Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2012, 16:05:17
rim5431 rim5431 is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Un ton mai smerit, cu precizarea clara a sursei unei profetii, s-ar potrivi mai bine statutului unui crestin. Apoi nu exista o opozitie intre tine si noi, poate doar intre unele idei.

In loc de ,,pregatiti-va sufletele", ai putea sa spui ,,sa ne pregatim sufletele'', adica sa te incluzi si pe tine in randul celor dornici de mantuire. E o problema de nuanta, n-o spun cu rautate. Daca spui ,,pregatiti-va sufletele", suna de parca ai intra cu cizmele in sufletul cuiva, fiind sigur ca tu te vei mantui.

Chiar daca te afli pe o treapta inalta de desavarsire, e bine sa ai un ton mai smerit in comunicarea cu altii mai pacatosi si sa admiti ca printre cititori pot fi si unii care stiu foarte bine tainele Ortodoxiei si le aplica. Nu e cazul meu, dar stiu ca acestia exista.

Apoi, pe ce te bazezi cand spui ,,Intoarceti-va la Tatal vostru si la Cel ce v-a spalat toate pacatele.'' Cum adica le-a spalat pe toate? Pai, daca-i asa, dupa profetia ta, e boierie curata! Nu mai e nevoie de pocainta, nici de spovedanie, de nimic. Pacatele sunt spalate gata! Ne intoarcem si-l aplaudam pe un guru care ne vorbeste de Hristos si zicem ca ne-am intors la Hristos!

Sa ne intelegem. Hristos S-a rastignit pentru a face posibila mantuirea noastra. Nu e robul nostru care spala gratuit si fara conditii pacatele noastre. Nu. Daca era asa, ii lua pe amandoi talharii in Rai, nu facea diferente. Hristos ne-a lasat poruncile evanghelice si posibilitatea de a ne mantui prin pocainta, Spovedanie si Impartasanie. Deci, chiar daca in timpul vietii am cazut in pacate, datorita jertfei lui Iisus, avem posibilitatea sa ne intoarcem si sa cerem iertare prin spovedanie , corectandu-ne viata, adica eliminand rand pe rand pacatele pe care le-am savarsit si acceptand canonul dat de duhovnic sau chiar un canon pe care Dumnezeu ni-l trimite (o boala, o paguba etc).

Tu esti ortodox?
Ai dreptate la noi, voi.
Suntem impreuna in asta.
Problema este ca sunt inca un copil mandru. De cand ma stiu, ma incred in Dumnezeu, mai putin actiune de la mine. Si da, mi-a aratat prin credinta ce se poate face, dar uite ca la actiune, stau mai pasiv.
Pe langa mandrie, tind sa spun ca mint mult, unii mint de nevoie, eu mint si ca n-am ce face. (cam ca personajul Holden din De veghe in lanul de secara) Si manipulez daca vreau ceva.
Astea stiu ca-s de la diavol. Dar inainte sa ma scoata Dumnezeu din iadul pe pamant, nu puteam vedea asta, cu toate cunostiintele mele, erau sterse din cap de Dumnezeu cu un motiv. Cum sa inteleg ca exista iadului daca n-am parte de el? Macar o frantura. Si crede-ma eram in iad.

Stiu ca Revelatia e de la El. De ce cum mi-a fost data, am inceput sa-i spun numele Lui Iisus ca Adevarul suprem? Inainte credeam in egalitate, oamenii au voie sa creada totul si toate. Ce. Adica sa crezi intr-un Allah care trimite un pedofil sa aiba grija de credinciosii din lume in acelasi timp cu un Dumnezeu care trimite un om, care nu a scos minciuna in viata Lui! Cand citesti ce a spus Iisus Hristos nu te socheaza moralitatea, ci Adevarul! Nici un cuvant in minus sau in plus. Atat de perfect numai Dumnezeu ar putea fi!
Slava Lui cat de uimitor este si aproape incoprehensibil naturii umane.
De aceea, cum se poate crede ca m-a pacalit necuratul cand ala fuge de numele Lui Iisus?

Si la intrebarea ta. A, si sunt fata. Minciuna prin omisiune, scuze. Am zis ca mint.
Am crezut ca sunt ortodoxa, dar cum sunt prelegarile voastre de..prin preot se face totul, mai bune ca ale catolicilor cu..prin papa se ajunge la Dumnezeu?
Biserica este Iisus. Asta e una din indatoriile mele viitoare. N-am idee din nou cum va fi, numai Dumnezeu stie tot Adevarul, mie imi da atat cat trebuie sa stiu pe moment.
Trebuie sa va zic, pentru ca va fi de o inutilitate imensa separarea asta bisericoasa tinand cont ca ultimul papa, care apropo, va fi asiatic deci nu va asteptati la ceva comun, va zice: hai sa ne unim toti. Ce va mai fi de ortodoxism atunci?
E cel mai aproape, dar oamenii sunt plini de erori.

Nu degeaba, a gresi este omenesc, a ierta este divin.
Dumnezeu ma iarta, nu un popa, popa e intermediarul nu inteleg cum va scapa cel mai evident lucru posibil.

Si daca te intrebi de ce fata. Lumea a inceput cu Adam si Eva. Lumea se termina cu doi martori. Ghici ciuperca ce.

Last edited by rim5431; 05.09.2012 at 16:07:47.
Reply With Quote

Tags
mandrie umilinta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mandria si altele Tina06 Pocainta 17 27.05.2015 02:34:10
Mandria alynnna Pocainta 39 28.02.2012 23:11:34
Mandria MARIUS_DANIEL Generalitati 59 17.01.2012 14:58:27
Mandria nastac_miruna Generalitati 31 01.07.2009 03:20:05
mandria si orgoliul in casnicie cristy Nunta 12 20.05.2007 15:59:21