Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.09.2012, 13:44:51
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Pentru tikun-olam alias savonarola alias decebal alias...alias...alias:

Eu zic să-i dați înainte cu colportarea de semi-adevăruri anti-maghiare, poate veți reuși să inspirați și alte fapte de genul celei de mai jos:

„În noapte dinspre sâmbătă spre duminică în data de 18 - 19. 06. 2011 ora 00,10 pacea de pe strada Păcii din Alba Iulia a fost grav conturbată de trei persoane, care după ce au ieșit din baza sportivă Winner's Club Țălnar au spart două geamuri ale bisericii Institutului Teologic continuând să spargă alte patru geamuri la clădirile aparținând Bisericii Romano – Catolice și la două case particulare.

În timpul acestor distrugeri au fost strigate următoarele lozinci: jos cu ungurii, afară cu ungurii din țară, etc. Rectorul Institutului Teologic auzind zgomotul provocat de spargerea geamurilor a apelat serviciul 112 solicitând intervenția Poliției, după care în vederea imortalizării persoanelor agresoare a ieșit pe strada Păcii cu aparatul de fotografiat încercând să fotografieze. Tot în același scop la auzul scandalului dintr-o altă locuință situată pe strada Păcii a ieșit încă un locatar având asupra sa un aparat de filmat.

După efectuarea câtorva fotografii rectorul și locatarul au fost agresați fizic cu o bâtă de baseball aplicându-li-se câte două lovituri peste cap provocându-le prin acestea leziuni. Agresorii au luat aparatul de fotografiat al rectorului, și au fugit de la fața locului. Un tânăr venind de la sus numita bază sportivă a dat dovadă de spirit civic, a ajutat la prinderea unuia dintre agresori. În scurt timp a ajuns la fața locului salvarea acordând primul ajutor și o echipă de jandarmi. Agresorul care nu a reușit să fugă a fost reținut de către jandarmi iar cei agresați au fost transportați la spitalul județean. Poliția foarte prompt i-a identificat și i-a reținut și pe ceilalți doi agresori, continuând cercetările în cauză.

Comunicatul IPJ Alba legat de incident:

„La data de 19.06.2011, ora 0.10, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute aruncau cu pietre și au spart geamurile unui număr de șase imobile situate pe o stradă din municipiul Alba Iulia. Echipa operativă s-a deplasat imediat la fața locului și a identificat unul dintre principalii suspecți, în persoana lui P.C.R., în vârstă de 34 ani, din Alba Iulia.

Cercetările au fost extinse și polițiștii Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat toți suspecții, respectiv: P.C.R., în vârstă de 34 ani, P.V.D., de 29 de ani și G.M.I., de 27 de ani, toți trei din Alba Iulia, județul Alba. Aceștia, în noaptea de 18 spre 19.06.2011, dupǎ ce au plecat de la un club din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice, in mod spontan, au spart geamurile a 6 imobile din Alba Iulia.

De asemenea, s-a constat faptul că doi cetățeni, respectiv O.Z. și B.G.I., ambii de 40 de ani, din Municipiul Alba Iulia, locatari în zonă, au iesit în fața imobilelor cu intenția de a fotografia persoanele în cauză, imprejurare în care au fost loviti, suferind leziuni corporale. De asemenea, lui O.Z. i-a fost sustras aparatul foto, în valoare de 1800 lei.

Întrucât G. M. I. nu a fost gǎsit la domiciliu, doar P.C.R. și P. V. D. au fost depistați și reținuți, fiind prezentați Parchetului de pe lângǎ Judecǎtoria Alba Iulia cu propunere de retinere pentru comiterea infracțiunilor de distrugere, lovire, tâlhǎrie și ultraj contra bunelor moravuri, propunere care nu a fost însușită de parchet, față de P.C.R. și P.V.D. fiin luată măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara“. Dosarul a fost preluat luni de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.
Vechi 06.09.2012, 13:52:59
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.
Citat:
Am spus textual "alți forumiști". Se știu ei care.
mai cititi o data exact ce ati scris........pe dumneavoastră și pe alți forumiști

ce Doamne iarta-ma, mintim in direct?

Completarea referitoare la bunica si tratamentul aplicat populatiei ROMANE nu v-a interesat????
Sa mai completez atunci: ungurii casatoriti cu romani, cum era cazul bunicii mele, erau tratati aproape ca romanii, doar putin mai bine de catre autoritatile maghiare. Si celelalte etnii: evrei, tigani, armeni aveau parte de acelasi tratament ca si romanii.
Doar ungurii "curati" erau cat de cat pe placul lor, asta mai ales daca erau si colaborationisti.

Iar lucrurile astea nu le stiu din vreo carte ci din gura mamei mele.

Last edited by Adriana Cluj; 06.09.2012 at 13:59:47.
Vechi 06.09.2012, 14:00:04
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
mai cititi o data exact ce ati scris........pe dumneavoastră și pe alți forumiști

ce Doamne iarta-ma, mintim in direct?
Puțină gramatică nu strică.

Am scris așa: Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveau puțin până să ceară deportarea forțată a ungurilor.

Faptul că verbele a avea și a cere sunt conjugate la persoana a treia arată că se referă la persoanele mneționate anterior în propoziție la persoana a treia, în speță, "alți forumiști".

Dacă ar fi fost declinate la persoana a doua v-ar fi inclus și pe dumneavoastră, respectiv dacă ar fi sunat așa:

Ar trebui să vă facă să vă gândiți cam ce ar simți bunica dacă v-ar auzi vorbind, pe dumneavoastră și pe alți forumiști care, pe acest thread, mai aveați puțin până să cereți deportarea forțată a ungurilor.

Last edited by MihaiG; 06.09.2012 at 14:03:21.
Vechi 06.09.2012, 14:05:47
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1989-1990

"1990 Ianuarie

La începutul anului 1990, UDMR a inițiat reorganizarea învățământului în județele Mureș, Harghita și Covasna, pe principiul segregării, al separării de români, promovând numai învățământul în limba maghiară și refuzând orice subordonare față de instituțiile Statului Român.Profesorii români au fost scoși din școlile maghiare „purificate” și obligați să-și părăsească funcțiile deținute și chiar județul. Elevii români, minoritari, au fost supuși maltratărilor și violențelor fizice de către colegii lor maghiari, majoritari.

Centrul de greutate al acțiunilor UDMR-ului este în județul Mureș, la Tg. Mureș.

Debutul a avut loc la 19 ianuarie, când Consiliul județean Mureș al Frontului Salvării Naționale a hotărât ca, începând cu această dată, să aibă loc separarea etnică a liceelor mureșene, Liceul „Alexandru Papiu Ilarian” din Tg. Mureș să fie declarat liceu cu limbă de predare română, iar Liceul “Bolyai Farkas” să fie liceu cu limbă de predare maghiară, ceea ce a generat nenumărate tensiuni și convulsii sociale.

UDMR a trecut la scoaterea cu forța a profesorilor români din școli, acțiune care a atins cote dramatice la Liceul Farkas Bolyai din Tg. Mureș. Oribilul gest și altele similare au indus o puternică nemulțumire în rândul populației românești.

Separatismul etnic în învățământ nu promovează iubirea și buna înțelegere între oameni, ci duce la izolaționism, exclusivism și, astfel, la înveninarea relațiilor în viața de toate zilele. Pentru luarea de decizii pe cont propriu privind separarea învățământului în limbă maghiară de cel în limba română, Attila Pálfalvyi a fost eliberat din funcția de adjunct al ministrului învățământului.

Prin atitudinea separatistă adoptată și prin implicarea sa pentru acordarea unor drepturi necuvenite minorității maghiare, apare și se remarcă pe scena politică românească Smaranda Enache.

Prin „eforturile” domnilor Elöd Kincses și Attila Jakobffi, virusul separatismului s-a extins și la Institutul de Medicină și Farmacie din Tg. Mureș, unde studenții și cadrele didactice maghiare au solicitat scindarea administrativă a acestuia și predare exclusiv în limba maghiară."

sursa: http://ro.altermedia.info/minoritati...990_23149.html
Vechi 06.09.2012, 14:07:05
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Iar lucrurile astea nu le stiu din vreo carte ci din gura mamei mele.
Iar eu știu din gura tatălui și a bunicii mele, care erau amândoi români, că nu au fost tratați niciodată altfel decât unguriisau șvabii din jurul lor, nici ei și nici alți români.
Vechi 06.09.2012, 14:09:00
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Puțină gramatică nu strică.

nu strica, dar totusi respectul pe care datorati ar trebui sa va scada aroganta cu care dati lectii altora mai in varsta decat dumneavoastra...
Vechi 06.09.2012, 14:10:32
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar eu știu din gura tatălui și a bunicii mele, care erau amândoi români, că nu au fost tratați niciodată altfel decât unguriisau șvabii din jurul lor, nici ei și nici alți români.

vi s-a mai spus, dar nu ati retinut, una e situatia din Timis (Banat, in general daca adaugam si Caras Severin + regiunea Orsova, dar ne referim in principal la orasul emblema de pe Bega) si alta e situatia din Ardealul de nord, cand vorbim de chestiunile astea de lupte interetnice.
Vechi 06.09.2012, 14:11:13
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Am mai spus inca o data acest lucru: este vorba de Ardealul sub ocupatie maghiara, nu cred ca Banatul a fost in aceasta situatie.
Exact asa cum nu e cazul nici acum, nu a fost nici alta data, in cazul convietuirii dintre diverse nationalitati in alte parti ale tarii.
In 1940 mama mea avea 24 ani, deci era in plina maturitate, ma pot baza pe perceptia ei si nu doar a ei, si a bunicii, a rudelor mele, a tatalui meu (doar ca el era in razboi chiar atunci, a ajuns pana la cotul Donului, cam cum a a stat acolo stiind ce se intampla acasa???)

Last edited by Adriana Cluj; 06.09.2012 at 14:15:23.
Vechi 06.09.2012, 14:11:38
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

vi s-a mai spus, dar nu ati retinut, una e situatia din Timis (Banat, in general daca adaugam si Caras Severin + regiunea Orsova si partea din Arad pana in Mures, dar ne referim in principal la orasul emblema de pe Bega) si alta e situatia din Ardealul de nord, cand vorbim de chestiunile astea de lupte interetnice.
Vechi 06.09.2012, 14:11:59
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
nu strica, dar totusi respectul pe care datorati ar trebui sa va scada aroganta cu care dati lectii altora mai in varsta decat dumneavoastra...
Nu știu dacă doamna Adriana este mai în vârstă decât mine, dar, pe de altă parte, nu voi permite să fiu numit în față mincinos de către dânsa, plecând de la o greșită lectură a afirmațiilor mele.

Edit- dacă data nașterii pe careo are înregistrată la profil e corectă, dânsa e cu 10 ani mai tânără decât mine.
Subiect închis