Ce împărtășire are lumina cu întunericul? Hristos sau Veliar? Ce împărtășire are Hristos cu dracul, mai bine zis? Se fățărnicesc că nu mănâncă carne, că nu fumează, că nu beau, că fac milostenie, îți zic "frate". O, viclenia ta, sectarule, bine te-a mai arătat Hristos că ești lup îmbrăcat cu pielea oii! Vii la mine cu blana oii, cu blândețea, și-mi furi ce am mai scump eu în suflet. Ce? Credința dreptmăritoare, credința ortodoxă. Îmi iei mărgăritarul meu pentru a nu mai fi creștin ortodox și pentru a nu mai fi eu român și creștin, așa cum am trăit două mii de ani. Vii cu măguleli, vii cu blana de oaie.
Dar Hristos ne-a spus : "Păziți-vă de ei, că vin la voi, nu în alt nume- în numele lui Brahma sau al lui Buda sau al lui Confucius sau al lui Lao-Tze -, în numele Meu vor veni, în numele lui Hristos, zice, și pe mulți vor înșela"
Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare una este, nu sunt o sută. N-ai auzit ce spune la Crez? "Cred într-una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică". Nu există două biserici în lume. Una. Și aceasta este Biserica Ortodoxă, universală, în care ne-am născut noi, românii și grecii, bulgarii, rușii, sârbii și alte popoare ortodoxe. Noi n-am stricat din cele ce am crezut. Biserica noastră e întreagă dogmatică, e canonică, e liturgică, tipiconală, toate le are, tot tezaurul dogmatic, canonic și liturgic și tipiconal îl are Biserica în sânul ei(Părintele Cleopa)
Frate Illuminatu îți consumi energia inutil...
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata."
|