![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noapte buna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred că domnul doctor ar putea prescrie un "Emetiral".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar asa se explica scarba.. Ca altfel, daca am vedea cu adevarat, duhovniceste, propria mizerie, nu prea mai putem sa ne scarbim de a altora. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"But the souls of those who depart this life in actual mortal sin, or in original sin alone, go down straightaway to hell to be punished, but with unequal pains." sursa: Conciliul de la Florența - sesiunea a VI-a (1439) Sau ar mai fi o soluție, anume dumneavoastră de fapt s-ar putea să nu credeți că papa Eugeniu IV și Sinodul ecumenic de la Florența au fost infailibili și că de fapt au greșit când au dat dogma citată puțin mai sus. Citat:
Dacă studiem mai atent problema putem să înțelegem că aici nu avem de a face doar cu o contrazicere fățișă a unei sentințe dogmatice a unui papă (infailibil) la un sinod ecumenic, ci și cu refasonare a așa zisei credințe catolice care se face inclusiv prin ultimul catehism catolic care, atunci când reia în art. 1035 citatul de la Sinodul de la Florența "uită", "omite" să copieze și partea cu păcatul originar. Învățătura Bisericii afirmă existența iadului și veșnicia lui. Sufletele celor care mor în starea păcatului de moarte coboară, imediat după moarte, în iad, unde suferă chinurile infernului, "focul veșnic". Pedeapsa principală a iadului constă în despărțirea veșnică de Dumnezeu, singurul în care omul poate avea viața și fericirea pentru care a fost creat și la care aspiră. sursa: Catehismul Bisericii Catolice, art. 1035. Din analiza comparativă a celor două texte, al papei Eugeniu IV de la Sinodul de la Florența și al noului Catehism romano-catolic, vedem că în noul catehism propoziția subliniată este aceeași aproape cu aceea de la Florența, doar că există omisiunea "întâmplătoare" care se referă la cei care mor în păcatul originar. Cu alte cuvinte noul Catehism romano-catolic trece sub tăcere în mod intenționat o dogmă definită la un sinod ecumenic, încercând să dea de înțeles că acea dogmă de fapt nu ar face parte din credința romano-catolică definită la un sinod ecumenic. Iar acum se vine cu așa zisa "teologumenă" care în fapt, conform papei Eugeniu IV și Sinodului de la Florența este o erezie. |
|
|||
|
|||
![]()
După cum spuneam, bine ați revenit între noi, domnule Savonarola.
Totuși, înainte să lămurim orice problemă teologică, ar fi bine să lămurim apartenența dumneavoastră confesională, ca să știm din ce punct de vedere discutăm. Aici pe forum oscilați între ortodoxie și niște idei bizare, gen "gnoză spirituală" și "misterii". Pe alt forum sunteți catolic ultra - tradiționalist. Care să rămână ? |
|
||||
|
||||
![]()
de unde vine termenul "limb" ??
|
|
|||
|
|||
![]()
Din limba latină; limbus înseamnă margine sau graniță.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu asa vad lucrurile (deocamdata) dar poate ma insel, Domnul stie mai bine. Cert ramane faptul ca El nu a dorit oprirea copiilor ci Imparatia este a unora ca ei, si nici unul din cei pe care i-a binecuvantat atunci cand a pronuntat aceste cuvinte nu era botezat. Deci daca El nu i-a oprit atunci, nu o sa-i opreasca nici acum. Asa cred, dar repet, poate ma insel, Domnul stie mai bine. Last edited by Tartaruga; 24.07.2012 at 10:09:34. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Închisoarea copiilor | Florin-Ionut | Generalitati | 6 | 10.01.2013 12:50:29 |
Intrebarile copiilor | Simply_me | Generalitati | 69 | 08.01.2013 02:40:09 |
Postul copiilor | mmzmmz | Postul | 65 | 14.06.2011 20:04:13 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
|