![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar acum cine stie, or mai fi fost si cuvioase dornice de purtat bijuterii, tu stii mai bine. |
|
||||
|
||||
![]()
Frumos raspuns, dar cam greu pentru un copil de doi ani si patru luni. Oricum nu i-am spus ca doarme, ceva m-a oprit sa spun asta, am incercat o explicatie pe intelesul ei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel mai mult contează esența gândului exprimat în cuvinte pe măsură; mesajul e subliminal și are efecte colosale(în timp). Oare este la fel de neînțeles că a vorbi cu fătul din pântece e cât se poate de benefic? |
|
|||
|
|||
![]()
Sa va spun ce am patit....in postul Adormirii Maicii Domnului am fost cu sotu si copii la Manastirea Sihastria si la trapeza era o icoana cu Iisus Hristos care avea in mana niste copilasi avortati, baiatul meu a vazut icoana si m-a intrebat ce sunt aceia.....recunosc nu am stiut ce sa zic, sotul a vrut sa-i spuna adevarul dar eu am incercat sa evit, nu am vrut sa stie ca exista atata cruzime in lume.
Aceasta este poza cu pricina. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista multe tipuri de sfintenie... A nu purta grija de trup trebuie chiar citit ad literam? adica nu se spala; nu manca??
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 22.08.2012 at 10:40:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt multe tipuri, ci multe impresii, păreri și închipuiri.
Există un singur tip: Iisus Hristos; El este Calea, Adevărul și Viața. 14. Ci îmbrăcați-vă în Domnul Iisus Hristos și grija de trup să nu o faceți spre pofte.(Rom13,14) Last edited by Demetrius; 22.08.2012 at 16:33:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oare cate adevaruri nu ne sunt imposibile de inteles cu mintea, dar totusi le acceptam prin credinta? Unoeri, incercand sa explicam rational un lucru riscam sa-l deformam. DE aceea prefer sa spun anumite adevaruri de credinta copiilor asa cum sunt ele, chiar daca nu le inteleg acum.
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca exista o tendinta a noastra de a scoate persoana din context.
E drept ca sfintele imparatese au fost pictate purtand bijuterii, dar neglijam tocmai un lucru. Asa era protocolul.Iar hainele sfintilor imparati erau din materialele cele mai scumpe, specifice rangului in care se aaflau.Dar asta nu inseamna ca ele devin etalon ptr brabatii crestini.Erau, daca vreti, o exceptie. Impusa de societate, de rang. Mi se pare nepotrivit sa vrem sa ne aranjam asemeni imparateselor, nefiind imparatese. Cred ca multitudinea sfintelor crestine ne sunt exemple suficiente. Am citit,in urma cu ceva timp, viata sfintei Elisabeta, noua mucenita a Rusiei. Sfanta, dupa ce din propria dorinta se botezase la ortodoxie incepe sa urce grabnic drumul spre sfintenie. Dar, datorita pozitiei sociale era obligata la diferitele iesiri in public sa poarte bijuterii scumpe(era ducesa si sora tarinei). Abia dupa moartea sotului, cand se retrage din viata publica renunta si la toate bijuteriile. Iar spre finalul vietii se calugareste, ducand o asceza vrednica de sfintii pustiei. Personal, nu am nimic cu femeia care poarta cercei. Doar ca am observat ca purtatul cerceilor este urmat de pensatul sprancenelor, de vopsitul parului, de facutul manichiurii s.a. mici(sau mari) artificii. Or cand Domnul ne-a facut atat de minunate, ce nevoie mai e de interventie in "imbunatatirea " chipului?(nu vorbim aici de spalat, tuns,pieptanat).
|
||||
|
||||
![]()
Eu ma bucur ca Sfanta Elena este reprezentata cu bijuterii. E o invitatie de a nu mai judeca pe nimeni din cei ce poarta bijuterii, caci iata ca unii sunt placuti lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
eu aș spune că bijuteriile sunt precum băutura. nu sunt păcate. totul ține de cum le folosești.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Închisoarea copiilor | Florin-Ionut | Generalitati | 6 | 10.01.2013 12:50:29 |
Pedepsirea Copiilor | OanceaHoratiu | Generalitati | 15 | 25.08.2012 01:46:45 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Deruta in credinta si intrebarile - care este cauza? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 06.01.2010 19:32:40 |
|