![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cazul acesta mi-a adus aminte de o povestioara despre pocainta, spusa de Pr.Arsenie Papacioc. Tot posibilul sa o sitit; e tare frumoasa.
În ce priveste căinta am să vă spun o istorioară: când au căzut îngerii din cer, un înger n-a fost cu Lucifer, dar nu a fost nici cu îngerii care au rămas buni. Lucifer a fost trimis în iad cu ceata lui, iar îngerul acesta a rămas neutru. După ce s-a făcut această alegere, cu forta si cu viteza divină, el si-a dat seama că a gresit, dar cerurile s-au închis si el a rămas pe afară; si s-a rugat să-l primească, si nu l-a primit în cer, dar Dumnezeu i-a pus o conditie: "Să-mi aduci ce-i mai scump pe pământ!" - îngerii erau căzuti înainte de crearea omului, dar treceau miile de ani si el ar fi rămas tot pe afară, asa încât avea o bucurie, că totusi are o sansă. Si s-a pogorât în adâncurile oceanelor si a adus el mai scump mărgăritar. Nici nu s-a uitat la el Cerul. Nu l-a primit. - Dar, când lupti duhovniceste si nu câstigi, ai câstigat necâstigarea: faptul că tu stii că nu ai câstigat, deja esti câstigat! Deci, esti deasupra luptei. Când a văzut că nu l-a primit Cerul, s-a desteptat îngerul: "Stai! Lui Dumnezeu nu-i trebuie lucruri materiale!" La un râu doi copii se scăldau si, în joaca lor, unul a căzut si era să se înece, iar celălalt a sărit să-l salveze - s-au înecat amândoi. Si îngerul a luat inima copilului salvator si s-a suit cu ea la cer. Si Cerul nu s-a deschis! - Vezi cât de învătat era îngerul acum? Mergând el prin lume a văzut într-o pădure un bătrân care-si plângea păcatele lângă un copac. Dar îngerul îi vedea lacrimile ca de foc. Si a luat o lacrimă din aceea si a fugit cu ea la cer. Dumnezeu l-a primit imediat! - Cel mai scump lucru de pe pământ este lacrima pocăintei!' (Pr.Arsenie Papacioc) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiam povestioara dar m-am bucurat sa o recitesc. ![]() Daca tot vorbim de pocainta poate mai stiti si alte povestiri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Revenind la topic este cutremurator. Spre asa ceva ar trebui sa tindem toti.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi. Last edited by Lucian008; 30.07.2012 at 07:12:36. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pelicanul, chip al Mantuitorului | MoldoveanCo | Intrebari utilizatori | 2 | 15.07.2013 20:47:44 |
Chip-urile in scoli | UNNOOM | Stiri, actualitati, anunturi | 47 | 29.11.2012 11:01:53 |
chip tainic | ionutt | Generalitati | 1 | 30.07.2012 14:01:13 |
Omul - chip al lui Dumnezeu si chip al animalului | goadzila | Intrebari utilizatori | 3 | 29.03.2010 22:25:10 |
|