Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
faptul ca fiecare din noi se spovedeste, de exemplu, (adica isi marturiseste pacatele preotului care nu este altceva decat martorul sau in fata lui Dumnezeu) denota ca in Ortodoxie legatura cu Dumnezeu este personala.
Asta e un mic exemplu, asa ca sa nu mai spui altadata minciuni sfruntate.
|
Este atât de
personală, încât ai nevoie de... un martor. Ca și când, calitatea de Preot a lui Hristos (Evrei 4,14-16) și calitatea Lui de Martor (Apoc.1,5) n-ar fi suficientă.
Citat:
Faptul ca nu ai simtit niciodata prezenta Duhului Sfant in trupul si sufletul tau te face sa scoti asemenea aberatii pe gura. Si nu cunosti decat numai ceea ce ai experiat pe propria-ti piele: asta, mantuitule 666, nu este o dovada a credintei tale! Ai ramas un biet rationalist!
|
Nu e vorba de mine sau de tine, e vorba de două concepții diferite care sunt ireconciliabile.
Citat:
Versetele de mai-sus sunt argumente in favoarea a ceea ce eu am postat si cred: tot ce spui poate fi folosit impotriva ta.
Citeste-le cu atentie si-ti vei da seama, sper. Dar nu prea cred!!
|
Da, da... vechea teorie că Hristos n-a murit și că n-a fost înviat de Duhul. Rămâi tu frumușel cu [ne]credința ta, întărită și cu două semne de exclamare.
Citat:
Asta da aberatie: deci, dupa potop, imediat ce a crescut vegetatia, oamenii ar fi trebuit sa manance doar legume. Asta vrei sa spui?
Esti penibil!!
|
Din moment ce au primit îngăduința de a consuma și carne, nu
trebuia neapărat, dar era mai bine pentru rasa umană (chiar și pentru regnul animal

) și pentru diminuarea degenerării ei.
Citat:
Vad ca tot la burdihana te gandesti. E rau cand ajungi sa crezi ca relatia cu Dumnezeu trece prin stomac si ca mantuirea omului sta in practici ritualice stomacale.
|
Știi, este ciudat că un ortodox îmi reproșează aceste lucruri... Dar ce spun eu "ciudat"? E de-a dreptul penibil!
Citat:
Tu crezi ca vei merge dincolo cu stomacul de-aici?
Slava Domnului ca nu nadajduiesti sa treci dincolo cu mintea si inima ta de-aici, dar macar stomacul sa te lase sa ti-l transferi dincolo. Da, atunci merita sa ti-l pregatesti inca de pe-aici!
|
Dacă ți-aș spune că e taman pe dos, tare te-ai mai scandaliza! Așa că mai bine nu-ți spun... te las cu iluzia că vei fi dus în Rai cu mintea și inima altuia mai dezpătimit și mai curățit... deși ar fi mai simplu să rămână aceleași. Dar bineînțeles... în Iad.
Citat:
"...si marea nu mai este..."
Nu te mira ca Sf.Ap.Ioan, dupa ce spune ca cerul dintai si pamantul dintai au trecut mai adauga "..si marea nu mai este.."?
Pai marea nu era cuprinsa in pamantul care a tocmai a trecut? De ce a mai trebuit Sf.Ap.Ioan sa completeze "..si marea nu mai este.."?
Versetul se descifreaza simbolic, mantuitule 666!!!
Crezi oare ca i-a cazut cu tronc Sf.Ap.Ioan marea si a mai facut o completare aparent inutila?
Halal interpretare superficial-protestanta!
|
Nu prea pricep ce ai vrut să demonstrezi, dar te asigur că adăugirea nu este întâmplătoare și chiar are interpretare în "
logica protestantă".
Citat:
Hai spune sincer: tu chiar nu simti dispret pentru porc?
Nu dispretuiesti din tot sufletul porcul?
|
Dacă nu-l vreau în farfurie, înseamnă că-l disprețuiesc? Că nu-mi place să stau aproape de el datorită mirosului infect și murdăriei lui caracteristice, e drept; dar faptul că o pisicuță e la fel de "necurată" conform Scripturii, nu mă împiedică să o mângâi cu plăcere.