![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Cu mintea mea Preasfântă Maică Te văd pe drumul spre Calvar, Și conștiința mea săracă Mă mustră ca și pe tâlhar! Ți-aud cu jale tânguirea Și sînt mustrat acum mai rău, Știind că pentru mine rabdă Preamilostivul Fiul Tău! Privindu-L înălțat pe Cruce De adunarea celor răi, Cunosc că am mai multă vină Decât răstignitorii Săi! De nu vedea mai înainte Stăpânul, împietrirea mea, Ar fi avut o mângâiere Și nu mai înseta așa. Și poate stâncile de piatră Nu s-ar fi despicat atunci, Văzând că nu mai pătimește Și pentru mine Domnul munci! Nici soarele, ascuns de groază, N-ar fi rămas așa de mult, De nu vedea cum rabdă Domnul Și eu acuma nu-L ascult! Iar sabia proorocită, N-ar fi pătruns așa de rău, În inima Ta Preacurată Văzând cum moare Fiul Tău!
|
||||
|
||||
|
Doamne, Miroase satul tot a iarba si-a lumina Si sta 'n genunchi sub tâmpla Ta de soare, Pe crestet alb, un patrafir de floare L-aduna rugaciunea lui senina. Si-asa neputincios, dar tare în credinta, În fiecare zi se 'ndreapta catre Tine, Cu tot ce-ai pus în el din slavi senine Cu tot ce-ai vrut din marea biruinta. Se 'nchina simplu, ca un ram în vânt Si rasadeste 'n cer un bob de gând, Apoi se 'ntoarce 'n bulgar, tremurând, Cu fruntea mai lipita de pamânt. Se 'ntrece 'n câmp cu pasarile Tale Si bucuros se pierde pe ogoare, Purtând pe umeri dimineti cu soare Si umbre moi culcate peste cale Doamne, E satul Tau si cuibul meu pierdut Pe care-l port în aripile mele, Cum as purta o pulbere de stele Din înaltimile prin care am trecut.
|
||||
|
||||
|
Nu stiu daca am mai postat-o candva...
Vasile Voiculescu – CLXXIII (173) Te mistuie iubirea? Credeai că-i o păpușă, Să-ți faci un joc cu toane, ca în copilărie. Când ea-ți cerea o fire de salamandră vie, În tainica-i văpaie să arzi făr’ de cenușă. Ea nu stă-n trup, stăpână a cărnii și-a plăcerii, Înflăcăratu-i spirit, urgie, le consumă; Își cată-n noi duh geamăn… și, de-l îmbii cu humă, Rămâi o biată urnă cu zgurile durerii… Te ispitește jindul să-mbraci și fericirea Cum pui, pentru petreceri, o rochie de brocarte? Dar trebuie-nfruntată cu spaimă, ca o moarte… Căci ea, ca să pătrundă, îți sparge-alcătuirea, Preface în genune lăuntrul tău, anume Ca să încapă-acolo, cu ea, întreaga lume.
|
||||
|
||||
|
Intaia dragoste
V. Voiculescu Cu ce adanc sa Te masor? de unde Atata inaltime, sa Te ating? Ma urc in cer si cerurile-s scunde, M-afund in mari, amare funduri ling. Bat, pan’ce fruntea de intrebari imi crapa Cer, se-ntorc goale aprigile-mi rugi Cat, imi raman in maini noroi si apa… Ca un vampir tot sufletul imi sugi. Mi-e dor de Tine Doamne ca de-o fata, Intaia dragoste… Cat am iubit! Dar intr-o zi s-a maniat deodata Far’un cuvant de atunci m-a parasit. Un fir din taina-i nu ma strabatu: Si ma intreb de n-ai fost Doamne, Tu.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
| poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 19:15:49 |
| Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 16:59:15 |
| Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 12:46:00 |
| Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 15:31:41 |
|
|