Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2012, 19:24:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Si repet: nu se pot trata anumite boli fara compusi hormonali.
Serios? Doar că spui tu? Mai ușor cu concluziile astea.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2012, 21:37:55
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Si daca o femeie are ciclu la 24 zile, 32 de zile, 20 zile, etc...este dereglata hormonal?
Sau are uneori cicluri anovulatorii...?
Daca tratamentul mecamentos nu este tolerat (ex duphaston), ceva mai slab ca efect cunoasteti?
Poate o fi bun si kamaiany...
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 09:23:26
Aura Aura is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.02.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Altenative? O viață liturgică, post, rugăciune, spovedanie, masluri, pocăință din suflet pentru greșelile făcute. Pe lângă cele menționate, care sunt obligatorii, poți apela la alternative naturiste. Cunosc pe cineva foarte apropiat (din famile) care acum 9 ani a avut fibrom uterin și acum nu mai are nimic. Nu a apelat nici la doctori care sugerau operația, nici la medicamente, nici la anticoncepționale ci la cele pe care ți le recomand și eu.
Multumesc pt raspuns! Viata liturgica exista, cu tot ce ai enumerat. Despre pocainta nu pot baga mana in foc dar asta stie Domnul
As fi vrut sa aflu cateva alternativele naturiste.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 10:55:42
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Aura Vezi mesajul
Multumesc pt raspuns! Viata liturgica exista, cu tot ce ai enumerat. Despre pocainta nu pot baga mana in foc dar asta stie Domnul
Doamne ajuta!
mergi la un doctor ce practica si medicina naturista. eu am scapat de un chist de 2 cm si de dureri cu un tratament naturist (branca ursului, extract de zmeur). mergi la medic
Vechi 22.08.2012, 10:58:33
Aura Aura is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.02.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
mergi la un doctor ce practica si medicina naturista. eu am scapat de un chist de 2 cm si de dureri cu un tratament naturist (branca ursului, extract de zmeur). mergi la medic
Poti sa-mi spui un nume de astfel de medic in Bucuresti?
Multumesc!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 13:48:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tomita Vezi mesajul
Si daca o femeie are ciclu la 24 zile, 32 de zile, 20 zile, etc...este dereglata hormonal?
Mai întâi: nu trebuie ca din orice neregularitate de ciclu să tragem concluzia: dereglare hormonală. Dacă ceasul meu o ia când mai repede, când mai încet, atunci aș fi îndreptățit să spun că este vorba de o dereglare a ceasului. Numai că oamenii nu sunt ceasuri. Nici ciclurile lor biologice nu se desfășoară întotdeauna după ceas. Asta nu înseamnă neapărat că sunt dereglați (deși ar putea să însemne, trebuie văzut).

Pe urmă: dacă o femeie este dereglată hormonal având un ciclu foarte neregulat, atunci, după ce începe să ia anticoncepționale, nu va mai avea ciclu de loc. Ceasul meu, care înainte funcționa instabil, acum nu mai funcționează de loc, în speranța iluzorie că, după câțiva ani în care a stat, va funcționa mai bine când îl voi întoarce din nou și îl voi zgâlțâi, cu alte cuvinte în speranța că se va repara singur și spontan. După cum puteți înțelege mai bine citind postarea de deschidere a topicului. În cazurile cele mai optimiste, efectul anticoncepționalelor este reversibil, adică după oprirea lor se reia ciclul (de regulă cu aceleași caracteristici avute înainte). Dar, se poate întâmpla, în special după mai mulți ani de abuz cu anticoncepționale, ca ciclul să nu se reia timp de mai multe luni, eventual să nu se mai reia niciodată.

Citat:
Sau are uneori cicluri anovulatorii...?
Dacă ciclurile au fost anovulatorii fără anticoncepționale, cu atât mai mult vor fi anovulatorii cu anticoncepționale. Anovulația este unul dintre cele trei mecanisme de acțiune al anticoncepționalelor, chiar mecanismul principal.

Citat:
Daca tratamentul mecamentos nu este tolerat (ex duphaston),
Duphaston este tot un hormon. El produce aceeși falsificare a menstruației pe care o produc și ceilalți hormoni. Asupra ovulației nu are nici cel mai mic efect.

Citat:
ceva mai slab ca efect cunoasteti?
Dacă, prin "efect mai slab" înțelegeți "mai puține efecte secundare", atunci oricare medicament este mai slab ca efect.
Iar, în aceeași perspectivă, cele mai slabe sunt remediile homeopatice. Ele nu au de loc efecte secundare, dacă sunt luate în doze uzuale.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 22.08.2012 at 13:51:42.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 14:25:06
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Aura Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Am postat în paginile anterioare. În primul rând să renunțați la lactate (în special lapte), la carne, ouă. Asta ar fi primul pas, dar nu este suficient. Puteți foarte ușor claca, de aceea vă recomand un îndrumător. Dacă erați în Sibiu vă ajutam cu drag...oricum la dietoterapeutul pe care vi l-aș recomanda vin oameni din toată țara.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2012, 18:05:09
andravenache andravenache is offline
Member

Data înregistrării: 26.03.2011
Locație: Timisoara
Implicit Si eu sunt contra anticonceptionalelor

Cand eram un pic mai tanara, am avut o mica dereglare de ciclu (mi-a venit dupa 16 zile). Deobicei imi venea regulat: 23-25 de zile. Nevazand nici un motiv pentru aceasta dereglare (nu aveam motive de stres, nu imi schimbasem dieta, nu slabisem, nu ma ingrasasem,etc.) + avand in vedere ca nu mai fusesem niciodata la un ginecolog si gandindu-ma ca ar trebui sa imi fac macar un control de rutina, m-am dus si eu la medic (asa cum insista toata lumea ca trebuie sa faci, ca.... nu stii niciodata ce poate insemna un simptom mic).
Doamna ginecolog cand a auzit ca imi vine ciclul la aprox. 24 de zile a exclamat ca nu se poate si ca e prea des. Mi-a descoperit si mai multe chisturi pe ovare si m-a trimis la endocrinolog. Analizele mi-au iesit perfecte (tin minte pentru ca toate erau fix la mijlocul intervalului specificat ca fiind normal). Mi-a recomandat Yasmine, "cel putin 6 luni". Medicul de familie nu prea a fost deacord, dar nu mi-a prea argumentat si pana la urma ...a fost decizia mea.
Gandindu-ma ca sunta atatea fete sanatoase care iau astfel de pilule, mi-am spus ca "nu pot fi asa de grave" si ca probabil ca ar trebui sa am incredere in medicul care mi le-a recomandat (cum spuneam, eram mai tanara ....si....naiva).
Am luat doar 6 luni (caci totusi ma pusese pe ganduri si medicul de familie). In timpul cat le-am luat a fost foarte fain, ca stiam exact cand o sa am "menstruatia" (stiam exact ziua - pe cand inainte putea fi +/- 1 zi sau 2). Insa dupa ce am intrerupt "tratamentul" ciclurile mele au devenit neregulate, dureroase, am devenit deprimata si aveam o foarte mare pofta de dulciuri (ceea ce, inevitabil, a condus la ocrestere mare in greutate).
Fara sa stiu ceea ce am citit aici pe forum, am refuzat sa mai iau anticonceptionale. Totusi, o alta doctorita ginecolog vroia sa imi dea in continuare acelasi tratament. Ea mi-a spus ca anticonceptionalele au defapt rolul de a impiedica aparitia altor chisturi, nu sa le trateze pe cele existente si ca ar trebui sa le iau cam toata viata (mai putin, in caz ca vreau sa raman gravida). I-am spus ca ma mai gandesc dar .... acum, dupa ce am citit aici.... imi dau seama ca ar fi o mare greseala sa mai iau vreodata asa ceva.
Va spun ca eu, nestiind aceste lucruri, chiar le-am experimentat pe propria piele (din fericire, pentru doar 6 luni) si va recomand sa nu luati niciodata anticonceptionale.
Ciclul mi-a redevenit regulat dupa cca. 2 ani dupa ce nu am mai luat Yasmine. Dureaza cca. 25 de zile si am citit pe net ca e normal sa dureze intre 21 si 31 de zile (depinde de la o femeie la alta).
Cu chisturile .... sincer nu stiu cat e de grav, dar nu pot spune ca ma deranjeaza foarte tare in acest moment. Uneori am dureri la menstruatie, dar iau 1-2 agocalmine si sunt OK. Alteori (mai ales vara), nici nu am dureri.
Daca va fi sa am sau nu copii biologici .... va fi decizia lui Dumnezeu. Pana la urma toti copii au nevoie de parinti, iar daca as adopta sunt sigura ca l-as iubi la fel de mult ca pe al meu. Asa ca .... eu cred ca Dumnezeu stie mai bine!
Reply With Quote
Vechi 08.12.2012, 15:08:45
cris_2012 cris_2012 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.12.2012
Implicit inrebare

Buna. As vrea sa stiu in legatura cu tratamentul naturist pentru reglarea menstruatiei. Am luat 1 si 4 luni Yaz . Cat a durat tratamentul ? Imi poti recomada dr.tau? Daca se poate sa mi lasi adresa de mes.Ms frumos!
Reply With Quote
Vechi 10.12.2012, 14:30:52
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Avort hormonal

Ce înseamnă avort hormonal? Tu iei o pilulă, are loc fecundarea, care duce, desigur, la acea sarcină nedorită, copilul ajunge la nivelul uterului unde este avortat după aproximativ 7-14 zile. Copilul care este avortat este atât de mic încât nu se vede, nimeni nu-și dă seama că are un avort, doar atâta își poate da seama o femeie, că are un ciclu menstrual mai abundent, dar este de fapt un copil avortat.

Luând pilula 5 ani, o femeie are deja multe avorturi hormonale. Ea nu le știe, nu le conștientizează, dar ne trezim cu sindrom post-avort hormonal.

Am studiat cazuri de sindrom post-avort hormonal. Ce înseamnă asta? Avem tot mai multe cazuri de femei care intră în depresii nervoase cronice, care intră exact în același sindrom post-avort, au tot aceleași simptome după ce iau ani și ani de zile pilula.(desi nu au facut avorturi chirurgicale)

[font=Verdana]

Eh, uite ca aici am si eu o nedumerire. Dr. Cristina Todea-Gross sustine ca depresia provocata de pilule se datoreaza avorturilor pe care le produce si sindromului post-avort. Sunt de acord ca pilula provoaca in uneori avorturi, dar am o mare retinere fata de sindromul post-avort provocat de pilula si iata de ce:
Se stie sau macar se presupune ca steriletul (cel simplu din cupru sau aur) actioneaza in primul rand prin modificarea secretiei uterine, adica produce o mica infectie care face ca secretia sa devina patologica si sa nu mai permita supravietuirea si transportul spermatozoizilor. Din cand in cand, acest mecanism contraceptiv nu functioneaza suficient de bine si spematozoizii ajung sa fecundeze ovulul, iar in acest moment steriletul produce avorturi prin impiedicarea nidatiei oului fecundat. Preocuparea de a crea diferite forme de sterilet (T, spirala, ...) arata clar ca secretia patologica care apare firesc cand e un corp strain in uter nu e chiar asa eficienta pentru contraceptie si atunci se lucreaza pentru eficientizarea mecanismului de impiedicare a nidatiei. Am scris toate astea ca sa explic de ce cred ca steriletul produce mai multe avorturi decat pilulele, totusi, intre efectele nedorite produse de sterilet, eu nu am auzit sa se numere si depresia, respectiv sindromul post-avort.
Pe de alata parte de depresie se plang si femeile si fetele care iau pilule "ca tratament" dar nu sunt active sexual si, ca urmare, nici avorturi nu apar in cazul lor.
Parerea mea e ca dezechilibrul hormonal produs de pilula e mai mult decat suficient pentru depresie. Modificarile hormonale fiziologice iti intorc ziua pe dos (doar sa va ganditi la sindromul premenstrual, la inceputul sarcinii, la zilele de dupa nastere). Schimbarile produse de hormonii de sinteza fac cel putin la fel de "bine" la psihic. Cand depresia pare sa se asocieze cu sindromul post-avort, poate ca aceasta s-ar datora muncii interioare pe care femeia o are abia in momentul in care constientizeaza ce pacate a facut.

In primul rand sa nu cumva sa ma banuiti de vreo prietenie cu pilula... fireste nici cu steriletul. Mereu am fost importiva ei si sunt in continuare. Sunt de acord cu tot ce s-a spus importiva piluelor in acest topic. De mentionat ca aceleasi probeme le pune orice tip de contraceptie hormonala, adica (injectii si implanturi subdermice cu hormoni, inel hormonal care se plaseaza in jurul colului, tipul de sterilet care contine progesteron). Scriu asta pentru ca am auzit persoane ca spun ca ele nu ar lua niciodata pilule cu hormoni, ele merg la doctor si le face doar o injectie la 3 luni si nu mai raman gravide.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre anticonceptionale ortodox4life Generalitati 21 28.04.2010 18:06:19
Cateva cuvinte despre "catolici" + cateva dogme andrei_im Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 21.02.2010 15:06:08
Cateva nelamuriri zoridezi Din Vechiul Testament 17 28.09.2009 18:41:21
Prietena mea ia anticonceptionale numai ptr dureri alinu Generalitati 41 21.07.2009 01:01:50
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35