajungem nicaieri.
Draga Apophis, aici ai nimerit-o! Pe cuvant de baietel de 5 ani. Intrucat, eu cand aveam 5 ani eram la primele rugaciuni si tare fericit ca sunt crestin ortodox (avea grija maica mea de asta) dar a venit un unchi de la Bucuresti, la o pomana, si in auzul tuturor (eram vreo 30 de suflete acolo, ca neamul bunicii era mare) m-a luat la teste de perspicacitate intrebindu-ma exact asa: pe Dumnezeu cine L-a creat?
Tin minte si acum ca am ramas ...paf! M-am zapacit si am inceput sa plang si am fugit la mama. Care nu mai stiu ce mi-a zis, cum m-a mangaiat, dar tepul infipt de unchiu, a ramas acolo multa vreme... Iar mai tarziu, printr-a saptea, la ora de matematica, a avut grija alt ganditor sa ne demonstreze cate ceva materialist-dialectic si asa am aflat ca religia e opiu pentru bobor, ca lumea vine din bang-bang si zbang, cum fac copiii de gradi cand se joaca de-a yankeii si pocnesc din pistoale pe dupa coltul casei, prin tufisuri...
Si am pus-o de-un ateism pana dupa 30 de ani de m-am facut savant si mare om, da sanatos la cap n-am mai ramas, nu stiu cum se facu... Asa ca ai grija...

Si acum te rog sa primesti un pont: tocmai pe principiul acela refuzat ajungem undeva si inca departe foarte!... Pe cuvint de baietel!
In rest ne invirtim in cercurile desenate pe nisipul marii noastre de zadarnicii
si vantul si sarea
si crabii si calutii de mare ne papa bucurosi... Parol!
Uite, cand vei avea vreme, ia si tu o carte de teologie in care se abordeaza problema asta ridicata aici. Vei afla acolo si Cine este Dumnezeu, ce insusiri putem afirma ca Il caracterizeza si multe altele. Poate vei intrezari un alt raspuns, cine stie...

P.S. Daca vei citi cumva vreo carte numita Dogmatica, intr-adevar vei cunoaste ca dogmatica ingusteaza mintea omului, o leaga si o inchide ... pentru a o redeschide intr-un ocean de necuprins, unde numai cu ajutorul lui Dumnezeu, mai abitir decat pe marea lui Ulisse, vei inainta si vei gusta din bucurii nespuse... Ia aminte, poti sa te dezlegi de catarg, ca nu patesti nimic. Ingerii nu sunt totuna cu sirenele!

Last edited by ioan cezar; 22.07.2012 at 23:15:14.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fetita mea se bucura ca Dumnezeu o ajutat-o taluta Intamplari adevarate 22 23.11.2011 16:17:35
Daca Dumnezeu ne-ar parasi pentru o zi? CuzaSfant Intrebari utilizatori 10 08.10.2010 23:32:57
Va parasi Dumnezeu lumea pentru pacatele ei? costel Generalitati 23 03.09.2010 23:58:09
Cum se bucura omul curat? cred_cu_adevarat Generalitati 6 19.04.2010 21:48:30
Bucura - te ! cristiboss56 Rugaciuni 2 25.12.2008 00:20:47