Citat:
În prealabil postat de AlinB
Eu am venit cu un comunicat oficial al "bisericii" dumitale din care rezulta altceva decat ce sustii tu.
Poate vrei sa spui ca acel "doar" e scapat din greseala si atunci suntem de acord.
|
În comunicatul cu pricina nu există niciun "
doar". În plus ai evitat să postezi întreaga frază din articolul respectiv, tocmai pentru că lămurea problema. Pentru corectitudine:
"
Deși poziția de necombatanță a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea este clară, Biserica lasă fiecărui membru libertatea de a decide în această complicată problemă etică. Din punct de vedere istoric poziția sa a fost de a acorda fiecărui membru “libertate absolută de a-și sluji țara oricând și oriunde, conform convingerilor personale” (Review and Herald, 6 martie 1924)."
Trebuie să mai adaug că articolul spune "
oricând și oriunde", nu "
oricum" - ceea ce ar fi putut lăsa să se înțeleagă inclusiv cu baioneta și grenada ofensivă de mână.
Citat:
Daca nu, poate vii si tu cu unul din care sa rezulte ceea ce sustii - ca AZS condamna participarea combativa in razboi si daca da, ce sanctiuni administreaza membrilor care inalca aceasta regula(?).
|
Așa cum reiese din
întreaga frază de mai sus, principiul necombatanței Bisericii reiese evident chiar și din articolul incriminat de tine. "Sancțiunea" pentru ucidere este invariabil aceeași: pierderea calității de membru. Punct.
Citat:
AZS "nereformisti" sustin altceva dupa cum am scris: participarea la activitati cu caracter potential violent ramane la latitudinea fiecarui individ.
|
Ai scris, dar fraza aceasta reprezintă propriul tău
aport la dezinformare, ea negăsindu-se în comunicat.
Citat:
Ha? Ce diversiune mai e si asta?
|
Nu e nicio diversiune, e urmare a afirmației tale că acțiunea polițistului "
poate conduce la ucidere". Eu nu cred că statutul polițistului prevede
uciderea chiar și în cazul celor mai periculoși infractori.