![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu îmi amintesc limpede despre parohiile bunicilor mei, azi stinși din viață, deși sper că nu și din Cartea Vieții.
Bunicul patern avea o parohie așa și așa, deși în alt oraș decât era el. El era de fel de pe Valea Trotușului, dar a primit o parohie în Roman, fiindcă a fost, mai întâi, profesor la seminarul de acolo înainte de a primi punerea mâinilor. Deși era urbană, parohia bunicului meu nu avea venituri prea mari, fiind în proximitatea Episcopiei Romanului. Mulți se duceau acolo. Bunicul matern a avut o parohie dezastruoasă. Cam la 25 de kilometri de unde se afla el, în Piatra Neamț. Una din părțile proaste e nu numai că trebuia să facă navetă, dar satul în care urma să ajungă era pe o șosea laterală. Cu toate astea, nu s-a plâns niciodată că ar fi fost nedreptățit. Nici nu a căutat intervenții, deși a avut posibilitatea ușor: cuscrul său era vicarul Patriarhului, făcea și desfăcea cam totul în BOR.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
hirotonia intru diacon | ioanhodean | Preotia (Hirotonia) | 29 | 25.02.2017 21:10:09 |
Hirotonia femeii | patinina34 | Preotul | 155 | 31.05.2013 21:11:23 |
Parohia Pojejena | nedu21 | Intrebari utilizatori | 0 | 06.02.2010 23:52:04 |
hirotonia | nicolaee | Preotia (Hirotonia) | 15 | 15.01.2009 16:52:17 |
Hirotonia | alecsandru | Preotia (Hirotonia) | 14 | 17.05.2008 09:50:25 |
|