Citat:
În prealabil postat de simona_fidela
Eu sunt de acord cu Aurelia. Din moment ce tu, ca fata esti curata, de ce sa il accepti (asa usor) pe unul care a fost deja cu altele inainte? Bineinteles ca e greu sa accepti un asemenea barbat. Doar o fata curata merita un baiat curat, nu unul ce deja s-a culcat cu n fete. (nu conteaza cat e n, poate fi si 1, ca deja tot nu mai e curat) Si ati face sa nu o descurajati sau acuzati de ceva pe Aurelia. Sau dumneavoastra sustineti desfranarea si concubinajul?
|
Per asamblu sunt de acord cu ce ai zis. Si mie mi se pare ceva normal ca o fata fecioara sa isi gaseasca un sot fecior. Cred ca e si altfel cand incep si invata impreuna toate, se creaza acea legatura dupa nunta care numai doi feciori o pot avea. Invatatura ortodoxa spune clar ca si fata si baiatul trebuie sa ramana curati pana la casatorie, nu doar fata. Chestia cum ca fata trebuie sa ramana curata iar baiatul ba, este viziunea societatii, care ii iarta prea usor pe barbatii care au calcat stramb "e barbat si se accepta" "asa sunt barbatii". Daca in trecut se putea, acum de ce nu se mai poate? A da, inainte nu asteptau pana la 30 de ani sa se insoare, ci deobicei se luau pe la 20-25, chair si mai repede.
Intr-o privinta sunt de acord si cu Mirela. Nu este exclus ca o fata fecioara sa se indragosteasca de un barbat "inceput" si daca dragostea e sincera si barbatul se pocaieste, pot pune inceput bun. Dar evident, nu asta trebuie sa fie normalitatea, standardul, ci fecioria din amblele parti.
De exemplu, fetele de varsta mea, 20-21, au sanse mai mari sa isi gaseasca un sot fecior de varsta apropiata, decat o femeie trecuta de 30 de ani. Cu cat inaintezi in varsta, mai trebuie sa lasi si de la tine. In prezent nu prea se mai pune mare pret pe feciorie, nu mai este considerata o cinsta, ci o rusine. Sunt si baieti de liceu care iti zic ca esti frigida sau chestii de genu daca nu te culci cu ei. Sau, am auzit baieti spunand ca nu isi cauta prietena virgina caci, daca se culca cu ea, dupa fata se ataseaza prea tare de el si o sa incerce sa il "prinda" ptr. ca a fost primul.
Am incredere ca Dumnezeu are pentru fiecare fata un baiat.