Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2012, 16:35:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Uite, sa iti vand un pont din domeniul meu - psihologia. Intr-un studiu recent (2011) pe un lot mare de psihologi (dintre care multi terapeuti psi), ales cu criterii atente de esantionare, s-a aflat, cu surpriza mare pentru ignoranti, ca peste 75% dintre ei sunt oameni cu frica de Dumnezeu iar un procent minor, sub 5 % s-au declarat atei (acestia avind insa varste tinere, fiind la inceputul carierei lor).
Oare asta iti spune ceva?
Multi din psihologii pe care i-am cunoscut sau de care am auzit aveau o credinta de tip oriental, new-age. Multi erau atrasi de tehnici orientale sau paranormale. Deosebirea asta intre atei si credinciosi e in vest si a venit si la noi prin conceptiile ecumeniste. Din perspectiva ortodoxa credinta gresita si idolatria e tot ceva gresit, ca si ateismul.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2012, 01:54:01
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Multi din psihologii pe care i-am cunoscut sau de care am auzit aveau o credinta de tip oriental, new-age. Multi erau atrasi de tehnici orientale sau paranormale. Deosebirea asta intre atei si credinciosi e in vest si a venit si la noi prin conceptiile ecumeniste. Din perspectiva ortodoxa credinta gresita si idolatria e tot ceva gresit, ca si ateismul.
Da, sunt de acord cu tine, conform experientei mele.
Insa chiar si acest lucru e imbucurator. Macar nu mai sunt cu totul dusmanosi fata de religie. Macar au un inceput de deschidere, au facut un pas. De ce sa credem ca nu l-ar putea face si pe cel bun?
Apoi, multi sunt crestini. Prietenul meu este crestin ortodox si a crescut in ultimii ani cum nu mi-as fi inchipuit vreodata... Ma abtin sa aduc argumente, crede-ma pe cuvant.
Un alt bun prieten, nu numai ca a lasat o vreme psihologia de-o parte, desi e cel mai talentat terapeut roman pe care il cunosc (si il cunosc bine, intrucat l-am gazduit un an, cand sotia mea era pe atunci plecata la o bursa in Franta). Ci a urmat Teologia, a luat examenul de capacitatea preoteasca iar acum (pentru ca nu stiu nimic de el de vreo 3 ani), pesemne ca e preot.
Vezi asadar... chiar se intampla ceva!...:)

Last edited by ioan cezar; 17.08.2012 at 04:51:16.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? lourdes19 Generalitati 2 19.10.2010 12:06:29
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Interconfesionalitate" in aceeasi credinta praxis Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 0 18.11.2008 12:42:40