![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
-citatul de mai sus e mai mult la modul general ,nu e bine sa ne incredem in imaginatie mai ales in vremea rugaciunii. -pai Biblia nu trebuie interpretata in milioane de feluri ci trebuie sa citim din Sfintii Parinti care au explicat Biblia,nu sa o interpretam dupa mintea noastra -imaginatia si simtirea poate sa conduca si la inselare: Sfantul Ignatie Briancianinov-despre inselarea inimii (“parere”) Sfantul Ignatie Briancianinov-despre inselarea mintii in aceasta inselare au cazut si asa-zisii Sfinti ai catolicilor: Sfantul Ignatie Briancianinov-despre “Urmarea lui Hristos” a lui Toma de Kempis |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
De unde stim noi, cei care nu am trait in vremea Lui niste lucruri? Ne bazam pe ceea ce au inteles si scris altii. Acei altii, unde au trait in vremea Lui, altii au preluat si ei. Inca o data. Eu ma refer la imaginatia care ne ajuta inclusiv sa intelegem si patrundem credinta.
|
|||
|
|||
|
Citat:
-prin imaginatie nu intelegem credinta,ci doar prin rugaciune -daca nu citim din cartile Sfintilor putem sa o luam pe aratura "Ce ne spuneti despre imaginatie care bantuie in vremea rugaciunii ? Parintele Cleopa: "Fericita mintea care se roaga, se inchina fara imaginatie, ca Hristos n-a avut imaginatie, fiind Dumnezeu. Adam a cazut din rai dupa ce a cazut in imaginatie, ca isi imagina, dupa sfatul lui Lucifer, ca de va manca din pomul oprit nu va mai muri in veac. Spun Sfintii Parinti ca cea mai mare boala si ispita in vremea rugaciunii este imaginatia mintii, numita de ei si " caracatita sufletului cu opt brate " sau " octogon " . Mai este numita imaginatia si " pod al dracilor ". In timpul rugaciunii din inima cel mai greu lucru este a pazi imaginatia; mai greu chiar decat a pazi mintea de ganduri. Sa nu uitam ca tot ce este circumcis, imaginat, nu este Dumnezeu. Or, daca ne oprim la imaginatii, ne inselam, nu mai putem patrude pe poarta cea ingusta a inimii, nici nu ajungem la Dumnezeu." Last edited by antiecumenism; 13.08.2012 at 18:14:45. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu doresc sa mă întâlnesc cu nici un personaj biblic. Știți de ce? Pentru că eu m-am întâlnit cu Toți! Da, acolo în Țara Sfântă am călcat pe urmele Mântuitorului, ale Maicii Domnului, am atins piatra Mormântului Sfânt și am sarutat lemunul Sfintei Cruci, am stat lângă dudul lui Zaheu, am privit măslinii milenari din Grădina Ghesimani și mi-a curs o lacrimă pe Piatra Ungerii. Pentru mine e deajuns. Atât este îngăduit muritorilor. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a oferit acestă minunată șansă.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Postul - un exercitiu terapeutic | mirelat | Pocainta | 13 | 10.01.2009 11:09:07 |
| LUPTA CU CADEREA IN IMAGINATIE | cozia | Teologie si Stiinta | 9 | 10.12.2007 13:07:37 |
|
|