Citat:
În prealabil postat de Decebal
Stimată Adriana Tartaruga, poate faceți un efort să îl respectați pe Părintele Arsenie Boca, Părinte care nu este un simplu domn. Dar este evident că dumneavoastră nu vă puteți ridica la înălțimea staturii sale și nu puteți să faceți prea multe calificative. Faptul că în domeniul medical aveți mai multe competențe decât Părintele Arsenie Boca, Părinte ce ar putea să fie canonizat ca sfânt spre deosebire de dumneavoastră, și faptul că este posibil să nu fi exprimat ideile atât de bine, nu pune la îndoială caracterul și statura spirituală și morală a Părintelui, statură pe care dumneavoastră nu sunteți în măsură să o măsurați. După cum s-a mai spus pe acest topic, sfințenia vieții nu înseamnă necesar infailibilitate în materie științifică. Părintele Arsenie a lucrat cu știința pe care a avut-o și cu clarvederea pe care Dumnezeu i-a dat-o, pentru că poate nu știați că era și clarvăzător, și există destul mărturii că era clarvăzător. Clarvăzător fiind și mai inițiat într-ale credinței și spiritualității decât dumneavoastră, avea acces la anumite aspecte ale realității pe care dumneavoastră nu le sesizați sau le sesizați mult mai greu.
Ar trebui deci să arătați mai mult respect pentru Părintele Arsenie Boca, pentru că nu era un simplu domn, un Părinte care a ajutat și în viață fiind și după moartea biologică mulți oameni și care a fost în felul lui și un profet pentru această țară și pentru acest popor. Există multe mărturii ale unor oameni care au fost ajutați prin rugăciunile către Arsenie Boca, și știu cazuri clare, chiar eu însumi am fost surprins și ajutat de învățăturile lui, și de aceea vă rog să acordați rerspectul cuvenit unui Părinte răsăriteano-catolic (=ortodox).
Pe de altă parte, privitor la raportul dintre bărbat și femeie în căsătorie, Sfântul Apostol Pavel vorbește foarte clar că bărbatul este capul femeii și prin urmare femeia, în căsătorie, dacă alege pe cine trebuie, atârnă într-un fel sau altul de bărbat, fie și numai pentru că bărbatul este capul femeii. Dar Apostolul Pavel nu avea în vedere nici un fel de aservire a femeii, ci o relație și un raport care sunt în cele din urmă normale ca într-o căsătorie bărbatul să fie capul, și al femeii și al familiei. Așa este normal. Și nu este vorba despre nici o aservire, ci de complementaritate între bărbat și femeie, nu de o relație de dominație și de aservire.
|
Domnule Decebal, daca ati fi fost femeie si in cunostinta de cauza, acum ati fi tacut.
Iar pentru partea a doua, Domnul Arsenie Boca NU mi-a fost parinte, deci "domnul" este o formula cu suficient respect pentru domnia sa.
Iar discutie pe baza celor ce pomeniti acum din Ap. Pavel as putea incepe cu dvs. dar oricum nu sunteti in dispozitia de a o intelege. Pana una alta, ap. Pavel nu a spus ca se poate utiliza minciuna sau dezinformarea pentru a convinge oamenii de credinta proprie asa cum a facut Dl. Arsenie Boca.
Cu tot respectul.