Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2012, 05:23:12
rim5431 rim5431 is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Păcatele noastre nu sunt o noutate pentru Domnul, iar noi la spovedanie nu ne limităm în a-L informa pe Dumnezeu asupra dimensiunilor ticăloșiei noastre. Taina aceasta poate fi numită și o anticipare la scară redusă a Judecății de Apoi, cu deosebirea că până suntem în trup mai avem o șansă la pocăință și îndreptare. Nici nu se compară impactul psihologic și duhovnicesc al mărturisirii în fața unei persoane, cu monologul fariseic în fața unui perete. Pentru că rușinea resimțită în fața duhovnicului este aproape zero față de aia de la Judecată, unde vom fi transparenți ca niște cristale în privința mizeriilor pe care acum le ascundem cu mare grijă ca nu cumva idolul imaginii noastre publice să sufere vreo vătămare.
Taina spovedaniei este importanta.
Insa nu se compara cu relatia directa cu Dumnezeu. Ce ai scris tu, daca aceea este cu adevarat gandirea ta, te-ai departat de Iisus. Dumnezeu e Tatal, orice copil are dreptul sa vorbeasca cu El, sa-i spuna despre greselile sale, de parca materialul ar conta cand El este mereu cu noi. Asa s-a departat multimea, din cauza unor farisei cu gandirea aceasta, atunci cand L-ati pus pe Dumnezeu ca un fel de Stapan la care trebuie sa ajungi la El prin cai mijlocitoare. Voi i-ati departat pe credinciosi facandu-i sa uite ca au un Tata.
Iar in fata judecatii tale personale ti se va spune si despre gandirea ta gresita.
Si voi repeta ani intregi atat cat imi va permite Domnul si mi-a dat voie sa stiu, si va voi spune ca Judecata finala vine in mai putin de trei decenii si mai multe decat li se va permite unui alt popor sa stie.
Asa cum spunea parintele Arsenie Boca, lumea se va uita din senin la Romania.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 09:36:21
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rim5431 Vezi mesajul
Si voi repeta ani intregi atat cat imi va permite Domnul si mi-a dat voie sa stiu, si va voi spune ca Judecata finala vine in mai putin de trei decenii si mai multe decat li se va permite unui alt popor sa stie.
Ignori un aspect foarte important menționat în NT:
11. Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți. Matei (24, 11)
24. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși. (Matei 24, 24)
36. "Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl". (Matei 24, 36)

Ia aminte la aceste cuvinte ale Mântuitorului și lasă proorociile astea de doi bani, să știi că nu vei impresiona pe nimeni pe aici.

Citat:
În prealabil postat de rim5431 Vezi mesajul
Asa cum spunea parintele Arsenie Boca, lumea se va uita din senin la Romania.
De unde le-ai mai scos și pe astea, din senin cumva? Și dacă tot ai pomenit de părintele bine ți-ar șade să-i citești sfaturile care spun cam așa: "Păcatele trebuie ispășite după spovedanie aici (în viața aceasta), prin canon și prin suferințe purtate cu răbdare, ca să scăpăm de ispășirea de dincolo" sau "Spovedania deasă la Preot, postul trupului și al minții, rugăciunea și pocăința sunt cele mai puternice arme în lupta împotriva desfrânării".

Deci voinice, mai ușor cu ideile propii. La fel și cu epitetele pe aici! Vezi că cornițele nu pot sta mult timp ascunse, la fel și codița. Ai intrat pe forum dându-te drept milușel care vrea să învețe ceva și dintr-o dată brusc ai devenit învățător și chiar prooroc. Dacă ești vreun sectar care se plictisește, ia aminte că ceea ce semeni vei secera!

ps: mie îmi miroase a troll

Last edited by ovidiu b.; 28.08.2012 at 09:59:14.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
mandrie umilinta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mandria si altele Tina06 Pocainta 17 27.05.2015 02:34:10
Mandria alynnna Pocainta 39 28.02.2012 23:11:34
Mandria MARIUS_DANIEL Generalitati 59 17.01.2012 14:58:27
Mandria nastac_miruna Generalitati 31 01.07.2009 03:20:05
mandria si orgoliul in casnicie cristy Nunta 12 20.05.2007 15:59:21