Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2007, 22:46:10
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

ier_petru cam ai dreptate..nu este raul cel mai rau visarionismul cu conditia ca adeptii par.Visarion sa nu-l priveasca ca pe un sfant in viata pe acest parinte de bine...ca si cum ar fi canonisit.De ce oare cartile lui P.I.David ne invata sa ne ferim de ei ca sunt un pic deviati de la credinta?In privinta femeilor..am cunoscut si eu vreo doua da..habotnice rau,neinformate si bune de gura...pareau mai potrivite la coada vacii sau la cratita.Corect sa nu ii confundam cu Oastea domnului,cu tudoristii cu alte miscari..ei sunt doar nitel..visarionisti..si nu o spun cu malitiozitate..dar au dezvoltat mare parte din ei incet incet un cult pt.persoana batranului..pe scurt:lucrurile ar sta altfele daca ar exista masura.Tot ce tinde sa depaseasca masura miroase a ..ratacire.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 23:07:03
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

eu am adus aminte de turma Sf Ilie si de celelalte grupuri dar nu in ideea de comparatie.Pur si simplu am dat cateva exemple de alte grupulete rasarite in interiorul ortodoxiei.Scuzati daca am deranjat.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 23:14:05
Senior Member

Implicit

altcineva ..si eu indragesc scrierile par.Cleopa,Arsenie Boca,ale Sf,Parinti.Parintele Rafail Noica este un om deosebit..cu totul deosebit,sotul meu a avut bucuria si sansa sa-l cunoasca,sa-i adreseze cateva cuvinte.Ma bucur ca nu te-ai focalizat in intregime numai pe predicile par.Visarion,care vorbeste un pic patimas,sau duce vorbele mult prea departe de inchipuirea omeneasca.dar si par.Cleopa era un mare povestitor si lui Dumnezeu cred ca ii placea asta.. el avea un mod f.apreciat de a se adresa,un pic arhaic,o leaca familiar si alteori de-a dreptul intepator.Imi place de asemenea fostul meu profesor de arta dramatica Dan Puric,un tip f,fain,documentat un personaj nou pe scena ortodoxiei,cu multa carisma ,ca si Danion se adreseaza in special tinerilor....grea misiune,si-au ales un target greu de atins.Recunosc ca mi-ai spulberat prejudecatile ref.la visarionisti.ma gandeam ca ei vad cu ochelari de cal.Doamne ajuta,ne mai auzim!
Reply With Quote
Vechi 14.09.2007, 23:15:34
Senior Member

Implicit

Atentie la grupulete..acolo unde sunt orgolii mari..sunt si grupulete pe masura
Reply With Quote
Vechi 15.09.2007, 08:30:54
altcineva altcineva is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.08.2007
Implicit

urzicuta , foarte mare dreptate ai in privinta parintelui cleopa, era un personaj de-a dreptul fantastic. am avut ocazia sa-l intalnesc de doua ori, si pot spune ca ,in felul cum povesteste, poate fi asemanat cu ion creanga. enorm m-a impresionat trairea acestui om, precum si simplitatea lui iesita din comun. ma bucur totusi ca , cel putin pe mine ma intelei. recunosc ca sunt in gruparea noastra si persoane habotnice, as fi ipocrita sa nu spun asta, dar nu putem fi bagati toti in aceeasi oala. doamne-ajuta, mancate-ar raiul. extraordinar salut al par. cleopa......
Reply With Quote
Vechi 09.10.2007, 21:50:33
TPIVI2810 TPIVI2810 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin_sem
Citat:
În prealabil postat de TPIVI2810
Ai grija k pentru orice cuvant ai sa dai seama la judecata...bineinteles ca invatatura parintelui este din scriptura si de la sfintii parinti..de unde ai vrea sa fie?...nu a zis nimeni ca este ceva nou ceea ce se invata in aceasta lucrare,sau ca se vrea sa fie nou...ceea ce se spune in lucrare este invatatura ORTODOXA a sfintilor parinti...de ce suntem in ratacire...in ratacire esti tu acum saraca de tine ca poti spune asemenea vorbe despre lucrarea pe acre ai avut ocazia sa o cunosti...eu vad impresia pe care o ai tu...e treaba ta sa crezi ce vrei...eu atat stiu..ca ce invat aici este numai pentru mantuirea noastra si pentru binele nostru...nu vad nimic gresit in invatatura parintelui...si de ce spui ca ii copiem pe sctanti..in mandrie?...da ce m-am laudat eu cu ceva?...am zis eu ca am vedenii...visai noaptea sfarsitul lumii?..iti era frica?...dar cand o sa stai in fata lui dumnezeu la Judecata?..atunci n-o sa-ti mai fie frica nu?...exact asa o sa fie la sfarsit...si nu o spun cei din lucrare de la ei...din capul lor..o spun pentru ca asa scrie in apocalipsa...de asta vorbeste parintele atat de mult despre sfarsitul lumii, nu ca sa ne sperie ci ca sa ne trezeasca..sa ne aduca aminte ca veacul acesta este trecator...si ca o sa vina vremea cand o sa dam rasplata pentru toate faptele noastre cele rele...nu sunt nici din bucuresti si nici nu stiu cum s-a rupt lucrarea de la 11 iunie...la adunari se spun bazaconii?...la adunari...se pune o predica..pe care o aculti...toate revistele sunt scriuse cu binecuvantarea Preasfintitului Galaction,...asa ca se pare ca ascultam de mai marii Bisericii..."bisericile unde v-ati infiltrat" de parca ai vorbi de niste intrusi;zi-mi tu diferenta intre ce face aceasta lucrare si crestinismul adevarat...zi-mi tu diferenta ca eu nu stiu...eu nu vad nicio diferenta...ma duc la aceeasi slujba la biserica, ascult aceleasi predici...citesc aceleasi carti pe care le citesti si tu...de ce este aceasta o secta?..ca respecta cu strictete(cei care respecta) ceea ce spune invatatura crestina...ca nu se face nunta cu lautari? asa atiu vrea voi...sa fii si cu diavolul si cu Domnul...si la petrecere si la Biserica...ca altfel esti sectant...este prea de tot...nici atat strictete nu?...ca asa se invata mai nou in teologie nu?..tinerii nostri viitori preoti sunt la pamant(putini dintre ei sunt adevarati preoti) si vb in cunostinta de cauza sa stii...si sa nu crezi ca spun asta din mandrie ca ne credem noi credinciosi...k tu asa o sa intrepretezi ...spun asta ca asa este...oricum...nu cred ca are rost sa ne mai razboim atat cu mesaje ..mai ales ca suntem in postul mare...fiecare face ce vrea, si cum vrea...ca el raspunde la Judecata pentru tot!
Un membru avea dreptate...tipic visarionistilor...ia spunem tu mie daca acsta Visarion Iugulescu este un ,,sfant" de ce ii ameninta pe cei care fac parte din aceasta miscare ca daca parasesc grupul nu se vor mantui si mor fi dusi direct in iad sau cum poate el sa afirme ca va stii can e sfarsitul lumii ca sa va anunte cand Mantuitorul zice ca doar Dumnezeu Tatal stie can va fi sfarsitul...Si un crestin care ii slujeste lui Dumnezeu nu reactioneaza asa de aspru.Ai grija ca nu esti pe calea cea buna...si mai citeste ce au scris marii teologi ramani despre acesti visrionistii..sa vezi ca nu e omul lui Dumnezeu
Un membru avea dreptate...tipic visarionistilor...ia spunem tu mie daca acsta Visarion Iugulescu este un ,,sfant" de ce ii ameninta pe cei care fac parte din aceasta miscare ca daca parasesc grupul nu se vor mantui si mor fi dusi direct in iad sau cum poate el sa afirme ca va stii can e sfarsitul lumii ca sa va anunte cand Mantuitorul zice ca doar Dumnezeu Tatal stie can va fi sfarsitul...Si un crestin care ii slujeste lui Dumnezeu nu reactioneaza asa de aspru.Ai grija ca nu esti pe calea cea buna...si mai citeste ce au scris marii teologi ramani despre acesti visrionistii..sa vezi ca nu e omul lui Dumnezeu

...In primul rand nu am spus ca este un sfant...am zis doar ca eu consider ca ceea ce este scris in predicile sale imi este de folos - mie cel putin pt suflet...in al doile-a rand aceasta afirmatie precum k ii ameninta pe cei care pleaca este una falsa si fara nicio baza...si probabil spusa de cineva care a plecat din lucrare...din predici eu inteleg ca spune ca merg la iad cei care nu se leapada de pacate nicidecum cei care parasesc lucrarea...sa stiii k nimeni nu este tinut cu forta in lucrarea asta...iar in al treile-a rand sa stii k eu n-am vazut niiun fel de asprime din partea lui...si sa stii ca am citi destul de multe predici si am ascultat /vazut multe casete...iar de faptul ca nu este omul Lui Dumneze - REPET - nu am zis niciodata ca este sfant..decat omul lui Dumnezeu...de asta sunt foarte convinsa...si nimeni nu poate sa ma faca sa cred ca nu este asa...pt k asta se simte!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2007, 22:07:15
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de quasar
cat despre nuntile care trebuie sa se faca fara lautari..si asta e discutabil..."Cel Ce a șezut la masă împreună cu vameșii și cu păcătoșii, cu atât mai mult nu a nesocotit să stea la ospăț cu cei ce erau de față la nuntă."Ce intelegi draga TPIVI2810 tu prin ospat?Normal ca si atunci se canta la nunta,ca doar nu stateau ca mutii si mancau beau si dupa aia plecau acasa.Aaaa ca exista o diferenta intre o nunta cu bun simt si un dezmat DA,recunosc,am participat si eu la nunti si nunti..Ideea e sa nu exageram ci sa privim realist si cumpatat.Cu siguranta consideri ca un alt lucru rau este ca la nunti se bea.Dar te rog fa diferenta intre a bea UN pahar la o nunta si a face exces.Din cate imi aduc aminte Hristos a transformat apa in vin(banuiesc pt a fi baut si nu doar de dragu de a fi privit)nu in ceai.. :dozingoff:
eu nu cred ca am zis ceva de bautura la nunta- bautura in exces- eu ma zis de nunta cu lautari si muzicanti...
Reply With Quote
Vechi 09.10.2007, 22:09:06
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin_seminar2000
Citat:
În prealabil postat de seminaristul
care imi explica si mie cei cu visarionistii astia si cu visarion iugulescu ca in Lumea credintei ziceau de bine despe el
salut! cum sa iti spun eu tie... visarionisti nu ar fi ei rai intradevar ajuta oamenii, batrani..etc dar din punc de vedere teologic potrivit articolelor elaborate de marii teologi romani vedem ca fac unele greseli grave citeste articolele lui calusemi din acest forum si celelalte cu privire la acest lucru si sa citesti ce spune parintele diacon david cu privire la ei.
dar cine sunt acesti mari teologi romanai si ce stiu ei despre aceasta lucrare?
Reply With Quote
Vechi 10.10.2007, 14:17:42
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Inteleg ca sunt liberi sa plece, daca vor? Nu exista riscul sa fie amenintati cu moartea sau blestemati?
E adevarat ca nu sunt lasati la doctor de teama sa nu le ia ADN-ul?? se tem sa nu-i cloneze?
Cred in vise?
Am citit cateva pilde, dar eu le-am luat ca pilde ipotetic vorbind, nu ca vise revelate unei anumite persoane si considerate intru totul adevarate. Ca pilde sunt folositoare. Dar oare e venerata persoana care primeste acele vise? De unde stie ca nu e inselata? Un inger aduce acele vise? este ingerul Domnului?
Reply With Quote
Vechi 10.10.2007, 22:57:03
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Inteleg ca sunt liberi sa plece, daca vor? Nu exista riscul sa fie amenintati cu moartea sau blestemati?
E adevarat ca nu sunt lasati la doctor de teama sa nu le ia ADN-ul?? se tem sa nu-i cloneze?
Cred in vise?
Am citit cateva pilde, dar eu le-am luat ca pilde ipotetic vorbind, nu ca vise revelate unei anumite persoane si considerate intru totul adevarate. Ca pilde sunt folositoare. Dar oare e venerata persoana care primeste acele vise? De unde stie ca nu e inselata? Un inger aduce acele vise? este ingerul Domnului?
Nimeni nu este tnut cu forta...iar de faza aceasta cu ADN ul...eu nu am auzit vb de asa ceva...mie nu mi-a spus nimeni sa nu ma duc la medic!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum pot ajuta pe cineva sa scape de la visaroinist mithrandir Secte si culte 135 29.05.2010 10:48:25
Ma poate ajuta cineva? irodion Generalitati 5 05.05.2010 12:46:46
poate ma ajuta cineva cu o informatie lenus Muzica Bisericeasca 2 02.10.2008 17:14:09
cum pot ajuta pe cineva sa scape de la visaroinist mithrandir Secte si culte 0 28.01.2007 18:44:16