Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2012, 22:51:29
Laura19
Guest

Implicit

Acum inteleg ce vroiai sa spui, insa tot raman la parerea mea ca expresia in sine e prea dura si suna a judecata, putem ataca pacatul si anormaliile si cu alte expresii care sa nu dea impresia de etichetare.

Ai dreptate in ce spui. Nu este normal ce se intampla in ziua de azi cu fetele, baietii-caci si ei trebuie sa fie feciori, fecioria e ptr. amandoi nu doar ptr. fete, dar multa lume vad ca uita treaba asta, nu e prea ok sa se treaca cu vederea barbatii care si-au pierdut fecioria, iar fetele sa fie facute in tot felul; o fecioara merita un fecior ca si sot- Insa nu este vina lor 100%. Eu nu pot sa dau vina complet pe o fata de 18 ani care nu mai e fecioara, caci cauzele pot fi multiple.

Pr.Arsenie Boca spunea asa: prezentul este viitorul trecutului. Deci tinerii din ziua de azi sunt viitorul generatiei trecute. Sa nu-mi spuneti ca desfranarea asta a inceput dupa 89. De pe vremea comunismului s-a inceput cu concubinaje, cu avorturi, cu pierderea fecioriei etc. Asta daca nu mai devreme. Daca si parintii si rudele, oameni care ar trebui sa fie maturi si cu experienta de viata isi indeamna copii sa testeze apele, sa stea in concubinaj sa nu se grabeasca sa se casatoreasca, ca de, trebe cariera intai, ce sa mai zicem de tineret. E vina mea, a voastra, a societatii, a scolilor, a preotilor, a parintilor, a presei. Ptr. a indrepta acesta chestiune este nevoie de pocainta in masa, nu doar a tinerilor, ci si a parintilor si a bunicilor. Vrem o natie curata, trebuie sa o nastem, trupeste si duhovniceste.

Daca fata si-a pierdut fecioria, se poacaieste, se roaga, plange ptr. pacate, si se abtine pana la casatorie, sufleteste este ca o fecioara. Fecrioria sufleteasca o poti recupera. Iar ptr. pacate, fiecare va da socoteala, cel mai bine ar fi sa dam socoteala aici pe Pamant.

E complicata pb. Nu stiu daca se va rezolva prea curand. Daca se va rezolva. Ai citit de pe site despre acea campanie si din marturii? Cum ti s-au parut?
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pana cand? tigerAvalo9 Generalitati 107 12.10.2013 22:16:38
Curatia maria55 Maslul 13 13.04.2011 13:10:35
unirea trupeasca-rugaciune Anna Nunta 8 18.08.2009 16:04:37
Despre curatia inimii ancah Generalitati 4 15.08.2007 00:11:11