Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2007, 17:56:55
DayDream DayDream is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2007
Implicit

Deocamdata vreau sa raman asha cum sunt...asha cum am crescut...sigurul lucru in care cred e Dumnezeu..cel care m_a creat...in nimeni altcineva...In cel care mi_a dat viatza asta...nu vreau sa aprofundez nimic...tot ce vreau e sa iubesc shi sa ma iubeasca fara conditzii, fara piedici...vreau sa ma gandesc doar cum sa o fac fericita...dar nu vreau sa sufar pentru fericirea ei...atunci inseamna ca iubesc numai eu...shi nu am facut nimic...asta cred eu shi poate asha voi crede mereu...
Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 18:13:50
Member

Implicit

dar aici mai mult de jumatate din decizie apartizne parintziilor ei...sunt convins...mai ales dupa discutia cu tatal ei...
Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 18:16:29
Member

Implicit

Mi_a zis finutz bineinteles ca,daca nu urmez drumul pe care il parcurg ei...pot sa renuntz la ea...am plans ca nishte copii dupa aceea shi eu shi ea in camera ei...
Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 18:24:17
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ai vrea sa afli parerile noastre, sau ai cateva intrebari clare catre un preot?
Eu as avea o intrebare: te gandesti la ea ca la viitoarea sotie si mama a copiilor tai, sau nu te-ai gandit inca pana acolo?
Ti-ai inchipuit cum va fi viitoarea ta sotie, ai idee despre ce-ti doresti de fapt, sau inca nu? Uneori ne conturam un pic imaginea ei/lui.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 18:30:06
ancaemanuel ancaemanuel is offline
Member

Data înregistrării: 30.09.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DayDream
Deocamdata vreau sa raman asha cum sunt...asha cum am crescut...sigurul lucru in care cred e Dumnezeu..cel care m_a creat...in nimeni altcineva...In cel care mi_a dat viatza asta...nu vreau sa aprofundez nimic...tot ce vreau e sa iubesc shi sa ma iubeasca fara conditzii, fara piedici...vreau sa ma gandesc doar cum sa o fac fericita...dar nu vreau sa sufar pentru fericirea ei...atunci inseamna ca iubesc numai eu...shi nu am facut nimic...asta cred eu shi poate asha voi crede mereu...
Tu nu ai avut pregatirea asta, dar nu te asteapta nici o nenorocire, totul e sa vrei.
Ok, nu poti dintr-o data. Dar ai toata viata inainte.
Apreciez ca nu minti.
Sa nu o dezamagesti.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 18:34:21
Member

Implicit

cred ca un preot mi_ar spune exact ce imi spun ea shi parintzii ei...mi-ar fii de mare ajutor parerile voastre...sigur,m_am gandit la viitor...la o familie...la copii inca nu...am 19 ani...nu vreau sa ma grabesc...dar daca suntem atat de diferitzi...eu vreau sa ma casatoresc dupa 30 de ani...ea mai repede...ea vrea 2 copii...eu unul...shi tot asha...acum de curand mi_a spus ca se ashtepta sa merg cu ea la teologie shi sa ma fac preot...ca asta ar fii cea mai mare bucurie a ei...
Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 18:53:03
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ea urmeaza sa dea la teologie?
Incearca sa gandesti din punctul ei de vedere, doar putin. Ar trebui sa fie si un exemplu de moralitate, daca face o meserie ca asta. Ceea ce face, ce iti impune, nu implica faptul ca nu te-ar iubi! Incearca sa intelegi de ce face asta!
In rest, depinde de tine, de cat de mult iti doresti sa fii cu ea.
Nu cred ca poate sa iti impuna sa devii preot! Daca veti discuta cu un duhovnic amandoi, parerea mea e ca are ce sfaturi sa va dea, si tie si ei.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 18:56:59
Member

Implicit

Cred ca m_am zbatut degeaba aceste 4 luni...pentru ca nu am nici o shansa impotria cuvantului parintilor ei...shi nici ea nu cred ca s_a opus...sunt pierdut...sunt terminat psihic...de ce nu ma poate accepta asha cum sunt?...de ce trebuie sa imi ceara ceva in schimb...nu le_am impus lor nimic...sa nu mearga odata la biserica sau sa manance mancare ca nu e de post sau orice altceva care nu le_ar fii convenit...nu le_am pus nici o conditzie...nu frecventez baruri,discoteci,nu fumez, nu beau alcool sau cofeina(spre deosebire de tatal ei care se mai ameteshte)sunt student...provin dintr_o familie modesta...nu shtiu ce sa mai fac..............................

Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 19:01:07
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

Draga Daydream,
incerc sa-ti spun si eu cateva cuvinte. La varsta ta intelegi iubirea intr-un anumit fel, inima deschizandu-se si dand drumul sentimentelor. Numai ca inima nu este formata numai din sentimente. Inima inseamna si vointa cea buna. Inima inseamna si ratiunea cea buna. Toate acestea trei la un loc, dar nicidecum separat, te pot face sa vezi mai profund cum stau lucrurile. Tu acum reactionezi doar cu o parte a ei. Daca ai fi intelept ai incerca mai intai sa vezi ce inseamna Credinta Ortodoxa. Te-ai duce la parintii ei si la fata pe care o iubesti si le-ai spune asa: Trebuie mai intai sa vad ceea ce imi propuneti, sa vad cu ce se mananca mancarea aceasta si va rog sa imi permiteti sa descopar singur acestea, citind, documentandu-ma, vorbind cu un preot, etc. si apoi as putea sa va dau un raspuns. Va rog sa nu imi impuneti nimic, si daca Dumnezeu in care cred si eu, o sa ma ajute binenteles impreuna cu dorinta mea cea buna, poate ca totul o sa fie bine. Si hai sa-ti mai spun ceva. Daca intr-adevar o iubesti, faci si ce zice ea, nu numai ce doresti tu.
Eu cred ca ai o sansa buna sa mergi pe o Cale buna. Tu alegi.
Domnul sa fie cu tine.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2007, 19:06:47
Glamorous_witch Glamorous_witch is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.10.2007
Implicit

Acum pe bune......ar vrea cineva de aici sa se intalneasca cu un baiat/fata,iar acesta/aceasta sa va spuna ca va iubeste,dar nu accepta o relayie decat daca va duceti la moschee/sinagoga va rugati de nu stiu cate ori pe zi,tineti Ramadamul sau Sabatul,etc,etc?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dragostea de Hristos ! iustin10 Rugaciuni 1 18.03.2010 14:21:52
dragostea lore86 Nunta 166 09.11.2009 13:59:12
dragostea iuda Generalitati 3 20.09.2007 19:51:09
dragostea verona Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 127 23.11.2006 00:41:00
dragostea Saurian Generalitati 16 24.10.2006 16:34:48