Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2012, 13:03:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cateva intrebari:

1. Ce s-a intamplat cu tatal?
2. Ce varsta au fratii? Tu ce varsta ai?
3. Sa inteleg ca R locuieste singur, isi plateste chirie, utilitati, etc.? E casatorit?
4. Care e relatia cu mama?
5. Ce spune parintele duhovnic despre aceasta situatie?
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 13:30:01
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cateva intrebari:

1. Ce s-a intamplat cu tatal?
2. Ce varsta au fratii? Tu ce varsta ai?
3. Sa inteleg ca R locuieste singur, isi plateste chirie, utilitati, etc.? E casatorit?
4. Care e relatia cu mama?
5. Ce spune parintele duhovnic despre aceasta situatie?
1. Tatal meu nu a fost langa noi afectiv si fizic cand aveam mai mare nevoi de el (este valabil pentru toti trei)
2. Toti suntem majori, in stare sa ne tinem pe picioarele noastre, cu studii terminate in functie de capacitatea si vointa fiecaruia
3. Este la casa lui (sau a lor) si din pacate traieste in concubinaj cu o fata. Stiu ca este pacat, l-am sfatuit (cand am reusit si am avut ocazia) sa se casatoreasca religios, dar daca ei nu constientizeaza, nu ii pot obliga (si oricum nu sunt in relatie buna cu ei ca sa ma asculte)
4. Relatia mea cu mama este destul de apropiata. Mi-a fost in unele cazuri cea mai buna prietena
5. In seara aceasta am reusit sa stabilesc o intalnire cu parintele meu duhovnic. Drept urmare maine, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi sti sa-ti raspund si la aceasta intrebare
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 13:39:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
1. Tatal meu nu a fost langa noi afectiv si fizic cand aveam mai mare nevoi de el (este valabil pentru toti trei)
2. Toti suntem majori, in stare sa ne tinem pe picioarele noastre, cu studii terminate in functie de capacitatea si vointa fiecaruia
3. Este la casa lui (sau a lor) si din pacate traieste in concubinaj cu o fata. Stiu ca este pacat, l-am sfatuit (cand am reusit si am avut ocazia) sa se casatoreasca religios, dar daca ei nu constientizeaza, nu ii pot obliga (si oricum nu sunt in relatie buna cu ei ca sa ma asculte)
4. Relatia mea cu mama este destul de apropiata. Mi-a fost in unele cazuri cea mai buna prietena
5. In seara aceasta am reusit sa stabilesc o intalnire cu parintele meu duhovnic. Drept urmare maine, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi sti sa-ti raspund si la aceasta intrebare
Sa inteleg ca tatal vostru nu mai locuieste cu voi? A murit?
Sau, daca sta cu voi, lucreaza? Plateste si el uitilitatile? Cu el cum te intelegi?
Nu prea am inteles exact care e situatia din ce ai scris.

Varsta conteaza, si la 18 ani esti major si la 30 - dar perspectiva este diferita dpdv material si a posibilitatilor de a te intretine in viata, a prioritatilor, etc.
Cine vrea sa-ti dea un sfat la obiect nu poate face abstractie de acest detaliu.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 13:48:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sa inteleg ca tatal vostru nu mai locuieste cu voi? A murit?
Sau, daca sta cu voi, lucreaza? Plateste si el uitilitatile? Cu el cum te intelegi?
Nu prea am inteles exact care e situatia din ce ai scris.

Varsta conteaza, si la 18 ani esti major si la 30 - dar perspectiva este diferita dpdv material si a posibilitatilor de a te intretine in viata, a prioritatilor, etc.
Cine vrea sa-ti dea un sfat la obiect nu poate face abstractie de acest detaliu.
Tatal traieste (sau asa cred si sper). Nu ne am putut baza nici din punct de vedere financiar pe el in majoritatea timpului copilariei noastre. Tot mama a fost eroina si aici. Ce sa mai spun din punct de vedere afectiv... In dese randuri a plecat de acasa fara macar sa spuna unde, cand se intoarce, ce face etc., nimic, parca l-ar fi inghitit pamantul (Doamne fereste!). Noi fratii avem 25, 28 respectiv 32 de ani.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 13:54:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tatal traieste (sau asa cred si sper). Nu ne am putut baza nici din punct de vedere financiar pe el in majoritatea timpului copilariei noastre. Tot mama a fost eroina si aici. Ce sa mai spun din punct de vedere afectiv... In dese randuri a plecat de acasa fara macar sa spuna unde, cand se intoarce, ce face etc., nimic, parca l-ar fi inghitit pamantul (Doamne fereste!). Noi fratii avem 25, 28 respectiv 32 de ani.
Mda..daca e cineva care sa intretina casa, de ce sa te obosesti sa mai muncesti?

Fratele care sta cu voi, ce scuza are pentru a nu aduce bani in casa?

Nu e vorba sa-l dai afara pur si simplu, poti sa-i dai un ultimatul de 1-2-3 luni pentru a contribui la cheltuielile familiei, alternativa fiind sa plece si atunci sa trebuiasca sa plateasca si casa si masa si intretinere.

Dar cred ca cea mai fericita solutie este sa te mariti si sa pleci la casa ta - in felul asta vor trebui sa se descurce cumva.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 14:05:47
Senior Member

Implicit

Am dat ultimatum si nimic. De aceea nu stiu ce sa fac. Oricum eu nu stau cu ei, in casa mai stau decat mama si frate I, momentan. Problema este ca mama m-a sustinut sa termin studiile si acum, cand ea nu isi poate gasi servici (caci niciodata nu i-a placut sa stea la mana altuia dar pur si simplu a cautat si nu gaseste datorita varstei, problema este ca nici la pensie nu poate iesi) nu pot sa o las fara utilitati platite. Ptr I nu m-as deranja, dar pentru ea o fac. Si asa mama l-a cam pus la restrictii, dar vad ca tot nu-i de scos camasa cu el. Nu stiu cum sa mai procedez. Si poate ca as mai tolera mult situatia daca nu l-ar invrajbi pe R impotriva noastra (a mea si a mamei) si mai mult decat este, ducandu-se cu minciuni la el.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 14:26:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Am dat ultimatum si nimic. De aceea nu stiu ce sa fac. Oricum eu nu stau cu ei, in casa mai stau decat mama si frate I, momentan. Problema este ca mama m-a sustinut sa termin studiile si acum, cand ea nu isi poate gasi servici (caci niciodata nu i-a placut sa stea la mana altuia dar pur si simplu a cautat si nu gaseste datorita varstei, problema este ca nici la pensie nu poate iesi) nu pot sa o las fara utilitati platite. Ptr I nu m-as deranja, dar pentru ea o fac. Si asa mama l-a cam pus la restrictii, dar vad ca tot nu-i de scos camasa cu el. Nu stiu cum sa mai procedez. Si poate ca as mai tolera mult situatia daca nu l-ar invrajbi pe R impotriva noastra (a mea si a mamei) si mai mult decat este, ducandu-se cu minciuni la el.
Hm, asta cu "nu i-a placut.." nu suna bine.

Revin la afirmatia din postarea anterioara - de ce sa te straduiesti cand este altcineva sa te intretina?

Nu este corect, mai ales daca e sanatoasa, poate munci, asta cu "nu gaseste" este doar un pretext.

Si daca o sa iasa la pensie peste 5 ani, ce pensie crezi ca o sa aiba daca nu a mai muncit ...de cati ani?

Gandeste-te ca o sa ai si tu familie la un moment dat, atunci in loc sa-ti intretii familia o sa-ti intretii parinti, frati, etc?

Sa inteleg ca tu platesti doar utilitatile? Si bani de mancare de unde au?

Acum nu stiu la ce suma se ridica contributia ta, si ce venituri daca ai de unde, si sunt doar utilitatile..de ce nu? Faci o fapta buna..

Fratii tai nu mai e problema ta - este produsul parintilor tai si responsabilitatea lor, vezi de viata ta, de prietenii tai, poate isi vor veni candva in fire, sigur viata ii va aduce in calea ta intr-un fel sau altul la un moment dat.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2012, 19:07:30
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2011
Implicit

Citat:
Sa invete germana atata cat sa se descurce, aici se gasesc locuri de munca, cu rabdare va ajunge ca barbat la un salar bun, iar blonde sunt aici, o sa se casatoreasca si o sa o duca bine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parinti si copii maria55 Generalitati 36 12.04.2015 10:05:02
Parinti si copii, in aceeasi casa dorinastoica14 Intrebari utilizatori 18 07.12.2012 15:27:26
am nevoie de incurajari onyx235 Generalitati 64 02.08.2009 21:50:51
tot cea cu problema surori mele georgyana_op Generalitati 3 12.01.2009 10:49:05