![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma intreb daca am nimerit eu gresit, sau chiar suntem la lectia de anatomie... Nu prea stiu ce s-a mai discutat in urma si nici nu vreau sa-mi bat capul prea tare. Ce mi se pare deplasat este faptul ca vrem sa facem demonstratie de cat de buni suntem noi la "unele chestii"... Foarte bine! Dar... NU AICI. Aici nu vrem sa demonstram mare lucru, ci numai sa incercam sa ne smerim mai mult si prin ce metode reusim sa ne descoperim propriile "gauri negre" din adancul sufletelor. Cine are nevoie de ore de meditatie, le poate face in timpul liber undeva recunoscut ca fiind oficial. Ce vedem noi aici, ar putea fi adevarat sau nu. Pe cine oare intereseaza?
Cat despre Parintele Arsenie Boca, numai un ignorant sadea poate vorbi astfel. Ca a fost sau nu sfant, nu avem noi de unde sti. Ceea ce stim este ca in toata viata lui a facut multe minuni, iar cei care-l pazeau se cutremurau numai la gandul ca are putere sa le faca foarte mult rau, iar daca se lasa "pazit", o facea din smerenie, nu fiindca n-ar fi putut oricand "disparea". Eu gasesc mult mai complicat sa citesti despre glande si... madulare decat despre vietile duhovnicilor romanilor... Eticheta de "domn", mi se pare o zeflemea greu de digerat. Mai bine simplu, doar pe nume, decat astfel... Parerea mea!...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum adica se cutremurau la gandul ca are putere sa le faca foarte mult rau?? Cu frica ii tinea deci? |
|
|||
|
|||
![]()
Cei care îl "păzeau" se referă la paznicii pușcăriilor și la securiștii care erau mereu în preajma lui.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pt d-ra Tartaruga, din pictura de la biserica Drăgănescu:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc. :)
In ce an a fost pictata? |
|
|||
|
|||
![]()
In 1968 Parintele Arsenie Boca a inceput pictarea bisericii parohiale din localitatea Draganescu, din apropierea Bucurestiului. A lucrat la ea vreme de 15 ani.
O ampla compozitie din absida altarului ne retine atentia in mod deosebit. Ea ne prezinta momente din viata si patimirile Cuviosului Stefan cel Nou, care a primit mucenicia la varsta de 53 de ani, intr-o zi de 28 noiembrie. Deoarece, din cate stim, nici o alta biserica nu are zugravita pe absida altarului mucenicia Cuviosului Stefan, este firesc sa ne gandim ca asezarea ei aici nu este una intamplatoare. Prin urmare, ce a dorit Parintele Arsenie sa ne puna in atentie? Cautand impreuna un raspuns potrivit, nu putem sa nu observam asemanarile dintre cele doua vieti – a Cuviosului Stefan cel Nou si a Parintelui Arsenie – si mai ales faptul ca amandoi au plecat la Domnul in 28 ale lunii noiembrie! Este data de 28 o coincidenta? Sau Parintele Arsenie a fost asemenea monahilor din Pustia Egiptului, care cunosteau dinainte momentul sfarsitului lor si adesea il si anuntau? In acest sens, pictura din altarul bisericii Draganescu ne da un raspuns discret si lamuritor. Prezentarea de fata nu are rostul de-a accentua doar latura profetica a Parintelui Arsenie. Aceasta a fost si este esentiala, dar ea se leaga de cea duhovniceasca, de cea filocalica si de cea ortodoxa. Sfintia Sa a fost intai de toate un mare duhovnic, un zugrav de suflete si un predicator de statura patristica. http://://calindragan.wordpress.com/...-arsenie-boca/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre data mortii sale, sa nu va suparati dar eu am ramas cu o retinere de cand am citit marturia unuia de pe acest site care sustinea ca l-a vazut la Sambata ani dupa ce i-a fost facuta inmormantarea si care insista sa ii intrebam pe calugarii de la Sambata ca sa vedem ca este adevarat. Eu nu m-am dus sa ii intreb, tocmai ca nu ma interesa Pr. (preot) Arsenia Boca pentru a depune efortul. Insa retinerea mi-a ramas si acum ca spuneti treaba aceasta cu data nasterii, ceea ce simt este sa fiu si mai precauta. Sa nu va suparati pe mine. Daca va este atat de drag, mergeti va rog si pentru mine la Sambata si spuneti-mi si mie ce va raspund calugarii. Si ceea ce va vor zice ei, voi considera si eu adevarul. Ce spuneti, mergeti? |
|
|||
|
|||
![]()
Ok. Acum inteleg :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De altfel toti sfintii ar fi putut scapa de orice teroare la care au fost supusi, dar au preferat sa se smereasca. Tocmai de aceea au si ajuns in ceata sfintilor...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie nu imi este teama de oameni, de niciunul. Daca vi se pare ca a-l numi domn este umilinta, in conditiile in care Domnul Iisus este numit Domn si este titlu de onoare si nicidecum de umilinta, pai sa stiti atunci ca a-i spune unei femei ca se imbolnaveste mental si nervos daca nu ia sarurile acidului glutamic din prostata barbatului si ca atarna de prostata lui ca sa isi dezvolte sistemul nervos, este o umilinta mult mai mare decat a i se spune popa, ca macar faptul ca era popa (= preot in ruseste) era absolut adevarat in timp ce ceea ce a afirmat dansul despre femeie este extrem de fals. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
rugaciunea Parintelui Arsenie Boca | clujeanul33 | Rugaciuni | 3 | 30.11.2010 16:57:10 |
mari duhovnici romani de ieri si de azi | monicutza | Mari Duhovnici si predicile lor | 27 | 02.10.2010 21:40:29 |
100 de ani de la nasterea Parintelui Arsenie Boca | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 20.09.2010 22:22:55 |
Mari duhovnici si sfaturile lor | Iubirea | Mari Duhovnici si predicile lor | 2 | 26.07.2010 22:42:27 |
|