Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2012, 09:19:55
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu credeți că e absurdă pretenția dumneavoastră? Biserica Ortodoxă face publică declararea averilor ei? Vă spun eu că NU. Nici măcar propriilor ei membri!
Vorbești în neștiință de cauză, ca de altfel multe alte lururi, deși impresia ta despre tine cu totul alta.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 09:23:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu credeți că e absurdă pretenția dumneavoastră? Biserica Ortodoxă face publică declararea averilor ei? Vă spun eu că NU. Nici măcar propriilor ei membri!
si trebuie sa va luati dupa noi ortodocsii? Nu va laudati voi sa sunteti urmasii apostolilor? Faceti faptele lor. De ce mereu cand cineva va arata gunoiul din curtea voastra adventista, voi in loc sa-l maturati (asa cum ar fi procedat urmasii apostolilor) ripostati aratand ca si ceilalti au gunoiul lor
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 10:17:50
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Vorbești în neștiință de cauză, ca de altfel multe alte lururi, deși impresia ta despre tine cu totul alta.
Ai fi mai credibil dacă ai posta un link cu declararea publică a averilor Bisericii Ortodoxe Române. Nu există așa ceva, în acest caz nu mai pretindeți altora ceea ce voi înșivă nu faceți.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 10:19:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si trebuie sa va luati dupa noi ortodocsii? Nu va laudati voi sa sunteti urmasii apostolilor? Faceti faptele lor. De ce mereu cand cineva va arata gunoiul din curtea voastra adventista, voi in loc sa-l maturati (asa cum ar fi procedat urmasii apostolilor) ripostati aratand ca si ceilalti au gunoiul lor
"Gunoiul" fiind neclararea publică a zecimilor strânse? Mă faci să zâmbesc Dacă ți-ai pune puțin la lucru istețimea, ai găsi chiar și această "declarare publică" din partea Bisericii A.Z.Ș.

Pe de altă parte, n-am acuzat niciun gunoi în dreptul B.O.R. Nu am cerut să-și declare public averile și nici cum și-a obținut aceste imense averi. E problema ei (a BOR) dacă o va face vreodată și cum s-ar justifica. Părerea mea personală e că n-o va face niciodată, nici public, nici măcar strict membrilor ei printr-o circulară internă.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 10:49:48
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ai fi mai credibil dacă ai posta un link cu declararea publică a averilor Bisericii Ortodoxe Române. Nu există așa ceva, în acest caz nu mai pretindeți altora ceea ce voi înșivă nu faceți.
Amice nu după cum ți-am precizat vorbești prostii. Vezi exact la ceea ce eu ți-am răspuns și comenteză la subiect. Eu unul nu ți-am pretins nimic, ci doar te-am atenționat că vorbești prostii. Ți-am și îngroșat ideea pe care am comentat-o...
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 10:53:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cum nu?
Ia da o cautare, cifrele sunt pe Internet, au fost depuse declaratii fiscale..inclusiv s-au gasitu unii sa sara ca de ce are Biserica asa multi bani comparandu-o cu evazionistii.

Voi sunteti mai rusinosi, te pomenesti sau vreti sa evitati scandalul?
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 12:53:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Amice nu după cum ți-am precizat vorbești prostii. Vezi exact la ceea ce eu ți-am răspuns și comenteză la subiect. Eu unul nu ți-am pretins nimic, ci doar te-am atenționat că vorbești prostii. Ți-am și îngroșat ideea pe care am comentat-o...
Păi exact asta am taxat. Pînă să mă acuzi de 2X că vorbesc prostii, dădeai un link cu declarația de avere a BOR și eventual cum a fost făcută acea avere (că ortodocșii nu plătesc zecime să se acumuleze asemenea averi și proprietăți imense).
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 14:01:21
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
De regulă intrarea într-o biserică se face prin botez ca acceptare a legământului cu Dumnezeu și ca mărturie personală și publică a acestui fapt. Botezul infantil nu îndeplinește aceste condiții (și încă altele în plus), deci e normal ca intrând într-o biserică neoprotestantă să se efectueze rebotezarea (dacă "botezare" putea fi numit actul făcut fără consimțământul și participarea bebelușului). Dar chiar dacă considerăm botez botezul pruncilor, aflarea anumitor adevăruri pierdute sau uitate (esențiale în ce privește mântuirea) în bisericile istorice, conduc inevitabil către rebotezare. Așa au procedat și apostolii în Fapte19,1-5.

Da. În Biserica A.Z.Ș. pierderea calității de membru nu înseamnă ruperea relațiilor cu Biserica, ori mai grav: nu înseamnă condamnarea la moarte. Aceasta separare de corpul Bisericii nu înseamnă judecarea și condamnarea celui păcătos, ci condamnarea păcatului și delimitarea și dezaprobarea Bisericii față de actul în sine. Cam așa înțeleg eu pasajul acesta.
Eu intrebam de rebotezarea membrilor bisericii dvs. Scrie ca dupa ce isi pierd calitatea de membru trebuie rebotezati pentru a putea fi din nou membru. Acest lucru are baze biblice?
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 14:03:10
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
Si daca BOR nu face publica declararea averilor, de ce BAZS urmeaza acest exemplu?
Reply With Quote
Vechi 31.07.2012, 14:04:51
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Scrie ca dupa ce isi pierd calitatea de membru trebuie rebotezati pentru a putea fi din nou membru.
Asta e o mare erezie. Botezul e unic (Ef. 4:5)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32